CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

Intervenţia Domnului, totdeauna salutară
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Intervenţia Domnului, totdeauna salutară 
  
Oricine se simte puternic, curajos şi dârz când trăieşte liber şi în acord cu voia lui Dumnezeu. Oricine se simte neînfricat, viteaz şi temerar, dacă înfruntă greutăţile vieţii şi manifestă dragoste față de aproapele. Oricine poate să fie pe plac lui Dumnezeu, când dovedeşte încredere în intenţiile sale bune, în eforturile depuse în slujba binelui şi în străduinţa de a nu se supăra pe nimeni, de nimic. Aproape toate problemele încep de la gură : ce vorbim, felul în care vorbim, cât şi când vorbim. De asemenea, depindem de patimile care ne domină, de comportamentul adoptat şi de exprimarea de sine pe care o practicăm zi de zi. 
  
În mod cert, cauza acestei atitudini îşi are rădăcinile în educaţia primită. Iubirea părinţilor pentru copiii lor poate fi dăunătoare. Unii îi răsfață și le fac toate voile, încât neglijează buna educaţie, bazată pe deprinderea de reguli şi valori. Ei au grijă să dea copiilor lor multe lucruri materiale şi mai puţine bune îndrumări, sfaturi şi modele sănătoase de comportament. Astfel, copilul devine egoist, lacom şi necugetat. Nu învaţă să iubească şi să preţuiască sentimentele nobile. Alţi părinţi se poartă cu asprime, cu o severitate exagerată, ca şi cum nu ar avea înţelegere pentru micuţii dăruiţi lor de Domnul. Ei îi tratează ca pe nişte adulţi, le explică ceva sumar şi cer răspunsuri care derutează pe cei mici. Aceştia plâng neputincioşi, iar părintele îi ceartă, fiind total nepregătit pentru rolul său care-i cere delicateţe, blândeţe şi deşteptăciune. 
  
Toate greşelile părinţilor le va purta copilul şi la tinereţe, şi la maturitate şi la bătrâneţe. E ciudat? Nu. Noi depozităm totul în subconştient şi de acolo apar reacţii care ne iau prin surprindere. De unde să-mi ies din fire? Eu sunt un om paşnic, aşa cred eu. Cum de am putut greşi? Da, la fel ca tata, modelul de nervozitate din familie, copilul chiar matur, îl copiază. Îi pare rău, îşi promite că se va controla data viitoare. Va fi politicos, precum reuşeşte de cele mai multe ori... Doar e om în toată firea... 
  
Care este eroarea părinţilor, de fapt? A da importanţă laturii materiale a vieţii. Dar sufletul? Viața este scurtă, când ne vom ocupa de el? De sufletul propriu şi de sufleţelul copilului? Sufletul are veșnicie: urmează alt drum, face altă călătorie. Sufletul nu sfârșește în pământ, ci la Dumnezeu. Atunci de ce neglijăm nevoile sufletului? Avem atâtea de făcut... încât nu mai este timp… Este slăbiciune, lipsă de curaj sau nepricepere ? 
  
Mizăm pe nepricepere şi apoi pe neglijenţă. Nevoile sufletului şi ale trupului sunt complet diferite. Primele sunt lucruri palpabile, celelalte sunt impalpabile. Ajungem greu la pace, armonie, comunicare cu divinitatea.Trebuie să avem starea de ascultare, de receptivitate şi de deschidere totală, de conştiinţă pură. În această atitudine, ego-ul încetează de a mai fi în centru, mentalul se dizolvă , emoţiile se calmează. Dincolo de orice gând, reflecţie sau reacţie, nu există decât bucurie. Dumnezeu este acolo unde este bucurie,omenie, pace, armonie! 
  
Aşadar, să cerem fără încetare ocrotirea, iubirea şi înţelepciunea lui Dumnezeu. Practicând acest stil de viaţă vom avea fabuloasa comoară a rugăciunii, schimbări lăuntrice după modelul Iisus, laudă neîncetată adusă măreţiei Domnului, recunoştinţă continuă pentru cele dăruite de El. Şi chiar dacă nu ne merge tocmai bine, este un act de curaj şi o dovadă de inteligenţă şi cumpătare, a rămâne mereu ataşaţi Creatorului Lumii. 
  
„Povestea spune că un pescar obosit, după ce prinsese câţiva peşti, adormi în barcă. Râul îi purtă barca până departe şi se apropia de o cascadă, când Îngerul păzitor interveni şi îl trezi. Începu să vâslească vârtos şi să se roage, implorând pe Domnul să-i trimită o salvare. Când crezu că e pierdut, apăru un om. Acesta se gândi cum să-l ajute. Luă din rucsacul său o frânghie groasă, se urcă pe o stâncă şi i-o aruncă pescarului. Cu greu o prinse, cu greu ajunse la mal, dar cum intervenţia lui Dumnezeu e întotdeauna salutără, bărbatul fu salvat.” 
  
Referinţă Bibliografică:
Intervenţia Domnului, totdeauna salutară / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3823, Anul XI, 19 iunie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!