CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

Drumul spre desăvârşire
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
DRUMUL SPRE DESĂVÂRŞIRE 
  
« Care este calea ce trebuie urmată pentru a ajunge la desăvârşire? » s-ar întreba creştinul care află îndemnul lui Iisus : « fiţi dar desăvârşiţi precum şi Tatăl vostru desăvârşit este. » 
  
Urmând calea cumpătării, calea echilibrului, omul va ajunge la dăruire, iertare, iubire, cunoaştere, adevăr şi înţelepciune. Dar mai înainte de a-şi însuşi aceste vibraţii înalte, el trebuie să fi trecut prin toate nivelele de jos: prin deznădejde, ură, mânie şi pasiune, prin sărăcie şi durere, prin nedreptate şi mâhnire. Trebuie să cunoască toate laturile creaţiei, de la imaginare la intenţie şi de la proiect la intuiţie, pentru a se căli în procesul transformator. Se spune că pietrele preţioase sunt ascunse în locuri dezgustătoare, la fel şi Diamantul desăvârşirii se află ascuns în mocirla trăirilor impulsive. Băgând mâna în nămol, te murdăreşti, dar aduci la lumină, un lucru preţios. Odată scos, el este al tău, reprezintă strădania ta! Este al tău pentru totdeauna ! 
  
Oamenii trebuie să ajungă să îşi conştientizeze propria divinitate, să ajungă la performanţa în care Christosul lor interior să se poată manifesta. Oamenii trebuie să înţeleagă că nu sunt un capriciu al naturii, ei sunt fii şi fiice ale lui Dumnezeu şi că în matricea lor astrală străluceşte Duhul Sfânt, care le conferă aceleaşi drepturi şi puteri, egale cu cele ale Mântuitorului. Iisus ne-a arătat drumul, El a păşit pe această cale spre a arăta lumii cum fiecare om îşi poate schimba viaţa. Moartea nu este o piedică în calea învierii, împărăţia lui Dumnezeu nu este departe, Ea se află aici, nu trebuie decât să vrem să intrăm în Ea. Aflând-O, vom constata că viaţa noastră păcătoasă va dispărea de la sine, toate părţile ascunse şi întunecate ale conştiinţei noastre vor fi anihilate şi transformate în lumină. Poarta împărăţiei ne este deschisă, trebuie doar să găsim calea de a ajunge la ea. Drumul nu este uşor, este lung şi anevoios, dureros uneori, confuz alteori, însă răsplata va fi pe măsura strădaniei! 
  
Iar primul semn al reuşitei este modestia, starea de blândeţe şi calm pe care o atinge cel ce ajunge în Sălaşul Smereniei, decenţei şi al serenităţii. 
  
« Povestea spune că, în momentul când fură creaţi Soarele şi Luna au avut atitudini diferite. 
  
- Stăpâne, Soarele are dreptate, el este mare şi strălucitor, el trebuie să domnească pe cer, zise Luna. 
  
- Ce spui?! Eşti tu atât de bună şi cedezi în faţa măritului Soare? 
  
- Sigur. Eu voi fi prezentă pe cer, când Soarele va lipsi. 
  
- Ei bine, spuse Stăpânul Universului, pentru că eşti smerită şi modestă, tu vei fi însoţită de o puzderie de stele sclipitoare, în timp ce Soarele va fi întotdeauna singur ! » 
  
Referinţă Bibliografică:
Drumul spre desăvârşire / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3847, Anul XI, 13 iulie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!