CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Constiinta >  





Iubire există din-destul pentru toţi
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Iubire există din-destul pentru toţi 
  
Iubirea nu este doar pentru unii şi pentru alţii se ascunde. Nu. Ea există din abundenţă, doar noi s-o accesăm din sinele nostru divin sau din univers. Dumnezeu este iubire. Dacă ne rugăm corect, ne încărcăm cu iubire. Dacă lucrăm cu plăcere, ne bucurăm şi simţim iubire. Dacă discutăm cu un prieten şi facem schimb de idei şi zâmbete, trăim în iubire. 
  
Partea cu "înmulțitul" iubirii nu este un artificiu de exprimare. Ea creşte şi se înmulţeşte după varietatea de trări şi emoţii frumoase de care este capabil un om zilnic şi în ani. Câtă iubire simte doamna pensionară care zilnic priveşte la televizor România Tv şi Realitatea TV şi apoi iese la cumpărături, găteşte, mănâncă şi se odihneşte? Foarte, foarte puţină. Câtă iubire degajă un cuplu de pensionari care ţinându-se de mână se plimbă prin parc, admiră lebedele pe lac, florile, copacii şi acasă citesc, discută teme de mare emoţie, vorbesc la telefon cu copiii să –şi aline dorul, ascultă muzică, dansează şi seara se uită la un film de dragoste. Zilnic îşi propun ieşiri frumoase: cu prietenii, la biserică, la un Spa, la ţară, la o expoziţie, etc. În timp ce ei aleg umplerea şi creşterea rezervoarelor de iubire, mulţi alţii se încarcă negativ de la diferite ştiri şi sunt săraci la acest domeniu. Sigur că greşesc în mod inconştient, pentru că nu ştiu că sufletul, sinele divin, fiinţa profundă, celulele, conştiinţa, toate au nevoie de iubire. 
  
„Iubirea este totală și completă. Este eternă, omniprezentă și fără de sfârșit. Iubirea este Viața însăși”; sunt afirmaţii fără ecou în inima unui nefericit care a pierdut un om drag, a pierdut locul de muncă, a pierdut un prieten care a trădat dureros relaţia. 
  
Iubirea este doar pentru cel care o simte, o trăieşte, o preţuieşte. Iubirea există doar pentru cel care se simte iubit, respectat, apreciat. Iubirea are sens pentru cel care manifestă politeţe şi gentileţe pentru semenul său şi îi face numai bine. Iubirea are înţeles pentru cel care vede un film sau citeşte un roman şi este impresionat până la lacrimi de o scenă de dragoste. Ce vezi la televizor, dacă alegi emisiuni de Divertisment? Prost gust, ton ţâfnos, limbaj sărac, lucruri penibile. Oare ăsta e nivelul nostru de cultură? Niciuna din aceste emisiuni nu ne încarcă energetic. Nici emoţii pozitive, nici idei frumoase, nici comportament manierat, nici un mesaj moral/ etic. Cele cu tentă politică sunt la fel de lipsite de iubire, şi pentru oameni, şi pentru ţară şi pentru neamul românesc. Vorbesc unii peste alţii, redactorul emisiunii îi întrerupe când are chef, fără logică- de ce îi pui o întrebare cuiva, dacă nu îl laşi să răspundă? 
  
Există un câmp al Conștiinței care ne dă simţul valorilor, al adevărului şi al iubirii. Conştiinţa aceasta este sădită în noi, dar zace netrezită, dacă omul nu face fapte bune, nu se dedică unor acţiuni însemnate ca scop sau nu intră într-un flux creativ înălţător de spirit. Conştiinţa noastră izvorăşte din Unica Conştiinţă Universală şi care trebuie mereu animată de obiective extraordinare pentru care noi este nevoie să ne străduim a le împlini. 
  
Pentru toate darurile pe care Domnul Dumnezeu ni le dă, la naştere, vom da socoteală: conştiinţă, demnitate, un talent şi farmec. Apropo: cât de fermecători se străduiesc să fie oamenii? Cât de frumoşi îşi propun să fie în vorbă, în gesturi, în atitudine? Le este ruşine să se arate manieraţi, educaţi, politicoşi, dar nu le este deloc ruşine să fie urâcioşi, respingători, grosolani. Sunt chiar mândri, cred că afişează putere, fermitate şi intransigenţă. De fapt au un caracter fals, denaturat. Dar la Alegeri? Acest popor alege exact oameni fără merite. Iubirea de neam şi patrie, nefiind primordial pentru un conducător...! Fals! Inteligenţa şi buna educaţie, fiind neglijată! Ciudat! Personalitatea neformată a unor tineri, face ravagii, fiind imaturi şi nepregătiţi, total nepotriviţi pentru funcţii importante! Uluitor ce aflăm! 
  
Familia, şcoala, societatea, biserica, cine credeţi că ne învaţă să iubim, să fim cu inimi calde, cu suflete frumoase şi minţi luminate? Cine pune iubirea la loc de cinste? Ne lăudăm a fi mari creştini, dar biserica se reduce doar la ritualuri, pelerinaje şi uneori, la sărbători, găzduieşte un mic spectacol? Ritualul aduce din cer iubirea lui Dumnezeu, şi ai fi cutremurat, dacă pioşenia slujirii ar fi desăvârşită. Se vede pe chipul preotului emoţie puternică, se aude în vocea cântăreţului o simţire formidabilă pentru ca noi, comunitatea de creştini prezentă, să ne integrăm total în momentul pogorârii duhului sfânt? Nu. Carl Gustav Jung vorbeşte magistral despre această comuniune cu Divitatea în timpul Liturghiei. Nici preoţii nu au auzit de acest mare psiholog şi nici nu încearcă să ne explice simbolurile liturghiei. Totul e să fii acolo! 
  
Iată o povestioară cu miez: poţi învăţa ceva şi fără cuvinte, dacă eşti isteţ şi înţelegi mesajul altui om inteligent. 
  
„Cum preotul îşi cunoştea toţi enoriaşii, observă când domnul S. nu mai veni la biserică. Decise să îi facă o vizită.Când ajunse, îl găsi pe domnul S. singur, aşezat în faţa şemineului.Văzându-l pe părinte, îl pofti cu un gest să ia loc pe scaunul de alături. Amândoi priveau tăcuţi doar focul. La un moment dat, preotul luă cleştele, prinse un cărbune aprins şi îl puse deoparte, la margine. Separat de foc, cărbunele se stinse şi se transformă în tăciune. Atunci, preotul se ridică iar, luă iar cleştele şi mută tăciunele lângă alţi cărbuni aprinşi şi el începu din nou să ardă. 
  
Domnul S, a urmărit ceea ce a făcut preotul şi concluzionă: 
  
- Părinte, duminică voi veni la biserică. Am înţeles de la dumneata că numai împreună ne păstrăm vie credinţa în Dumnezeu. Mulţumesc. Am înţeles lecţia transmisă.” 
  
Referinţă Bibliografică:
Iubire există din-destul pentru toţi / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3816, Anul XI, 12 iunie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTOR



FLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!