CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

Fiecare este dedicat în lume, şi suferinţei
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Fiecare este dedicat în lume, şi suferinţei... 
  
Aşa cum există iubire pentru toţi, aşa există şi suferinţă. Sigur că adesea, ne întrebăm ca nişte copii: când e atât de uşor să fii bun şi frumos la suflet, de ce pentru alţii e greu? Pentru ei este uşor să ignore pe aproapele, să-l privească şi să spună: „pe ăsta nu-l pot suferi!” sau să fie violent şi conflictual, având satisfacţia că insuflă teamă. Un om normal ar zice că este aberant să fii lipsit de judecată, să alegi să furi, să înşeli, să produci durere şi apoi să dormi liniştit. De aceea, mulţi oameni care s-au intersectat în viaţă cu asemenea indivizi fără educaţie şi fără discernământ, au achiziţionat răni sufleteşti. Asemenea răni sunt ca un „cui în talpa pantofului,” îi împiedică să își trăiască viața cu iubire și cu bucurie. Mereu reiau în minte întâmplări, vorbe dureroase şi suferinţe trăite şi sedimentate în subconştient. 
  
Când o rană de respingere şi de nedreptate este activă, omul întâmpină nedreptăți, respingeri şi răutăţi fără a înţelege motivul. Prietenii îi oferă dezamăgiri, colegii îi oferă ofense, chiar şi în familie, iubirea intră în ceaţă. Omul devine disperat, nu ştie încotro s-o apuce! 
  
Primul gest care va fi util să-l facă, este să salute şi să accepte suferinţa care i-a bătut la uşa inimii sale. Psihologii ne sfătuiesc: „nu urî suferinţa. Ea vine în anumite împrejurări pentru a-ţi oferi o lecţie sau pentru a-ţi da avânt spre un salt evolutiv.” Pentru că omul aşteaptă bunătatea altora şi uită, oferă şi el tristeţe şi răutate absolut din întâmplare...Şi cum cei doi supăratul şi atacatorul se leagă prin fire nevăzute, vom şti că ele nu se vor rupe decât când intervine împăcarea. Mulţi ofensaţi refuză orice revedere cu cel necuviincios, ba chiar vrea să îl pedepseacă, întorcându-i spatele, iar greşeala capătă proporţii. Supărarea este prima încălcare a legii iubirii, neiertarea şi răzbunarea este sfidare a legii iertării pe care o promovează Domnul. 
  
Toate legile lui Dumnezeu cer omului supunere, îndurare şi răbdare pe de o pare, compasiune, blândeţe, îngăduinţă, toleranţă, pe de altă parte. Indiferent de câtă suferinţă avem parte, suntem îndrumaţi de Mântuitorul să nu încetăm a iubi şi a ne ruga pentru cei ce ne greşesc. „Şi ne iartă nouă păcatele, precum iertăm şi noi, greşiţilor noştri” spunem noi în rugăciune dar... nu reuşim să pătrundem adâncul acestei cereri. Nu este uşor omului să ierte răul de care are parte. Atunci să ceară ajutor pentru a putea: să anuleze dependenţa de negativism, să pună toate problemele la picioarele lui Iisus, Cel care ne ajută să ne curăţim de orice necaz, să avem fruntea sus, demni şi încrezători că Domnul a promis că va fi cu noi, şi nu ne va părăsi. 
  
La final ne vom ruga pentru Toţi care asupresc: „Doamne,supun cercetării Tale, pe cei care oropsesc pe semenii lor, pe cei severi şi neîndurători, pe cei ce trăiesc derutaţi şi întunecaţi. Amin. 
  
Doamne, învăluie-mă, şi pe mine în lumina Ta, în protecţia Ta şi în iubirea Ta. 
  
Amin. Facă-se voia Ta." 
  
„Povestea spune, că spre seară stâpânei i se făcu rău. Avea nevoie urgentă de medic. Pe cine să trimită? Se gândi că ducesa C., acolo de faţă, prietenă cu stâpăna şi bună cunoştinţă a doctorului era foarte potrivită. Aceasta încuviinţă şi urcă în camera ei să se pregătească. Trăsura fu repede trasă în faţa intrării, dar ducesa nu apăru. Trecu un ceas, trecură două şi ...nimic. Fu trimisă o servitoare pentru a afla cauza întârzierii. Ei bine, ducesa fu găsită înconjurată de o mulţime de rochii, încălţări şi pălării, încă nehotărâtă care ţinută să aleagă pentru întâlnirea cu doctorul. 
  
Noroc că stăpâna îşi reveni, dar cugetă la cât de folos i-a fost ducesa C. care a ignorat gravitatea situaţiei, preocupată mai mult de apariţia ei fastuoasă din acea seară. Servitoarea înţelese că ea ar fi fost omul potrivit pentru această misiune urgentă. Vizitiul se gândi că s-ar fi descurcat singur, să-l aducă pe medic, pentru că nu poţi alege un om lent, încet, aiurit, oricât de important ar fi, pentru lucruri grabnic de înfăptuit. Medicul când află întâmplarea, se amuză şi concluzionă: pentru o asemenea misiune ai nevoie de omul care se pregăteşte de drum cel mai repede, care e săritor, hotărât şi destoinic. 
  
Morala: Şi un om bine intenţionat poate fi incapabil, să ducă la bun sfârşit o sarcină care i se încredinţează.” 
  
Întâlnim adesea, asemenea "încurcă-lume"...Şi deşi sunt blânzi, domoli şi paşnici, nu poţi pune bază pe ei, te uimesc uneori, alteori te indignează. Dar conform legii divine, vinovaţi suntem noi, care ne necăjim, ne tulburăm, ne amărâm sufletul. Aşa că: îl luăm pe fiecare aşa cum e, şi, iar ne rugăm ca Domnul să ne scoată în cale omul care ne poate scoate din impas! 
  
Referinţă Bibliografică:
Fiecare este dedicat în lume, şi suferinţei / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3820, Anul XI, 16 iunie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!