CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

Expresia de sine
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
EXPRESIA DE SINE 
  
Din Vechiul şi Noul Testament, desprindem ideea Domnului Iisus Hristos că viaţa este „un joc al Dăruirii şi al Primirii.” Dar, noi oamenii, o simţim şi o trăim ca o luptă. De fapt, luptăm cu noi înşine, cu tendinţele noastre contradictorii: iubire-ură, critică-laudă, adevăr-minciună, sinceritate-trădare. Dar, *legea reciprocităţii ne spune că ceea ce semănăm, vom culege. Vom oferi trădare vom fi trădaţi, vom respinge, vom fi respinşi, vom înşela, vom fi trataţi şi noi cu viclenie şi şiretenie. Iar *legea unităţii, ne sugerează să unim planul conştient, subconştient şi supraconştient pentru a putea imagina doar binele şi idealurile cele mai înalte: sănătate, bogăţie, iubire, prietenie, succes şi perfecta expresie de sine. 
  
Tot ce imaginăm şi crerem cu credinţă, vom avea parte într-o zi după dreptele intenţii ale inimii. Dar, dacă găsim amuzant să imaginăm izolarea, singurătatea, văduvia sau sărăcia, aceste imagini se vor imprima în subconştient şi va influenţa viaţa noastră. Mintea supraconştientă este mintea divină din lăuntrul nostru, tărâmul ideilor perfecte. Ea ne îndeamnă să ne căutăm locul nostru în lume, locul pe care nimeni nu-l poate ocupa, pentru a face, ceea ce ne este dat nouă să împlinim. Doar inteligenţa infinită ne poate ajuta să avem o imagine perfectă despre menirea noastră.Să o invocăm... 
  
*Legea substituirii ne atrage atenţia că nu avem motive de tristeţe pentru că, dacă nu am primit ceea ce doream, întotdeauna vom primi ceva în loc, mai bun şi mai potrivit nouă. Iisus ne spune, să nu ne îngrijorăm de nimic: ”Căutaţi mai întâi Împărăţia cerurilor şi dreptatea lui Dumnezeu, şi toate vi se vor da vouă pe deasupra.” El adaugă, specificând că împărăţia este înlăuntrul nostru, iar noi să primim duhul sfânt să lucreze în noi. Această îndrumare a Duhului ne dă un imbold, intuiţia ne sugerează idei, conştiinţa ne luminează pentru a urma calea binelui, dându-ne presentimentul reuşitei şi glasul recunoştinţei. 
  
Dar între dorinţă şi realizare se poate interpune teama sau îndoiala. Insecuritatea este un sentiment de pierdere. Reversul ei: speranţa, încrederea, credinţa. Credinţa în bine şi nu în existenţa răului, ne cere să ştergem imaginile mentale deformate şi să imprimăm imagini ale frumosului din viaţa noastră. În plus, Iisus ne-a avertizat că vorbele omului au un rol principal: ”cuvintele tale te vor salva şi cuvintele tale te vor condamna.” De aceea oricine îşi poate modifica condiţiile, modificându-şi cuvintele, fiind conştient de puterea rostirii cu voce tare, cu putere şi cu convingere a unor afirmaţii pozitive. Omul poate lua prin cuvântul său frumos, pronunţat cu forţă, tot ceea ce i se cuvine prin drept divin. Alături de cuvânt şi atitudinea contează, în manifestarea de sine... 
  
„Un băiat cam de 11 ani avea un frate şi o soră mai mari. Cum nu se înţelegeau deloc, zilnic se certau. Băiatul ieşea furios din casă şi se plimba pe stradă să se liniştească. Cum se făcea, că atunci ieşea şi vecina cu căţelul ei la plimbare. Cum îl vedea, animalul îl lătra aprig. Băiatul era mirat, dar îşi vedea de drum. Într-o zi, îndrăzni şi o întrebă pe stăpână: 
  
- De ce v-aţi luat un căţel aşa rău? 
  
- De ce crezi că am un câine rău? 
  
- Cum mă vede, latră! 
  
- Ei bine, el vede răutatea din sufletul tău. Renunţă la ea şi te vei împrieteni cu căţeluşul meu. 
  
- Şi mă voi înţelege şi cu fraţii mei? 
  
- Cu siguranţă!” 
  
Referinţă Bibliografică:
Expresia de sine / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3840, Anul XI, 06 iulie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!