CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

PUTEREA LUI DUMNEZEU
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
PUTEREA LUI DUMNEZEU 
  
Domnul, Domnul cel viu, Domnul cel omniprezent, omniscient şi omnipotent, Domnul care le-a zidit cu grijă pe toate va uita de fiinţa cea mai evoluată- omul ? Se va uita la om ca la un fiu vitreg între toate făpturile Sale? Nu. Cel care hrăneşte fiarele în munţi, şi iarba de pe câmp, şi gâzele din iarbă, o să lase flămând, însetat şi gol tocmai pe om, cel ce este cununa zidirii Sale? Priviţi la păsările cerului, că nu seamănă, nici nu seceră, nici nu adună în jitniţe… Cine atunci le îngrijeşte ? 
  
Dumnezeu care le este lor Ziditor, nouă ne este mai mult: este Tatăl Nostru. « Voi sunteţi cu mult mai mult decât acele făpturi » zice Iisus. Prin aceste cuvinte, Hristos arată neasemuita vrednicie a omului faţă de celelalte zidiri. Nu suntem noi mai mult decât păsările cerului? Şi dacă suntem, cu siguranţă că preaînţeleptul Dumnezeu o să aibă grijă de fiii Săi. 
  
La urma urmelor, toată preocuparea noastră pentru hrană şi posesiuni nu are nici un rost, dacă am percepe adevărul- lucrul care ne hrăneşte, este puterea Lui dătătoare de viaţă. Nu pâinea ne hrăneşte, ci puterea lui Dumnezeu din pâine; nu apa ne stinge setea, ci puterea lui Dumnezeu din apă. Noi nu putem să facem pentru noi nimic. « Cine dintre voi, zice Iisus, îngrijindu-se, poate să adauge staturii sale un cot? Şi cine poate să adauge măcar o singură zi vieţii sale pe pământ? Nimeni ! 
  
« Fă-mi cunoscut, Doamne, sfârşitul meu, şi numărul zilelor mele, » spune regele David în Psalm 38 : 5, vrând să ştie ce îi lipseşte şi ce să pună în faţa Domnului. Pentru că omul, fiind mereu tulburat de a strânge averi, uită că e doar o umbră pe pământ… Oare cei care îşi permit felurite bunătăţi nu mor la fel ca şi cei care îşi permit puţine? Iar mâncăii, cei ce au o părere foarte bună despre ei- înşişi, nu mor chiar mai repede decât postitorii? Cei care îşi satisfac poftele pot creşte măcar cu o câtime deasupra celorlalţi oameni? Nu. Atunci lăcomia este de prisos, iar viaţa simplă şi cumpătată aduce mai mult folos organismului nostru. Şi cum sufletul este nemuritor, grija pentru el trebuie să fie o adevărată grijă, atenţie, preocupare. 
  
« Se întunecă şi o insectă decise să înnopteze pe o ferigă stufoasă de lângă râu. 
  
-Eu te părăsesc surată, eu caut un loc mai elegant. Şi insecta cea mândră alese un trandafir parfumat din grădină. Dar abia îşi pregăti culcuşul că sosi un tânăr care se pregătea pentru întâlnirea cu iubita lui. El tăie trandafirul cel frumos, bucurându-se de apropiata întâlnire. Insecta zbură, deci, la râu şi îşi căută tovarăşa. 
  
- Sigur, vino, e loc destul aici ! o întâmpină aceasta cu amabilitate.» 
  
Referinţă Bibliografică:
PUTEREA LUI DUMNEZEU / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3871, Anul XI, 06 august 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!