CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

Valenţele drumului ales
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Valenţele drumului ales 
  
Cum vom conştientiza valenţele drumului pe care ne aflăm ? Maeştrii Iniţiaţi, cei care trăiesc în Lumină, care au drept ideal absolut – Împărăţia lui Dumnezeu şi Lumina Lui călăuzitoare, ne spun : 
  
« Constataţi, analizaţi-vă doar, observaţi-vă un timp şi veţi vedea - dacă sunteţi pe calea adevărului, pe drumul just. Dacă veţi observa că în viaţa interioară- sufletească şi în cea exterioară- lumească există ceva frumos, armonios, plăcut, luminos, minunat, mulţumitor, ceva divin, o încurajare, o inspiraţie, o speranţă, o iubire, o bunătate, este bine. Dacă sunteţi pe drumul greşit, rău, orice aţi face, orice lucruri bune vi s-ar întâmpla: câştiguri, achiziţii, faimă, triumfuri, în interiorul vostru rămâne ceva, ca o disonanţă, ca o bănuială, sau ca o nemulţumire, un gol, o teamă, ceva îndoielnic, care nu este curat. Când veţi constata această latură defectuoasă, înseamnă că, în ciuda aparenţei lucrurilor exterioare satisfăcătoare : bani, avere, putere, nu sunteţi pe drumul bun. De ce ? Pentru că vă opriţi insistent asupra laturii materiale a existenţei: mâncaţi, beţi, aveţi plăceri, adică vă opriţi asupra laturii trecătoare, deşarte, amăgitoare a vieţii. Asta nu va dura mult timp, golul interior creşte, se acumulează şi roade. Căci latura spirituală a fost mereu neglijată. Însă, pentru cei angajaţi pe drumul de lumină, chiar dacă în exterior întâmpină tot felul de inconveniente, dacă întreaga lume este împotriva lor şi nimeni nu le dă dreptate, ei rămân puternici, căci au în interior o lumină, ce se resimte în acea pace, acea bucurie, acea plenitudine, acea încredere ce radiază din ei şi care merită şi trebuie să continue. Şi dacă vor continua, treptat şi latura exterioară va fi obligată să se schimbe, să se supună, să dea înapoi, să se transforme şi să recunoască că ceea ce au ales este divin, este extraordinar, este magnific. » 
  
Este inutil să îi atenţionăm pe cei bine plasaţi în societate, când toată lumea îi stimează şi îi invidiază, când toţi le intră în voie şi îşi ridică pălăria în faţa lor, că în interior au tare de caracter, duc o viaţă deşartă, poartă vina unor combinaţii necinstite, dubioase, compromiţătoare, că îi frământă calcule de tot felul care vor atrage după un timp, alunecarea pe o pantă a dezvăluirilor scandaloase. Atunci totul se va transforma, totul se va schimba şi toate lucrurile minunate vor dispărea, va apărea deşertul, haosul, ruşinea, distrugerea. 
  
Cei ce nu au lumină în aura lor, nu au iniţiere, nu au credinţă, înţelepciune, bună orientare, nu se gândesc decât la latura obiectivă, exterioară, materială, economică a existenţei, adică la latura lumească şi se înşeală amarnic. Ei au ales latura practică, palpabilă, vizibilă şi s-au oprit numai la aceasta, pe cealaltă nu o cunosc. O dovedesc comportamentul, concepţiile lor de viaţă, preocupările şi scopurile lor. De ce ne-ar interesa pe noi ce fac ei ? De ce să ne aplecăm noi cu regret pentru rătăcirea lor ? De ce ne amintim de ei ? Pentru că suntem interconectaţi şi destinele noastre sunt interţesute. Deruta lor, involuţia lor, nefericirea lor ne aduce şi nouă prejudicii. Poate sub forma unor fenomene naturale, poate sub forma unor conflicte sociale sau sub forma unor crize morale. Dacă sunt inteligenţi, după un timp, pot înţelege şi vor reveni la alte sentimente precum Fiul risipitor. Poate pierzând tot, poate trecând printr-un pericol de moarte, poate printr-o suferinţă fizică, vor ruga pe Domnul, să le mai dea o şansă. Înţelegând că au contat enorm doar pe latura exterioară şi au dispreţuit şi respins latura interioară, care este divină, sacră, vor hotărî « să se întoarcă şi să fie vii. » 
  
Referinţă Bibliografică:
Valenţele drumului ales / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3890, Anul XI, 25 august 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!