CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

IUBEŞTE LINIŞTEA
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Iubeşte liniştea! 
  
Această afirmaţie o susţin mulţi psihoterapeuţi: ”dacă dorești să-ți schimbi gândirea, atunci îți poți schimba viața.” La ce se referă? Trebuie să citim cartea lui Louise Hay: ”Îți poți vindeca viața!” sau putem cugeta singuri la ceea ce greşim cu propriile păreri, opinii, constatări... Sigur că vom avea tendinţa să credem că judecăm corect şi că tot ce apreciem sau nu, este adevărul nostru. Suntem subiectivi şi gata! 
  
Dar acest fapt nu ne ajută la nimic, decât la a ne întări eul inferior, lumesc, egoist. Acest fapt trebuie să ne facă conştienţi că suntem departe de iubire, şi pentru noi înşine şi pentru alţii. 
  
Mulţi ar crede că dacă se susţin în toate, dacă îşi dau dreptate şi se afirmă cu trufia şi încăpăţânarea lor, ar fi semn de iubire. Eroare. Te iubeşti când faci fapte bune care aduc bucurie altora, când munceşti serios şi realizezi scopuri înalte, când aduci fericire în familie, când te încânţi de natură şi o îngrijeşti, când ai grijă de nevoile corpului şi eşti sănătos. Iubirea nu ţine de satisfacţii ale orgolililui pentru a sfida pe cineva, ci a trăi în armonie cu sinele divin. Atunci oferim celui bolnav multă dragoste, mângâiere şi zâmbet cald. Celui necăjit oferim sinceră compasiune, blândeţe şi cuvine de alin. Pe cel disperat îl ridicăm la nădejde şi încredere în puterea dumnezeiască. Vedem nevoile apropelui şi ne bucurăm că avem inimă bună ca să îi fim de folos. 
  
Iubirea este așadar, un mod de a fi în lume. Iubirea mută atenția de pe mândria iluzorie a lui "eu am făcut" înspre recunoștința lui "Mulțumesc Doamne, că m-ai ajutat să fac.” Aceeași stare de recunoștință, o experimentăm și față de toate aspectele care derivă din trăire conştientă şi responsabilă. 
  
Recunoștința este o fațetă a Iubirii. În timp ce orgoliul ne invită la separare și ne îndepărtează de Iubire, recunoştinţa ne face să trăim şi să recunoaştem iubirea. Cu cât ne deschidem mai mult spre adevărate sentimente şi valori, cu atât îl cinstim şi îl slăvim pe Dumnezeu. Cu cât rămânem mai obtuzi la adevăruri spirituale, cu atât egoismul creşte şi nefericirea ne cucereşte. Nu putem iubi şi să fim nefericiţi! Cu cât iubim mai curat şi mai sincer, cu atât descoperim frumuseţea vieţii şi comorile sufletului nostru! 
  
„Povestea spune că un om descoperi o comoară, şi brusc, ajunse în atenţia tuturor sătenilor. Unii îl sfătuiau să o vândă şi să îşi cumpere lucruri scumpe, alţii îl sfătuiau să se ferească de hoţi, alţii îl invidiau de departe. Omul intră într-o mare frământare. Hoţii păreau cei mai periculoşi, că-i puteau lua şi viaţa.Omul se gândea în fel şi chip.Se frământa zi şi noapte. Şi hotărî: duse comoara în mijlocul satului să ia fiecare ce şi cât vrea. Rudele veniră în mare grabă: 
  
- Ai înnebunit? Ce e cu gestul ăsta nesăbuit? 
  
- Din contră. Eu cred că am primit minte. Am scăpat de o povară. Am înţeles cât de scumpă e liniştea!” 
  
Referinţă Bibliografică:
IUBEŞTE LINIŞTEA / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3824, Anul XI, 20 iunie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!