CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Constiinta >  

IUBIREA PENTRU VRĂJMAŞI
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Iubirea pentru vrăjmaşi 
  
„Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa”, a spus Iisus pentru ca noi să înţelegem şi să dăm conţinut fiecărei clipe pe care o trăim! Această Bucurie extraordinară, este adevărata lucrare a 
  
« creştinului ». 
  
Numele lui „Iisus”, semnifică în l. franceză: „Eliberatorul.” El vine să anunţe şi să promită poporului acea libertate care atinge culmea - iubirea pentru vrăjmaşi: « Iubiţi pe vrăjmaşii voştri şi rugaţi-vă pentru cei care vă persecută. » Postulatul acesta dezorientează simţul uman al dreptăţii, busculează logica, înfruntă ipocrizia şi minciuna prudentă. Iar prin patimile şi prin propria sa Înviere, depune în inima şi în mâinile fiecărei fiinţe o putere extraordinară asupra morţii. 
  
Hristos, este totuşi, locuit de Hristos şi salvat prin El. Găsim acest adevăr clar exprimat în Evanghelia sfântului Matei la sfârşitul capitolului 25. 
  
De cât curaj şi de câtă cunoaştere am avea nevoie ca să acceptăm că Dumnezeu s-a întrupat în Iisus Hristos, iar adevărata hrană a vieţii noastre de credinţă, este sfânta euharistie/cuminecarea cu trupul şi sângele lui Hristos? Aceasta, se înţelege, are loc printr- o transformare profundă a omului. In această intimitate se operează o veritabilă osmoză: omul este îndumnezeit în contact cu Dumnezeu. Liturghiile sunt şcoli înalte de învăţare pentru ca toată viaţa să devină liturghie în celebrare, de dimineaţă până seara. Iar o celebrare nu face decât să reînnoiască umanitatea întreagă. Nu este vorba de a înlocui structuri vechi cu alte structuri, ci de a intra în bucuria Stăpânului nostru (Matei 25:21) şi de a permite acestei bucurii de a se manifesta în viaţa noastră. 
  
Meister Eckhart afirmă: „Dumnezeu este, când eu nu sunt.” Adică: Dumnezeu este prezent când avem curajul să reducem la minim vocea eului lumesc. Devenim umili, când permitem eului divin, sinelui superior să se exprime plenar. Atunci, suferim cu acceptare, acţionăm cu modestie, ne rugăm cu cuvioşie. Atunci « Dumnezeu se iubeşte prin noi. » 
  
A ne pleca, a ne supune, a ne smeri este pur şi simplu Legea fundamentală a Iubirii. Dumnezeu este Iubire, şi cele trei Persoane divine nu există decât pentru că una se supune alteia, golindu-se de sine însăşi. Şi Ego-ul trebuie să se coboare, să nu fie obstacol în calea vieţii, să nu împiedice afirmarea identităţii noastre profunde şi a misterului fiinţei noastre. Oare cât curaj ne trebuie pentru a ne regăsi identitatea în Fiul lui Dumnezeu, Iisus ? Cât curaj şi măiestrie ne trebuie să facem să funcţioneze armonios o relaţie de prietenie, de serviciu sau de familie ? De cât curaj am avea nevoie să fim creştini sinceri, adică puternici în credinţă? 
  
Poate descoperim răspunsul în povestirea care urmează : 
  
“La şcoală, învăţătoarea adresează elevilor ei de 10 ani, o întrebare: 
  
- Poate cineva, dintre voi să-mi relateze o minune? 
  
O feţiţă creştină se anunţă să răspundă. Învăţătoarea o invită să vorbească : 
  
- Minune a fost când poporul evreu a traversat Marea Roşie. 
  
Învăţătoarea nu era credincioasă şi nu fu mulţumită de răspuns. Ea afirmă : 
  
- Asta nu e o minune. Oamenii de ştiinţă au demonstrat că la un moment dat, Marea Roşie poate fi traversată, pentru că apa este numai până la genunchi. Apoi insistă : 
  
- Gândiţi-vă.Cine poate să îmi spună despre o extraordinară minune ? 
  
Feţiţa credincioasă ridică din nou mâna, apoi specifică : 
  
- Atunci minune a fost, că armata faraonului s-a înecat în apa mării, adâncă până la genunchi. » 
  
Referinţă Bibliografică:
IUBIREA PENTRU VRĂJMAŞI / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3822, Anul XI, 18 iunie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!