CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

Singuri ne scriem poemul vieţii
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
SINGURI NE SCRIEM POEMUL VIEŢII 
  
A ne neglija menirea, înseamnă a ne trăda pe noi înşine. Nu poate fi lăudabil nici în faţa oamenilor şi cu atât mai puţin în faţa lui Dumnezeu, dacă cineva nu dezvăluie ce are mai bun, mai valoros şi mai de cinste ca trăsătură definitorie. 
  
Veţi zice că mulţi sunt nişte rataţi, fie că nu au găsit nici un ţel şi nici un sens vieţii lor, fie că au fost piedici în calea altora. Au trăit fără bucurie, au muncit fără satisfacţie, au întemeiat o familie fără iubire, nu au dovedit nici creativitate, nici simţ artistic vreodată, au fost doar martori sau personaje a unor întâmplări de viaţă care nu le-a oferit niciodată fericire. Ei se târăsc de pe o zi pe alta fără a şti că ei singuri scriu poemul lor, romanul vieţii lor. Calea spirituală este singura care defineşte rostul nostru pe pământ şi care ne învaţă că viaţa este un dar nepreţuit, iar noi trebuie să-i primim toate binecuvântările, învăţând să fim fericiţi, dăruind fericire. 
  
Dar să privim la familiile de astăzi : infidelitatea este la modă. De ce ? Pentru că mereu avem tendinţa de a amesteca lucrurile. Deşi sunt oameni cinstiţi, mulţi acceptă să facă şi fapte necinstite. Deşi sunt oameni, în esenţă buni, fac şi fapte reprobabile. Pentru a ajunge să vadă doar ce este luminos, pur, încântător, trebuie să treacă printr-o traumă care să-i trezească? Până să-l găsească pe Dumnezeu trebuie să treacă printr-o primejdie de moarte? Nu, dar aşa se întâmplă… 
  
Veţi spune că nu suntem perfecţi, nu am fost creaţi perfecţi. Purtăm amprenta păcatului original. Dar Dumnezeu ne-a dat pe Fiul său să ne cureţe de păcat şi Cuvântul său ca să îl urmăm. Dacă înţelegem care sunt legile divine şi dacă ne căutăm identitatea de sine vom şti să găsim locul nostru în lume, temeiul noastru, vocaţia noastră. Căci, atunci când ne vom asuma menirea noastră, nu vom mai putea accepta pasivi sau revoltaţi toate fraudele şi necuviinţele, vom şti să ne rugăm pentru binele întregii omeniri, vom fi în vibraţia Smereniei, Adevărului şi Frumosului. 
  
Caracterul se formează în copilărie, dacă modelele urmate au fost cele sănătoase. Dacă educaţia nu ne-a dat valori, nu vom şti niciodată ce înseamnă virtute, calitate şi principiu moral. Dacă cunoaşterea nu ne-a însetat de cărţi bune şi scriitori de seamă nu am căpătat facultatea de a da un scop nobil vieţii şi de a înţelege ce este onoare, reputaţie, consideraţie, demnitate şi atitudine ireproşabilă ca obiective înalte în societatea timpului nostru. Cei ce ne-am aplecat asupra biografiilor unor mari personalităţi ne-am putut forma o filosofie de viaţă şi am purces la un proces de autoeducaţie şi autoşlefuire. Ce este îmbucurător este faptul că Dumnezeu nu ne lasă hoinari, disperaţi sau debusolaţi. Fiecăruia îi scoate în cale omul potrivit la momentul potrivit pentru a face o cotitură şi pentru a găsi drumul cel bun. Depinde de noi, dacă sesizăm ajutorul Lui şi profităm. 
  
« Se zice că la uşa unei case modeste a bătut într-o iarnă un drumeţ. A fost primit de o familie de oameni simpli care l-au omenit cum au putut mai bine. Seara au stat cu o ceaşcă de ceai în mână în faţa focului şi toţi au ascultat povestirile bătrânului pribeag despre oameni, locuri şi protecţia lui Dumnezeu pe care el a simţit-o în toate peregrinările sale. 
  
A doua zi dimineaţă, bătrânul a mulţumit pentru găzduire şi a plecat. Dar în sufletul celor rămaşi a lăsat un gol. Toţi sorbiseră cuvintele lui şi îl îndrăgiseră. Fusese ca un sol al lui Dumnezeu în casa lor. » 
  
Referinţă Bibliografică:
Singuri ne scriem poemul vieţii / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3896, Anul XI, 31 august 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!