CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

CALEA ADEVĂRULUI
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Calea adevărului 
  
Există posibilitatea ca un anume eveniment să zguduie temeliile vieţii noastre, pe care le credeam solide, oferindu-ne şansa de a alege drumul cel bun şi să începem toate transformările necesare. Şi pe măsură ce perseverăm schimbările se amplifică, se multiplică până când totul devine luminos, pur, transparent, minunat şi acesta este piscul adevărului la care vom ajunge. 
  
Oricine poate şti, poate descoperi, dacă se află pe drumul bun sau pe cel rău. Oricine poate constata dacă evoluează sau involuează. Dar, spunând «drumul bun», «drumul rău» unii le vor respinge, căci sunt expresii atât de vechi, încât toată lumea le-a auzit. Vor ceva nou, special, atrăgător. Vor să filozofeze, să analizeze, să pătrundă sensuri, să audă argumente ştiinţifice, pentru că azi nu mai există bun şi rău, totul este relativ, totul este un amestec, totul este discutabil… Alţii sunt înclinaţi să creadă că toate aceste valori morale sunt false: drumul bun, drumul rău, latura stângă, latura dreaptă, latura demonică, latura angelică, toate sunt doar vorbe, promovate de oamenii bisericii, pentru a domina mulţimea dezorientată. 
  
Într-adevăr Răul şi negativismul au zilnic atât de multiple manifestări, încât pot pe mulţi să-i corupă, făcându-i adepţi şi ajungând a le promova, pe alţii îi poate îmbolnăvi de nevroză, iar pe alţii îi poate speria şi îngrijora. Noi ne vom ocupa de cei care se pot detaşa, care cer ajutor lui Dumnezeu şi se pot întări pentru a nu se întina. Deoarece, pentru ei, calea adevărului divin, este singura demnă de urmat! 
  
Când spunem «drumul bun» ne referim la nişte viteji, la nişte eroi ai încercărilor vieţii, la nişte biruitori. Apoi, aflăm că în spatele acestor două cuvinte există o întreagă lume bine definită, cu vibraţiile ei, cu undele ei, cu schimbările ei, cu culorile ei, cu parfumurile ei, cu splendorile ei, cu activitatea şi eforturile ei. Şi în spatele cuvintelor «drum greşit», de asemenea, se află o întreagă lume cu emanaţiile ei, cu manifestările ei, cu culorile ei, cu undele ei, cu dezordinea şi cu haosul ei, cu nenorocirile ei, cu tragediile ei de nedescris. Deschidem televizorul şi această lume ne invadează casa şi sufletul. Apoi, este posibil să cuprindă familia şi relaţiile în interiorul ei să se deterioreze. 
  
Este fundamentală alegerea căii pe care ne-am angajat să ne derulăm viaţa. Opţiunea nu este uşoară, depinde de forţa noastră de a ne opune atracţiei Răului, de gradul nostru de înţelepciune, de educaţia noastră religioasă, de gusturile şi preferinţele noastre etice şi morale, de cunoştinţele noastre metafizice. Apoi, depinde de mediul, de anturajul nostru, căci conştiinţa de grup influenţează conştiinţa individuală. Câmpurile de energie negativă perturbă întotdeauna procesul de dezvoltare individuală. Iar câmpurile de energie pozitivă susţin, ajută, pun în valoare potenţialul intelectual, creativ şi spiritual al fiecăruia dintre noi! 
  
« Se spune că un pescar obosit adormi şi barca sa a fost dusă de cursul râului departe spre o cascadă. Îngerul său păzitor îl trezi la timp cât să vâslească din răsputeri şi să prevină pericolul. În acelaşi timp se ruga cu glas tare, Domnul să îl salveze. Când se crezu pierdut, apăru pe mal un excursionist care avea o funie în mână. Cum să îl ajute, decât urcându –se pe o stâncă de unde să arunce funia. Cu greu, pescarul a putut s-o prindă, să ajungă la mal şi să se salveze. A dat imediat slavă Domnului, înţelegând cât de însemnate sunt şi ajutorul Lui, şi grija îngerului păzitor. » 
  
Referinţă Bibliografică:
CALEA ADEVĂRULUI / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3888, Anul XI, 23 august 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!