CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

PUNCTE DE SPRIJIN
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Puncte de sprijin 
  
Vremurile în care trăim ne îndeamnă să căutăm puncte de sprijin: un om drag, un prieten de suflet, un proiect care ne captivează, o credinţă adevărată. A fi singur în această perioadă înseamnă a cădea pradă şi fricilor, şi tuturor frământărilor. Dar, Giovanni Papini în cartea sa „Viaţa lui Isus” susţine că prietenia lui Iisus este remediu pentru cel care are parte de izolare şi tristeţe. Iisus oferă o iubire care minimalizează toate celelalte iubiri, pentru că El întrece pe învăţaţi în învăţătură şi pe sfinţi în sfinţenie. 
  
Totuşi, oamenilor le este dor de oameni, vor să socializeze, vor să comunice. Dar, „vai de cel singur între oameni!” Deseori viaţa ne convinge că nu suntem înţeleşi, nu suntem acceptaţi, nu suntem întâmpinaţi cu căldură precum ne dorim. Aşa că ne retragem şi analizăm ce am greşit... Nimic. Doar că viaţa între oameni este şi de laudă şi de risc! De ce? Educaţia. Aş vrea să cunosc pe cel care în familia lui sau la şcoală a învăţat – să trăiască frumos între oameni!... Să ofere duioşie de frate, prietenie caldă, iubire fără urmă de interes, frăţietate neprefăcută şi omenie sinceră...Atunci am trăi toţi cu respect şi consideraţie unul pentru celălalt şi cu încredere în suflete curate întâlnite peste tot. 
  
Şi în ciuda faptului că asemenea fiinţe umane remarcabile sunt rare, cei cu sufletul mic aleargă spre ceilalţi, fiindu-i frică să fie singur în faţa problemelor şi gândurilor ce-l tulbură. Cel plictisit, cel nefericit vrea să uite de sine, să vorbească, să se simtă viu în viaţa celorlalţi. Cel ce nu iartă, se teme să fie singur şi să îşi amintească mereu răul pe care i l-a făcut cineva, rămânând prins în chingile mâniei. Cel ce nu se iubeşte, caută mereu la televzor, în ziar, la meci trăiri şi sentimente care să îl stimuleze şi să-l înflăcăreze. 
  
Cel cu sufletul bogat nu se simte niciodată singur. Cel cu suflet mare se simte bine şi singur şi în comunitatea sa. Cel care a reuşit să-i iubească pe oameni ca pe sine însuşi descoperă cum „omul nu trăieşte numai cu pâine ci şi cu iubire, mărinimie, adevăr, gând curat şi vorbă bună.” Satana doarme la căpătâiul celor puternci, şi acestuia îi plătesc bir prin gânduri şi fapte. Isus nu vrea să fie stăpân, nu îi pasă de glorie,împărăţia Sa nu are nimic cu măreţiile lumeşti. Împărăţia cerurilor este în noi, zi de zi, cu fiecare suflet care se pocăieşte, se curăţă şi se înfrumuseţează. 
  
„Se spune că - Creatorul, când a făcut lumea a decis să dea fiecărei specii calităţi pentru a supravieţui. Unele animale au primit blană groasă, altele dinţi ascuţiţi, altele picioare rapide pentru a fugi. Când ajunse la om, întrebă: 
  
- Ţie ce să îţi dau ca să te descurci? 
  
- M-ai creat cu de toate, Doamne, nu mai am nevoie de nimic. 
  
- Ba ţie, îţi voi da deşteptăciune ca să stăpâneşti lumea! 
  
- Şi mă voi descurca? 
  
- Aceasta-i întrebarea... la care vei răspunde singur! 
  
Referinţă Bibliografică:
PUNCTE DE SPRIJIN / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3839, Anul XI, 05 iulie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!