CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

CĂI DE REDRESARE
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Căi de redresare 
  
În toate vremurile oamenii au conștientizat că sentimentul iubirii este singurul întăritor şi înălţător. Iubirea, nu trebuie numai cultivată, ci şi păstrată deoarece, cu multă uşurinţă, omul alunecă într-un gol neliniştitor sau într-o furie necruţătoare, care-i afectează sănătatea. Nu există decât trei paşi: te negi în mod inconştient, devii victimă a nefericirii sau iubeşti viaţa. De ce ai lucra în defavoarea ta, păstrându-te într-un negativism întunecat? Ţi-e imposibil să desluşeşti cauza. Aşa te-ai obişnuit, vezi totul în culori întunecate, nimeni nu este în stare să îţi limpezească gândirea şi nimeni nu îţi oferă puţină iubire. Nu ştii unde este ascunsă iubirea... O vezi doar în filme. În puţine filme. Şi acestea, deschizând televizorul, au tematica ameninţărilor existente în lume. Te întrebi: cum ai putea pune capăt acestei alunecări în depresie?... 
  
Să începem cu iubirea pentru natură, flori şi tot ce este frumos în jur. Cursul unei ape, ciripitul unor păsărele, râsul unui copil, ne pot vorbi de lumea spirituală, pură. 
  
Să continuăm cu dragostea pentru Dumnezeu, contemplând chipul Sfintei Fecioare Maria, a Domnului Iisus Hristos, a sfinţilor arhangheli şi a altor sfinţi. Te simţi dintr-odată mai plin de energie, optimism şi umanism. 
  
Terapia prin lectură funcţionează pentru mulţi, dintre acei ce - au înţeles că scriitorii sondează psihicul uman şi ne ajută să descoperim cine suntem cu adevărat. Shakespeare, Balzac, Dostoievski pentru cei mai avansaţi sau Jack London pentru începători şi Eleonor Porter „Pollyanna” pentru a descoperi secretul mulţumirii. 
  
Forţa binelui este dătătoare de încredere de sine şi respect de sine, deoarece, de îndată ce decizi să te dedici faptelor bune te simţi mult mai echilibrat şi împăcat cu tine însuţi. 
  
Magia înţelepciunii ne cucereşte şi ne invită să pătrundem în esenţa lucrurilor, în simboluri şi în semnificaţia ascunsă a cursului vieţii. Să nu amânăm, să o descoperim! 
  
„Un rege nu avea urmaşi şi se gândi să înfieze un băiat. Fu îndrumat spre o femeie văduvă cu 5 fii, dintr-un sat apropiat. Aflând, că vor primi în vizită pe rege, fiecare băiat se gândi cu ce anume să îl impresioneze. Primul care ştia să sculpteze, se gândi să cioplească un obiect frumos. Al doilea care cânta foarte bine, pregăti un cântec. Al treilea era inteligent şi studie 2-3 cărţi, pregătindu-se să răspundă la orice întrebare. Al patrulea era îndemânatic, se gândi să îl distreze cu câteva jonglerii. Cel mic nu se ştia cu nici un talent special, ci doar cu hărnicie şi bună cuviinţă. El nu a pregătit nimic şi nici nu fu prezent la întâlnire. 
  
Regele, îmbrăcat în om simplu, ajunse în sat. Merse la casa văduvei, îi cunoscu pe băieţi şi apoi trase la han. Băiatul numărul 5 îl recunoscu pe străin, se apropie cuviincios, îi luă calul ca să îl hrănească, îl pofti pe călător să intre şi să se odihnească. Apoi, îndrăzni să –i vină în preajmă şi să întrebe: 
  
- Sunteţi străin de satul nostru, mă scuzaţi, aţi găsit ce căutaţi? 
  
- Am fost la o familie cu patru băieţi şi toţi s-au pregătit cum să întâmpine un rege, nu un tată. Aşa că, descopăr că tu m-ai întâmpinat cel mai bine şi vreau să fii fiul meu.” 
  
Referinţă Bibliografică:
CĂI DE REDRESARE / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3846, Anul XI, 12 iulie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!