CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

DRUMUL CEL ASCENDENT
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Drumul cel ascendent 
  
Deseori ne întrebăm : încotro aleargă omenirea ? Constatăm că se orientează spre ce este logic, practic, profitabil, căci capitalul exprimă ceva tentant, tangibil, solid, avantajos şi susţine orgoliul celor avuţi. Este calea celor lacomi, este drumul celor ce deţin bogăţii nemăsurate în dauna celor ce nu au nici cele necesare vieţii… Altfel ar fi rânduită lumea, dacă aceşti norocoşi ar privi cu milă la cei lipsiţi şi în inima lor ar fi: lumină, iubire, bunătate... Dumnezeu este dragoste şi a dat ca poruncă : iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi. Generozitatea nu a rămas niciodată nerăsplătită de Domnul. Nici chiar, gestul minim de a da o « zeciuială. » pentru orice câştig. Deocamdată, marii magnaţi dictează situaţia în lume – dar planul lui Dumnezeu este în derulare. Cei ce sunt răbdători, tenaci, încrezători vor fi co-participanţi la procesul transformator ce se desfăşoară. 
  
Aşadar, dacă ne analizăm, şi interiorul nostru ne spune: «eşti pe drumul bun !» trebuie să perseverăm. Uşor putem aluneca, date fiind condiţiile şi slăbiciunile noastre. Dar, fiind conştienţi, că totul este trecător, că totul se schimbă şi nimic nu este stabil – în afară de latura divină, latura spirituală, vom şti să ne angajăm în procesul înnoitor şi să avansăm pas cu pas pe drumul cel ascendent. Căci noi ştim Adevărul adevărat : ceea ce este material, se supune spiritualului, în mod nevăzut. 
  
Dacă cineva ar îndrăzni să vorbească cu un om de afaceri sau cu un politician despre aceste lucruri nu ar avea succes. Ei cred că latura productivă este cea care contează, adică: banul, economia, piaţa. Dacă vom susţine că : «Toate acestea sunt moarte, deoarece trebuie să le acţioneze cineva, să le mişte, să le dea direcţie; capitalul va fi acolo unde îl duce o forţă vie, iar această forţă sunt ideile. Ideile deplasează capitalul. Ideile sunt pe primul loc, iar capitalul le urmează. Ideile de unde vin ? Din inspiraţia pe care o dă Dumnezeu» Acest adevăr s-ar putea să fie o revelaţie pentru interlocutorul nostru. Căci Dumnezeu dăruieşte abundenţă şi belşug şi prosperitate. Dar ca răspuns la muncă, devotament, dăruire, efort, talent şi destoinicie. Multiplicate de recunoştinţă pentru ajutorul dumnezeiesc primit. 
  
Când suntem în adevărul lui Dumnezeu contăm pe puterile, capacităţile, ideile noastre inspirate, pe viaţa noastră psihică, pe lumina interioară, pe voinţa noastră, pe elanurile noastre, pe resursele noastre morale. Iar lângă noi, mulţi sunt la fel de capabili şi ne susţin cu sinceritate. Dar există şi din cei ce dau glas neputinţelor lor. Ei spun: «Nu avem condiţii. Condiţiile noastre sunt proaste». Şi sunt înghiţiţi, îngropaţi, supuşi circumstanţelor şi împrejurărilor. Dar ce contează este forţa interioară, spiritul, elanul inimii. Condiţiile materiale constituie argumentul susţinut de oamenii slabi, vulnerabili, sclavi. Dar ele se pot remedia, căci forţa spiritului conduce condiţiile. 
  
« În general noi nu ne cunoaştem, avem păreri greşite despre noi… 
  
Iată cazul unei fete care, aflând povestea despre Adam şi Eva, a afirmat: 
  
-Tată, eu aş fi respectat interdicţia pusă de Dumnezeu. 
  
- Eşti sigură că ai fi reuşit ? 
  
- Da, tată. Sunt sigură. 
  
Peste două zile, tatăl prinse o vrăbiuţă, o puse sub un coş pe prispa casei şi spuse fetei : 
  
-Să nu umbli la acest coş până diseară, când mă voi întoarce de la câmp. 
  
Fata, împinsă de curiozitate nu rezistă decât până la ora prânzului, când se duse, ridică coşul ca să vadă ce este ascuns acolo. Seara, tatăl i-a explicat că este în firea omului să fie împins de curiozitate la greşeli, uneori cu consecinţe grave dacă nu are o voinţă puternică. Iar voinţa ne-o întăreşte Dumnezeu, dacă cerem… » 
  
Referinţă Bibliografică:
DRUMUL CEL ASCENDENT / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3891, Anul XI, 26 august 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!