CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

DEFICITUL DE ENERGIE
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
DEFICITUL DE ENERGIE 
  
Când speranţa apare, ea ne luminează faţa, inima, ne întăreşte toată fiinţa. 
  
Şi dacă vrem să ne păstrăm speranţa în realizarea binelui nostru, să avem grijă de ficat. El este sediul sentimentului de mânie, de supărare şi agresivitate. Să evităm astfel de stări, căci ficatul este generalul care ne ajută să elaborăm strategia oricărui plan de lucru, iar vezica biliară este organul care ne dă curajul de a lua decizii bune. Un om cu deficit de energie pe ficat este un om care se enervează des şi nu se poate tempera. 
  
Speranţa este soră cu bucuria, iar inima este afectată când sentimentul de bucurie lipseşte. Ne trebuie măsură şi calm pentru a ne gestiona bine stările şi trăirile afective. De aceea, omul înţelept se fereşte şi de decepţii, dar şi de petreceri zgomotoase şi de desfătări apetisante, care distrug echilibrul. Bătrânii se fereau de mare şi multă veselie, ei ştiau că după o bucurie mare urma un necaz ! Ei ne sfătuiau să cerem binecuvântare divină asupra fericirii noastre, ca ea să fie de durată. Ei ne îndeamnau să avem simţul măsurii în toate. Ei considerau că pacea sufletului este superioară ardorii şi entuziasmului! 
  
Când stomacul sau pancreasul nostru are deficit de energie, noi suntem mereu 
  
îngrijoraţi, nemulţumiţi, căutând nu remedii, ci explicaţii şi motivaţii: de ce lucrurile stau cum stau. Când plămânul nostru se află în suferinţă energetică, suntem trişti, melancolici, indispuşi. Când rinichiul îşi pierde rezervorul de energie este grav, căci el ne dă durata vieţii. De aceea, se cuvine să facem rugăciuni, meditaţii şi exerciţii spirituale care să ne energizeze corpul, să ne pună pace în sistemul endocrin şi să ne încarce mentalul cu afirmaţii încurajatoare. Speranţa noastră este pozitivismul pe care ni-l oferim… 
  
Supărarea este o stare comună şi o reacţie răspândită, căci toţi avem sau găsim motive să ne întristăm. Neglijăm faptul că încălcăm legile universului, că ne decompensăm energetic şi că emanăm vibraţii negative în jur. Aceste emanaţii pot determina mari neplăceri în viaţa noastră, dar şi a celor ce sunt în preajma noastră. Cunoaştem legea bumerangului: tot ceea ce emitem în atmosferă, din punct de vedere vibratoriu- gânduri, vorbe, dorinţe, fapte, intenţii se întorc la noi, producând efecte perturbatoare sau benefice în organismul nostru. De aceea vom recurge seară de seară la purificări şi eliberări de tot negativismul acumulat. Nu ne vom culca, păstrând bagajul nemulţumirilor, ci îl vom anula, dacă vrem să avem un somn bun şi refacerea forţelor. Să ne rugăm şi pentru planeta Terra, deoarece şi ea trebuie încărcată energetic. 
  
Când ne gândim la cineva, se creează instantaneu o punte energetică între noi şi omul pe care îl avem în minte. Orice gând rău am avea reprezintă un atac energetic care aduce un prejudiciu omului respectiv şi nouă care îl emitem. Astfel ne atacăm unul pe altul în mod inconştient, de multe ori fără să ne precupeţim timpul şi forţele interioare. Le risipim cu generozitate în sens neproductiv, deşi ar trebui să contribuim ca lumea să fie mai bună. 
  
« La cinematograf s-a nimerit un tip înalt, în faţa unui om scund. Acesta nu avea o vizibilitate bună spre ecran şi era dezamăgit. Cel înalt se întoarce şi îl întreabă : 
  
- Aşa e că nu vezi de mine ? 
  
- Da, zise celălalt, întristat. 
  
- Ei bine, nu îţi fă probleme!Uită-te la mine şi râzi ori de câte ori o să vezi că râd eu. » 
  
Cazul este edificator pentru a dovedi că unii se consideră mai îndreptăţiţi să profite de nişte avantaje, încât să distrugă orice speranţă a semenului său. A oferi un remediu sau o soluţie reciproc avantajoasă nu le vine în minte. De ce? Este rana copilăriei şi caracterul, este temperamentul şi inspiraţia de moment care primează… 
  
Gândirea noastră dispune de o puternică forţă creatoare şi de influenţă în univers. Gândul nostru este cel care atrage deopotrivă binele şi răul în existenţa noastră. În aer plutesc aburii tuturor insatisfacţiilor şi al furiilor noastre, atrăgând ceva grav- accident, incendiu, grevă, ş.a. Ne face acest fapt constatat, mai prudenţi? 
  
Nicidecum. Ne revoltăm, căutăm vinovaţi şi răul cheamă alt rău… Şi suntem convinşi că avem dreptate… 
  
« Indianul Mulla Nasrudin obişnuia să îl trimită pe fiul său la fântână. Îl trăgea de urechi şi îi spunea : 
  
-Ai grijă de vasul acesta, să îl aduci plin cu apă acasă. 
  
Un vecin văzând cum proceda, îl întrebă într-o zi : 
  
-Cum poţi să pedepseşti pe bietul băiat de vreme ce nu a făcut nimic rău ? 
  
-Doar nu vrei să-l pedepsesc după ce a spart vasul şi a vărsat apa…Dacă îl urechez înainte ştiu sigur că îşi va aminti, aşa că va aduce acasă şi vasul şi apa. » 
  
Neînţelegerile dintr-o familie sunt extrem de dăunătoare pentru sufletele copiilor. Greşeala porneşte de la adulţi, deoarece în relaţia de cuplu nu este armonie. Unul dintre ei, el sau ea, simte nevoia de a-l dirija şi domina pe celălalt. Când controlează o altă fiinţă, omul îi ia energia, devine vampir energetic. Prezenţa acestuia aduce încordare şi tulburare pentru cei din jur, care se simt inconfortabil. Puţin lipseşte să pornească cearta. Atmosfera se încarcă cu violenţă mocnită şi toţi se simt înstrăinaţi unul de altul. Răcirea relaţiilor dintre doi parteneri se datorează conflictului interior şi programului de autodistrugere instalat. Lipsa de comunicare face loc urii şi ostilităţii. Nu aceasta este familia creştină care păstrează calm, căldură, iubire şi energie pozitivă, în fiecare zi! 
  
Referinţă Bibliografică:
DEFICITUL DE ENERGIE / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3860, Anul XI, 26 iulie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!