CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

MUZICA ŞI EVOLUŢIA SPIRITUALĂ 2
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Muzica şi evoluţia spirituală 2 
  
În anii copilăriei, Mozart este compozitorul potrivit care ne formează educaţia muzicală. Muzica sa cu influxiuni pure se potriveşte cu idealurile juvenile. Când vine vremea echilibrelor interioare, când simţurile se ordonează, când valorile îşi stabilesc locul, ritmurile ponderate ale lui J.S.Bach sunt cele mai adecvate. Urmează etapa când moleculele organismului sunt receptive la muzica lui Beethoven, care face ascultătorul co-participant la victoriile şi înfrângerile vieţii. "Odă bucuriei” este potrivită a fi medicament şi forţă vitală. Ultima etapă corespunde mesajului brahmsian cu filosofia lui atotcuprinzătoare şi vindecătoare a celor mai sofisticate nedumeriri. Când Brahms începe să facă parte din viaţa unui om, când el simte în interiorul său muzica acestui compozitor, poate spune ca un poet: ,,Eu nu mai sunt, e-un cântec tot ce sunt.” 
  
Într-adevăr, cel mai extraordinar fenomen de pe pământ este rezonanţa. Experienţele care au evidenţiat acest fenomen sunt surprinzătoare. Doi oameni care se iubesc emit aceleaşi vibraţii, ei sunt legaţi la sunetele universului, simt prin chakre undele de energie cosmice. Nu oricine este atent la efectele pozitive ale energiilor care ne leagă cu universul. Nu oricine este receptiv la marile descoperiri despre corpul nostru şi la ce ne spune Dumnezeu prin el. Necunoaşterea, ignorarea informaţiilor, căci vin de pe alte meleaguri, ţine de limitare şi suficienţă. Fiecare chakră, nu întâmplător, corespunde unei note muzicale, unei culori, unei flori, unui animal simbol, unui simţ, unei planete şi unui sumum de calităţi. Ele sunt legate de organe, de părţi ale corpului care primesc sau nu vibraţii şi energie benefică. Firesc, o chakră închisă generează o seamă de defecte, boli şi dereglări ale organismului. De aceea, auzim frecvent: ,,nu există om sănătos.” Într-adevăr, oamenii nu dau importanţă nici vieţii interioare şi nevoilor sufletului, nici igienei şi vitalităţii corpului lor, chiar dacă se socotesc buni creştini. 
  
Doar cei interesaţi de echilibrul şi armonia lor lăuntrică vor studia şi vor descoperi alături de cele 7 chakre principale, alte 21 secundare şi altele mai mici utilizate în acupunctură. Ele absorb forţă vitală şi o distribuie către sistemul nervos, glandele endocrine şi sânge. 
  
Fizica cuantică ne spune despre creaţia divină că este un tot minunat alcătuit şi orice obiect şi orice fiinţă prin vibraţiile emise se intercondiţionează. Partea este în tot şi totul în parte. Acest adevăr ar trebui să ne facă mai responsabili şi faţă de noi înşine şi faţă de Dumnezeu. 
  
Studiile lui Masaro Emoto ne atrag atenţia la puterea de recepţie a apei şi la forţa binelui şi a răului. Cum corpul omenesc este 70% apă, este clar că trebuie să-l protejăm de orice influenţe neplăcute...Şi cum muzica străbate orice materie şi orice mediu apos sau gazos, putem face apel la meloterapie cu efect mobilizator, întăritor, izbăvitor şi calmant. ,,Nu putem trăi fără muzică,” spunea Confucius cu 2500 de ani în urmă. ,,Muzica trebuie apreciată după plăcerea ce o creează în noi,” spunea Platon, câteva secole în urmă. 
  
Muzica lucrând cu sunete care au multiple calităţi, ne oferă efecte binefăcătoare pentru organism. Dar numai specialiştii în meloterapie ne pot ajuta! Muzica este însăşi viaţa, dar trebuie să ştim ce, când şi cât îi putem utiliza avantajele, pentru a atinge vindecarea unor afecţiuni! Muzica ne înalţă sufletul, încât plutim în alte sfere, dar e nevoie de o minimă educaţie în domeniu pentru a ne aduce acea cunoaştere extrem de favorabilă. Muzica ne ajută să fim sănătoşi şi fericiţi! Cu condiţia să corelăm muzica cu un stil de viaţă sănătos. 
  
„Locuiau alături un vecin vesel şi unul ursuz. Era iarnă şi omul ursuz ieşea zilnic să facă potecă de la casă la poartă. Spre uimirea lui, la vecin poteca era făcută. Şi aceasta zi de zi. Curios, vecinul cel ursuz îşi cercetă vecinul: 
  
- Cum se face că la dumneata este mereu cărare de la poartă la casă? Nu te-am văzut îndepărtând zăpada... 
  
- A, la mine vin mulţi prieteni. Cum se face că nu ne-ai auzit cântând şi veselindu-ne? Ei îmi bătătoresc zăpada de la poartă la pragul casei şi îmi bucură sufletul.” 
  
Referinţă Bibliografică:
MUZICA ŞI EVOLUŢIA SPIRITUALĂ 2 / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3882, Anul XI, 17 august 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!