CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

Realizarea de sine
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
REALIZAREA DE SINE 
  
Ca să fie pozitiv, omul trebuie să neutralizeze permanent impresii, senzaţii şi trăiri neplăcute, de îndată ce apar. Va elimina şi va recolora fluxurile de gândire, acceptând schimbul magic de tendinţe fără a dispreţui autosugestia. Din contră, să se felicite de îndată ce va descoperi că are priceperea să transforme gândirea într-un tablou de comandă, ale cărei manete le manevrează cu voinţa şi dârzenia sa. Comunicarea cu semenii va fi serios dirijată spre subiecte care ridică pe un plan superior frecvenţa de vibraţii ale simţurilor. Nu va refuza brutal plângerile celor îndureraţi, ci îi va dezlega din aspectele sumbre ale realităţii, legându-i de nădejdi, tendinţe şi limanuri puternice. Stimulaţi cu încurajări şi vorbe blânde, cei slabi, şovăitori, lipsiţi de independenţă se vor înarma cu acele metode de reuşită care să-i facă lucizi, tari, responsabili. Anturajul poate influenţa răbdarea, tenacitatea şi efortul cuiva, frânându-l sau impulsionându-l, dar strădania aparţine exclusiv celui interesat. Cel ce vrea să-şi domine lumea sentimentală va învăţa să se ajute singur şi să sprijine şi pe altul. Imperiul lăuntric trebuie curăţat, purificat, limpezit, individualitatea întărită. 
  
A fi el însuşi înseamnă pentru oricine - a se simţi confortabil în ego-cosmosul propriu. Se înţelege, fiecare aşteaptă ca sistemul său de aşteptări să fie continuu satisfăcut: nici o neînţelegere, nici o neconcordanţă cu cei din jur.Toţi să-l întâmpine cu respect şi politeţe. Toţi să-i intre în voie şi să ţină cont de personalitatea sa. Aceasta se poate realiza, dacă cei implicaţi şi-au dezvoltat inteligenţa socială. Dar cum puţini au reuşit, este puţin probabil, ca într-un procentaj maxim, să afişeze seninătate şi calm, să manifeste amabilitate şi cordialitate, să procedeze cu tact şi abilitate. Ca un dialog să conducă la scopul dorit, adică a face o bună impresie, trebuie ca interlocutorii să se arate disponibili şi deschişi. Folosind tonul cald şi vorba bună, ca şi atitudinea prietenoasă, ei vor construi puntea comunicării de la suflet la suflet. 
  
Există oameni surâzători, cuceritori şi atât de populari, încât mulţi doresc să pătrundă în anturajul lor, atraşi de lumina ce o radiază fiinţa lor. Ei au capacitatea de a se face plăcuţi, relaţionându-se uşor , căci întâmpină oamenii cu entuziasm şi însufleţire, se arată serviabili, săritori, îndatoritori. Aceştia au făcut ceea ce se cuvenea faţă de ei înşişi: şi-au dezvoltat disponibilităţile de a se raporta frumos la cei din preajma lor. Un om de spirit afirma: nimeni nu e vinovat că nu s-a născut cu trăsăturile, formele şi dimensiunile unui star de cinema, dar e vinovat dacă nu şi-a cultivat farmecul personal. 
  
Aşadar, este de datoria fiecăruia să- şi programeze un ritm constant şi ascendent spre realizarea de sine. E minunat să descoperi ce bine îţi este când eşti plin de pace, ce fericit te simţi când eşti voios, ce benefic este să vezi lucrurile din unghiul pozitiv.Nu este important cine, ce, cum sau unde eşti, ci cum ştii să exprimi veselia şi frumuseţea sufletului tău. 
  
„Într-o clasă apăru o elevă nouă. Toţi o priveau cu curiozitate, dar nu se apropiară de ea decât după ce au asistat la o scenă plină de învăţăminte. Certăreaţa clasei veni în pauză la ea şi o întrebă: 
  
- Vrei un măr? Apoi scoase un măr din buzunar şi muşcă cu poftă din el până ajunse la cotor şi i-l întinse. 
  
- Poftim, serveşte! 
  
Toţi colegii prezenţi erau curioşi, cum va reacţiona fata cea nouă. Aceasta băgă mâna în buzunarul rochiei, scoase o mandarină şi i-o întinse certăreţei. Toţi au rămas surprinşi. Curând cele două fete deveniră prietene şi în clasă nu mai existat nici o fată răutăcioasă.” 
  
Referinţă Bibliografică:
Realizarea de sine / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3877, Anul XI, 12 august 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!