CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

Natura spirituală a omului
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Natura spirituală a omului 
  
Fiecare trebuie să îşi cunoască natura sa spirituală, să fie în slujba lui Dumnezeu, ca toate fiinţele de lumină. Acestea, din Înalt, sunt gata să ne ajute în planul de învăţământ al sufletului, mai ales când ne este greu. Dar, ele nu acţionează, dacă nu le dăm atenţie, nu le cerem călăuzirea şi nu le primim afecţiunea. 
  
Să reţinem că, planul şi scopul spiritului nostru au fost stabilite înainte de întrupare / naştere şi sunt înscrise în fiecare celulă a corpului nostru. Directiva ce ni s-a dat de la Dumnezeu este să activăm toate capacităţile şi talentele noastre, să trezim conştiinţa noastră, să stimulăm Sinele nostru divin să se manifeste cu natura sa veritabilă. 
  
Învăţând lecţiile pentru suflet vom atinge esenţa noastră lăuntrică şi potenţialul nostru deplin. Pentru aceasta vom avea inima deschisă şi vom trăi cu compasiune şi iubire, cu iertare şi bucurie de viaţă. Dacă nu vom avea inima împietrită, nu ne vom împiedica de situaţii şi evenimente, ci îi vom înţelege şi alina pe toţi, fără a-i judeca, îndreptaţi mereu spre scopul spiritului nostru - să dăm slavă lui Dumnezeu şi să-L slujim. 
  
Ne vom iubi pe noi înşine şi pe alţii, ştiind că astfel, ne aflăm în inima şi spiritul Domnului. De aceea se cuvine să acceptăm divinitatea din noi înşine, să ne cinstim scânteia divină din noi şi să preţuim darul vieţii. « Să nutrim acceptare plină de compasiune, iubire necondiţionată şi iertare în fiecare clipă din zi - este cel mai măreţ lucru pe care îl putem face pentru a ne păstra sufletele frumoase şi uşoare. » 
  
Dar nu toţi oamenii sunt receptivi la asemenea idei înalte, cei care de tineri se dedică studiului ştiinţei, sunt indepărtaţi de partea spirituală a vieţii lor. 
  
« Povestea spune că la o mănăstire trase să înnopteze un bărbat foarte cultivat, dar desăvârşit ateu. El mărturisi convingerile lui stareţului, iar acesta, fără a comenta, îl conduse în sala de mese, să ia cina. El văzu atârnată de perete o pânză cu multe culori. 
  
Se opri încântat şi întrebă : 
  
- Cine a făcut acest tablou ? 
  
- Tablou ? E o pânză colorată de nişte vase cu vopsea care au căzut pe ea. 
  
- Glumiţi, părinte ! Aceste combinaţii de linii şi forme nu o face întâmplarea, ci munca extraordinară a unui artist, căci ascunde un sens profund. 
  
- De ce nu credeţi că o pânză cu câteva dâre de vopsea, nu e o întâmplare, dar lumea toată cu munţi, ape, câmpii, păduri, păsări, oameni, anotimpuri şi flori superbe pot apărea aşa din întâmplare, fără un magnific Creator ?! » 
  
Referinţă Bibliografică:
Natura spirituală a omului / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3817, Anul XI, 13 iunie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!