CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

Viaţa - o operă uriaşă
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
VIAŢA - O OPERĂ URIAŞĂ 
  
Sursa oricărui lucru bun sau rău este ideea. Dacă este înaltă, constructivă, benefică, ea va atrage în mod magic echilibru atât în organismul uman cât şi în condiţiile de viaţă. Dacă gândul este asemenea buruienii ce năpădeşte ogorul, atunci lipsa de control asupra unghiului de vedere atrage închistări, blocaje şi fixaţii. 
  
Dar, tot în personalitatea fiecărui om se află serurile şi licorile vindecătoare. Apelând la forţa gândirii pozitive, la emanaţiile Noii Energii, la puterea rugăciunii, omul poate sădi în mentalul său idei luminoase, cristaline, frumoase care să-i servească interesele morale. Eliberat de influenţe negative, susţinut de voinţa şi de raţiunea sa, omul va instaura o schimbare radicală în toate aspectele vieţii sale. Este un proces dinamic care cere timp şi efort, dar care tămăduieşte şi mântuieşte. 
  
Pasul cel mai important după o autoanaliză sinceră este cunoaşterea legilor de sănătate sufletească şi mentală. Prima ar fi- evitarea oricărui gând rău, acid, veninos care ar atrage un întreg lanţ dăunător. Simpla comandă,,anulează” poate îndepărta stările de teamă, nemulţunire sau furie. Apoi- programarea acţiunilor şi a evenimentelor cotidiene cu o convingere senină, pentru că reuşita este posibilă când este întreţinută cu credinţă. Altă regulă esenţială - a nu gândi rău despre nimeni, ci a consacra divinităţii supărările şi nedreptăţile pe care le provoacă cei cu inima împietrită. În sfârşit -a nu rememora trecutul cu decepţiile şi deziluziile lui, deoarece fură energie, ci a alege subiecte de discuţie care înalţă şi revigorează. 
  
Oamenii nu se conduc după raţionamente şi motivaţii, ei sunt dominaţi de sentimente. Împrejurări nefericite şi indivizi răuvoitori îi determină să întreţină relaţii conflictuale, simţindu-se ofensaţi sau desconsideraţi. Apoi, simt nevoia să se elibereze de tensiuni şi se plâng, se vaită, caută mângâiere şi încurajare. Această modalitate de a revărsa şi asupra altuia o cantitate de indignare şi amar nu aduce regres şi rezolvare, ci, din contră, amplifică starea, cronicizând-o. Dacă s-ar opune valurilor antipatiei, ar putea deveni nişte observatori detaşaţi, constatând cu compătimire cât de egoişti sunt unii oameni, cum îşi demască răutatea, cât de închistaţi sunt în meschinării, ce vederi înguste au, cât de orbeşte merg pe un drum al neşansei. Exersând astfel spiritul de analiză al efluviilor destructive, emanate de mulţi oameni, cei cu personalitate pozitivă devin mai maturi, mai înţelepţi, mai spirituali. Ei vor alege un alt cerc de interese care să le acapareze şi să le întărească nobleţea sufletului: o carte, o muncă pasionantă, un hobby, o preocupare de nivel elevat, prezenţa seducătoare a unei persoane optimiste. 
  
Iisus a spus: "nu lăsaţi să cadă seara pe supărarea voastră!” Acest îndemn divin ne conduce spre detaşare, desprindere, delimitare de neplăceri. Iertarea şi iubirea sunt mijloace binecunoscute, dar greu de realizat. Oamenii, de obicei rămân ancoraţi în situaţiile neplăcute create şi legaţi de persoanele dezagreabile care le-au generat. 
  
Dar, de îndată ce pot renunţa să mai acuze pe cei care sunt cauza necazurilor lui, omul este iluminat. Înţelege că soarta sa depinde de reacţia spiritului şi a caracterului său faţă de evenimente. Dacă albia gândurilor se umple cu un conţinut nou, atunci valorile se reaşează şi-l susţin. Îşi simte picioarele pe stâncă, iar cerul protector, deasupra capului. Acum poate percepe un adevăr măreţ: viaţa nu este o festivitate unde se primesc continuu premii şi felicitări, ci un laborator unde individul experimentează inteligenţa şi forţa sa morală. Susţine teste, examene, probe de rezistenţă, de adaptare la conjuncturi favorabile/nefavorabile şi de putere de a lupta cu slăbiciunile, cu carenţele de educaţie şi cu judecăţile altora. 
  
Este o operă uriaşă la care fiecare contribuie cu darurile şi harurile sale, fapt ce impune răspundere şi dăruire. 
  
Referinţă Bibliografică:
Viaţa - o operă uriaşă / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3875, Anul XI, 10 august 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!