CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

Vindecare prin iubire
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
VINDECAREA PRIN IUBIRE 
  
Omul, prin matricea originală se poate vindeca pe el însuşi. Cu siguranţă că, trebuie să se plieze pe procesul de vindecare şi să nu blocheze intenţia terapeutului sau a psihologului. De aceea, îşi va vindeca viața îndepărtând blocajele, constrângerile, programele din câmpul său energetic, care l-au condus la boală. 
  
Terapeutul îi va citi semnele corpului, apoi îi va furniza sugestii care să îl ajute pe bolnav. Un bărbat cu energie artistică este epuizat de munca la birou. El nu este pe frecvenţa talentelor şi a vibraţiilor sale naturale, de aceea suferă şi –şi afectează sănătatea. De îndată ce a renunţat la vechia slujbă şi s-a dedicat artei, s-a însănătoşit. 
  
Munca este expresia a ceea ce suntem. Unii fac munca care le place, alţii, norocoşi, au primit în dar exact job-ul potrivit, iar alţii sunt aşa pasionaţi, încât şi după orele de lucru tot acolo se gândesc. Aceste cazuri fericite sunt relativ rare. Cei mai mulţi se obişnuiesc şi cu locul de muncă nepotrivit şi cu o relaţie toxică. Afecţiunile acumulate nu i-au determinat să schimbe nimic, ei fiind victime ale nefericirii. Au uitat, nu-şi pot aminti cum este să fie liberi şi sănătoşi... 
  
Creierul omului este un fel de computer şi el reţine programele fixate de minte. Pentru a anula tiparele de boală, terapeutul recomandă să îşi declare mereu angajarea în procesul de însănătoşire. Schimbând gândirea, schimbă atitudinea, schimbând atitudinea, schimbă comportamentele, schimbând comportamentele, învaţă să fie sănătoşi! 
  
Pornind de la obiective clare pe care le doresc atinse, pornind de la mesaje cheie pe care să le rostească cu convingere: „în fiecare zi mă simt din ce în ce mai bine,” oamenii devin tot mai puternici şi acceptă vindecarea. Chiar supravegheaţi de un terapeut, ei sunt pe cont propriu şi reuşesc să-şi revină în măsura în care nu îşi risipesc energiile, sub imperiul emoţiilor negative. 
  
Devenind conştienţi de energia negativă, de frici, de decepţii, de conflicte interioare, oamenii tind să se relaxeze, să se detașeze de problemele zilnice, să se umple de energia iubirii și a bucuriei. Dar cum? Suntem singurii care ştim cum ne simţim în interior, aşa că ne vom asuma responsabilitatea de a ne păstra sănătatea şi vom avea curajul de a acţiona... 
  
Seka Nicolic în cartea sa „Poţi să te vindeci singur,” ne asigură că ne putem păstra o stare mentală şi fizică echilibrată, dacă suntem atenţi la emoţiile care ne bântuie de-a lungul unei zile. Putem să ne menţinem forţa interioară, dacă nu dăm glas furiilor, ci găsim prilejul de a glumi, de a răsuci lucrurile dinspre noi, către atacator, apreciindu-i „intenţia pozitivă” cu acel instinct care ne ghidează bine. Această forţă se menţine prin alimente care ne energizează, prin meditaţii care ne ridică vibraţiile, prin exerciţii care ne hrănesc creativitatea, prin respiraţia energetică, prin evitarea poluării electromagnetice. Lucrurile funcţionează în momentul în care ai una-două-trei persoane de încredere, care te iubesc şi îţi dau un sentiment de siguranţă atât de mare, încât minimalizează orice ofensă a vreunui „răuvoitor.” Ne simţim bine ori de câte ori mintea şi corpul sunt în armonie, când luăm decizii corecte, ne stăpânim sistemul nervos şi ne afirmăm în cercul nostru prin ceva agreabil: un joc, o maximă, o veste bună, o poantă, etc. 
  
Arta ne aduce întotdeauna un aport pozitiv! Orice îndeletnicire artistică stimulează sistemul imunitar, normalizează tensiunea arterială şi dă o bună stare de spirit. Terapia prin lectură, prin muzică, prin pictură, modelaj, cioplituri, oricare om poate găsi propriul debuşeu creator. Ne putem vindeca prin orice hobby sau activitate care ne relaxează şi ne place. Aşa ne hrănim cu vibraţii benefice. În plus, exerciţiile fizice potrivite contribuie la circulaţia energiilor prin meridianele corpului! 
  
La aceste practici vom adăuga iubirea care ne salvează, ne ajută și ne împinge să ne dezvoltăm. Am putea spune că alături de: „nimic fără Dumnezeu” există: „nimic fără iubire.” Ce avem de făcut practic? Cum să ne prescriem iubirea ca pe un medicament pentru destin și pentru sănătate? 
  
În primul rând trebuie să spui „te iubesc, Doamne!” apoi să declari iubire la ce vezi în jur: „te iubesc cer senin, te iubesc soare, te iubesc vară, te iubesc natură, te iubesc pământ” etc. La final îţi declari iubire ţie însuţi; ţie însăţi. În acest mod planurile subtile - nivelul spiritual îţi oferă un efect deosebit. Şi sufletul va beneficia de acest exerciţiu, dacă va fi repetat de mai multe ori pe zi. El va fi îmbogăţit spunând „te iubesc” şi paharului cu apă, şi cărţii de pe noptieră şi altor obiecte. 
  
Creșterea iubirii în suflet nu este doar o acumulare, ci o continuitate a sentimentului de iubire. Capacitatea de a aspira neîncetat spre iubire este capacitatea de a păstra iubirea în suflet, indiferent de situație. Cu cât există mai multă iubire în sufletul nostru cu atât ne adaptăm la lumea din jur fără frică. Este foarte important să fim flexibili, blânzi, adaptaţi la o lume în schimbare. Conectaţi la sursa iubirii, Dumnezeu, vom fi înclinați spre calm, bunătate, toleranţă, empatie, compasiune, adică vom deţine multă energie pozitivă. 
  
„O fetiţă intră într-un magazin de bijuterii şi spuse că vrea să cumpere un cadou pentru sora ei. 
  
- Ce i-ar place surorii tale? 
  
- Nişte mărgele de turcoaz. 
  
- Dar ai bani? 
  
- Da, spuse fetiţa şi puse pe tejghea un pumn de monede, din puşculiţa ei. 
  
Vânzătorul, un om bun, dădu mărgelele fetiţei. Spre seară, o tânără femeie veni să întrebe cum a reuşit fetiţa să cumpere nişte mărgele aşa scumpe. 
  
- În magazinul nostru plata este o înţelegere între client şi vânzător. 
  
- Nu înţeleg, zise femeia... 
  
- Aţi auzit de cei doi bani ai văduvei? Ei bine, şi fetiţa a plătit cel mai mare preţ, tot ce avea în puşculiţă.” 
  
Referinţă Bibliografică:
Vindecare prin iubire / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3859, Anul XI, 25 iulie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!