CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

DRUMUL SPRE DESĂVÂRŞIRE 2
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Drumul spre desăvârşire 2 
  
Orice drum începe cu primul pas, iar drumul spre desăvârşire începe cu schimbarea unor principii de viaţă nepotrivite. Ne dăm seama uşor ce ne conduce la tristeţe, indispoziţie şi necaz. Vom acţiona imediat, mutându-ne gândul la Domnul; El ne va sugera ce avem de făcut. Imediat, sufletul va fi invadat de o mare pace şi înţelepciune. Să nu uităm că trebuie să cerem, căci a primi fără a cere înseamnă încălcarea liberului arbitru, adică nerespectarea legii. 
  
Alt pas este sacralizarea fiecărei acţiuni sau activităţi. Să dăm prilej Domnului să se exprime prin noi. Când gătim ne imaginăm că punem în oală şi alimente, dar şi alte ingrediente : linişte, iubire, sănătate, încât consumând, să avem un organism echilibrat. Când facem curăţenie ne imaginăm că scoatem din casă nu doar praful, ci tot răul, vrajba şi boala, dar aducem pace, armonie, bună-înţelegere.. Când facem duş, ne imaginăm că spălăm şi caracterul cu trăsături impulsive, neinspirate, pentru a deveni mai bun, mai înţelegător şi plin de Duh Sfânt. Când ne îndreptăm spre locul de muncă ne simţim capabili şi entuziaşti, oferind Domnului roadele bune ale muncii noastre. Când ne întâlnim cu diverse cunoştinţe, să îi întâmpinăm cu un zâmbet, să îi lăudăm, să îi întărim cu cuvinte încurajatoare, minimalizându-le greşelile. Când bem apă, să o încărcăm înainte cu pace, sănătate, bunătate şi tot felul de priceperi. 
  
Procesul transformator continuă cu stadiul de purificare când, conştienţi de greşelile noastre , ne uşurăm sufletul. Înnoirea, renaşterea, regenerarea urmează un program zilnic, când cel interesat se detaşează de energii negative acumulate în timpul zilei şi se încarcă cu vibraţii pozitive, luminoase, calde. Intrând în fiecare zi în conexiune cu Dumnezeu prin meditaţie, prin rugăciune îi vom mărturisi ce ne frământă, ce vrem să schimbăm, ce vrem să obţinem, ce reproşuri vrem să Îi facem şi ce mulţumiri vrem să Îi transmitem. Îl vom percepe ca fiind un bun prieten. Vom constata că ne răspunde şi ne înţelege. Să îi cerem ajutorul, ca El să ni-1 poată da. 
  
Nu vom ocoli cărţile de dezvoltare personală şi mai ales bunele practici : dăruim mereu iubire şi lumină oamenilor de pretutindeni, creaţiei divine şi planetei Pământ. Zilnic ne vom ocupa de noi şi de acest ţel binecuvântat! 
  
« Povestea spune că primim răspunsuri la nedumeriri, adesea, în mod neaşteptat… 
  
Un tânăr o întrebă pe mama sa : 
  
- Cum să găsesc fericirea ? 
  
- Du-te la câmp, acolo îţi vei găsi fericirea… 
  
Fiul se duse şi mai întâi văzu un mânz. Vru să-l prindă, dar nu reuşi. Apoi văzu un iepure. Alergă după el, dar nu îl prinse. Mai văzu o porumbiţă, dar şi aceasta zbură repede. Când crezu, cu regret, că nu prinde nimic, apăru o cioară care căuta ceva de mâncare. Tânărul întise mâna şi o captură uşor. 
  
- Oare, tu eşti fericirea mea ? 
  
- Da, dacă ştii că sunt o pasăre inteligentă şi dacă îmi vei asculta sfatul. 
  
- Spune-mi, cum să fiu fericit. Te ascult. 
  
- Pune fân aromat lângă gardul casei şi mânzul va veni la tine. Cu un morcov îl vei atrage în curtea ta şi pe iepure, iar pe porumbiţă cu câteva boabe de grâu. 
  
- Cum mă vor face ele fericit ? 
  
- Iată: te vei ocupa de ele şi te vei bucura. Apoi, o fată frumoasă îţi va admira priceperea şi plăcerea ocupaţiilor tale şi se va îndrăgosti de tine. 
  
- Mulţumesc. Aşa să fie ! » 
  
Referinţă Bibliografică:
DRUMUL SPRE DESĂVÂRŞIRE 2 / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3848, Anul XI, 14 iulie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!