CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

CONŞTIINŢA TREZITĂ
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Conştiinţa trezită 
  
Orice formă de viaţă este o manifestare a fluxului vital şi a conştiinţei care vine de la Sursă. Orice regn: uman, vegetal, animal, mineral implică şi spiritualitate în mod tainic. Florile, pietrele, păsările, peştii, insectele, copacii au semnificaţii speciale pentru spiritul uman. Important este să fim atenţi şi conştienţi la ceea ce ne înconjoară şi cu ce venim în contact direct sau indirect... 
  
Sentimentul bucuriei şi al iubirii sunt intrinsec legate de revelaţia frumosului. Privind o floare, omul are un moment de percepţie şi conştientizare a sublimului, parte esenţială a fiinţei lui lăuntrice, a adevăratei sale naturi. În special florile au devenit pentru noi, oamenii, expresia materială a ceea ce avem în fiinţa noastră mai elevat, mai distins şi mai sacru. Parfumul lor delicat ne aduce în simţuri mireasma tărâmului spiritual. 
  
Se pune însă întrebarea : cât suntem noi de capabili să percepem esenţa divină a vieţii? Avem noi abilitatea de a simţi acel spirit care sălăsluieşte în orice creatură, şi chiar într-un obiect? Avem noi obişnuinţa de a distinge o conştiinţă în fiecare formă de viaţă, recunoscând că, fiind propria noastră esenţă, trebuie s-o iubim şi s-o respectăm? Răspunsul este –nu. Oamenii privesc şi văd latura exterioară, nu sunt conştienţi de latura ascunsă, de esenţa lucrurilor, de natura eterică a acestor forme. Dar, dacă vrem să distingem această latură eterică, minunată a formelor de viaţă, este deajuns să ne gândim la bebeluşi, puişori, căţeluşi, ieduţi şi mieluşei care sunt atât de delicaţi, drăgălaşi, fragili şi plăpânzi, încât ne atrag, trezind gingăşia din noi. Aceste fiinţe radiază atâta inocenţă, dulceaţă şi frumuseţe, încât ne ating sensibilitatea şi ne vorbesc de lumea nevăzută, imaterială. Zâmbim, deoarece ne produc încântare, emoţie şi deschidere înterioară spre universul spiritual. 
  
În afară de contemplaţie, când ne încântăm şi ne ridicăm la vibraţii înalte, trezirea spirituală se realizează şi prin instruire, prin contactul cu un iniţiat, cu un îndrumător sau cu Cuvântul sfânt al bibliei. Lectura unor cărţi moţivaţionale ne ridică, de asemenea, vibraţiile conştienţei, în măsura în care egoul lasă loc sinelui divin şi nu îl blochează. Dar şi suferinţa ne atenţionează asupra amorţirii conştiinţei şi asupra dominării egoului. El ne pune vălul iluziei şi ne oferă chinul nefericirii. Esenţialul, sensul existenţei umane este tocmai trezirea din amorţire a conştiinţei. Suntem noi înzestraţi cu această măiestrie? Mintea umană care cu inteligenţa sa a creat capodopere şi cu ştiinţa sa a făcut mari descoperiri, este capabilă să iniţieze războaie, orbită fiind de dorinţa de putere şi animată fiind de ambiţii mari. De aici concluzia, că mintea se pune şi în slujba nebuniei, a violenţei şi a distrugerii. Aceasta explică faptul, că omul ajunge uşor la acţiuni nechibzuite, dacă nu are conştiinţa trezită. Încercarea de a fi om bun, onest, cumpătat este o aspiraţie lăudabilă, dar care rămâne la acest nivel, dacă nu avem conştienţă de sine. Dacă trăim ca oameni conştienţi, atunci identitatea de sine se cristalizează şi imaginea de sine pozitivă se realizează.Descoperim lumina din noi... 
  
Referinţă Bibliografică:
CONŞTIINŢA TREZITĂ / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3819, Anul XI, 15 iunie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!