CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

ACCEPTAREA DESTINULUI ŞI A NOUTĂŢII VIEŢII
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
ACCEPTAREA DESTINULUI ŞI A NOUTĂŢII VIEŢII 
  
Motto : « Dacă poţi să-ţi trăieşti viaţa cu iubire, bucurie şi umor, atunci ai învins!" 
  
S-ar putea spune, că dorinţa de a se înţelege pe sine şi destinul ce i s-a încredinţat o are fiecare fiinţă omenească. De îndată ce devine conştient, că este un suflet întrupat, orice pământean doreşte să trăiască lucid şi inteligent. Totuşi, conform temperamentului, mulţi se opun destinului lor, fiind nemulţumiţi de fizicul lor, de familia în care s-au născut, de localitatea sau ţara în care locuiesc, căci nu le oferă multe oportunităţi. Conform caracterului, mulţi vor găsi căi de dezvoltare personală, în timp ce alţii vor trăi frustraţi, lamentându-se pentru multiplele dificultăţi întâmpinate în timp, dar depăşite. Dar şi cei ce îşi enumeră realizările, o fac cu sentimentul că ei ar fi meritat altceva de la viaţă, dovedind că nu au pace în forul lor interior şi nici capacitatea de a pătrunde în sensul adânc al evenimentelor. 
  
Fericiţi cei ce au suflete de sfinţi! Care sunt calitaţile unui sfânt? Prima este echilibrul perfect. In suferinţă şi în plăcere, nicio schimbare ; în sănătate şi în boală, nicio schimbare ; în interior şi în exterior, are acelaşi- echilibru perfect. Apoi, îi remarcăm : răbdarea, credinţa şi iubirea. Acestea traduse într-o seninătate şi serenitate cuceritoare. Este, de fapt ţelul nostru adevărat: de a crea un echilibru perfect în noi înşine. 
  
Există zicala : "opreşte-te şi miroase florile" ca să vezi cu câte buchete te vei alege până la sfârşitul vieţii. Câte flori te-au îmbătat de miros, toate ţi-au dat şi fericire. Florile fiind toate oportunităţile de a te bucura pe care le-ai avut şi le ai. Bineînţeles, dacă ai disponibiitatea să le vezi. Zilnic suntem binecuvântaţi cu daruri şi Dumnezeu ne spune: «bucură-te.» 
  
Fericirea ne face blânzi. Incercările ne dau tărie. Necazurile ne fac umani. 
  
Eşecurile ne dau forţa de a merge mai departe. Succesul ne face strălucitori şi recunoscători divinităţii. Cum, Domnul Dumnezeu ne face "daruri," noi putem da sens vieţii şi semnificaţie existenţei. 
  
« Un psiholog îi învaţă pe cursanţii lui despre controlul stresului. A luat un pahar de apă şi s-a plimbat prin sală...în linişte. Toată lumea aştepta o întrebare de genul - este pe jumătate plin sau pe jumătate gol? La un moment dat s-a oprit, a ridicat paharul şi şi-a întrebat auditoriul: 
  
- Cât de greu este acest pahar cu apă ? 
  
Miraţi, cursanţii au dat răspunsuri între 250 şi 350 de grame. Dar răspunsul psihologului a fost următorul : 
  
-Greutatea precisă nu contează. Contează cât timp îl vei ţine ridicat. Un minut - nici o problemă. O oră - o durere de braţ . O zi - îţi paralizează braţul. In fiecare din aceste trei cazuri greutatea paharului nu se schimbă. Se schimbă doar timpul,şi cu cât este mai lung, cu atât îţi este mai greu. Stresul şi grijile din viaţă sunt asemenea paharului cu apă. Dacă te gândeşti puţin la ele, nu se întâmplă mare lucru. Dacă te gândeşti mai mult la ele, începe să te doară sufletul. Dacă te gândeşti tot timpul la ele - îţi paralizează mintea şi nu mai poţi să faci nimic. 
  
De aceea, este important să te eliberezi de stres. Când ajungi acasă pe seară, lasă-ţi grijile deoparte. Nu le lua cu tine în timpul nopţii. Eliberează-te. "Pune paharul pe masă, nu-l mai ţine în mână!" » 
  
Referinţă Bibliografică:
ACCEPTAREA DESTINULUI ŞI A NOUTĂŢII VIEŢII / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3838, Anul XI, 04 iulie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!