CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

Dacă latura spirituală e ignorată...
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Dacă latura spirituală e ignorată… 
  
Este demn de reţinut că, în momentul când dau greutate condiţiilor materiale, oamenii îşi suprimă creativitatea, talentul, chemarea, eroismul înfăptuirii, adică exact latura capabilă să învingă obstacolele fireşti ale oricărei realizări. Latura spirituală care face din om un învingător este ignorată. Această filozofie de viaţă a imposibilităţii, a incapacităţii este păguboasă. Sigur, unii se simt alarmaţi, contrariaţi şi revoltaţi de piedicile ce apar, căci entuziasmul, strădania şi silinţa lor vine dintr-un impuls al fiinţei lor, pe care îl simt lăudabil şi merituos. Pe când alţii nu simt a fi nelalocul ei această nevoie de lene, de a fi pasivi, de a nu face nimic, de a fi serviţi, ajutaţi, susţinuţi. Pentru cei trândavi, indolenţi, incapabili şi laşi trebuie să fie mereu cineva care să-i înţeleagă şi să-i mângâie. Ei nu se descurcă, dar sunt foarte dispuşi să conteste pe cel care îi întrece în competenţe, abilităţi şi năzuinţe, în neînfricare şi agerime. Ba chiar se mobilizează să-l împiedice în acţiunile lui. Însă, pentru aceştia s-au creat aparate şi calculatoare care îi ţintuiesc pe scaun şi roboţi care îi lasă fără loc de muncă, căci lucrează în locul lor. 
  
Savanţii se alarmează pentru că omenirea devine sclavă. În loc să fie independenţi şi liberi, oamenii devin aserviţi maşinilor şi acest fapt ar fi sfârşitul omenirii. Ei aduc dovezi şi argumente certe. Dar nu progresul este de vină, ci lipsa unei viziuni spirituale. Ştiinţa iniţiatică ne spune cum să trăim, cum să folosim progresul, ca să nu ne facă rău. Căci Spiritul cosmic împinge oamenii să descopere, să inventeze, să creeze. Duhul sfânt este în spatele oricărei descoperiri, în folosul oamenilor. Trebuie să evolueze şi mentalitatea noastră, să ne împingă spre perfecţionare spirituală. Dacă oamenii nu-şi dezvoltă nici viaţa interioară, nici voinţa, nici forţa eului lor, ei devin din ce în ce mai slabi, mai neputincioşi, mai bolnavi. Şi îşi pierd memoria, cu efect sumbru asupra inteligenţei şi asupra simţului de orientare. De când sunt maşini care înregistrează informaţii, memoria nu mai este folosită. De când au maşini, oamenii sunt anchilozaţi, sunt sedentari. Şi poluarea, ia avânt. Nici o moralitate nu contează. Pentru a câştiga bani poate fi otrăvită întreaga lume ! Lacomul nu are nici un scrupul. « Este revoltător cazul fermierului care folosind un insecticid puternic, a observat într-o zi, că din cauza cartofilor porcii lui se îmbolnăveau. Şi a vândut cartofii la piaţă, ca să nu-i mai dea la porci. Că aveau să moară oameni, ce-l interesa pe el !!?? » Această mentalitate a condus la falsificarea tuturor produselor alimentare. Ce dacă mor oameni, producătorii câştigă bani ! Cum este posibil? Da, dacă latura divină a omului este neglijată, este posibil. Şi cum nu mai există frică de Dumnezeu, se şi admite. 
  
Dar noi care tolerăm toate acestea şi le consumăm, nu suntem vinovaţi? În acest caz, oare mai putem spune că am ales drumul binelui şi îl putem urma liniştiţi? Nu, căci ni se cere un efort dublu. Cei angajaţi pe calea divină, cei hotărâţi, cei dârzi şi plini de credinţă nu se opresc din rugăciuni şi acţiuni benefice pentru omenire. Şi Domnul îi vede, îi aude şi îi antrenează în acţiuni folositoare tuturor. De ce mai sunt mulţi indecişi, antrenaţi în tot felul de lucruri mai puţin bune şi-s slăbiţi de tot ce văd în jurul lor? Pentru că le place lupta, confruntarea şi au spirit de turmă. Cu cine luptă? Cu eul lor divin, apărându-l pe cel lumesc. Şi spun cu nonşalanţă : « Ce fac alţii fac şi eu. Aşa m-am pomenit… Ce, tot acolo ne ducem toţi! » şi alte asemenea ziceri care demonstrează că nu au simţul demnităţii şi valorii unice date de Dumnezeu prin naştere. Ca să nu mai vorbim de neglijarea menirii proprii pe pământ. Fiecare a primit talantul lui, înzestrarea lui, ceea ce îl obligă la dezvoltare personală. Iar dezvoltarea îl determină să fie autentic, să fie el însuşi, să-şi joace rolul său pe scena vieţii. 
  
Referinţă Bibliografică:
Dacă latura spirituală e ignorată... / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3894, Anul XI, 29 august 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!