CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

IUBIRE RĂNITĂ
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Iubire rănită... 
  
Iubirea se vede? Nu. Şi totuşi, oricine o simte în legătură cu o persoană, un animăluţ, un obiect, o preocupare sau o ocupaţie care-l atrage şi îl bucură. Ea are calitatea de a se înmulţi, de a se intensifica, simţind-o, dăruind-o, trăind-o. Mintea nu și-o poate explica, ştie că este un sentiment frumos, înălţător care se traduce prin emoție. Dar, mintea acceptă cu greutate că, ea, Iubirea, este substanţa din care suntem plămădiţi. Iubirea este: ceea ce suntem, în mod fundamental, în esenţa noastră intimă. Iar cine ne conduce spre acest for intim, este Conștiința. 
  
Iubirea este câmpul care dă posibilitate emoțiilor încântătoare să apară şi să se manifeste în existența noastră. Dar nu numai emoțiilor, dă „glas”, ci și gândurilor, acțiunilor, cuvintelor şi atitudinii gentile, cordiale, afectuoase pe care noi o exprimăm. 
  
Percepția că iubirea este doar o emoție, o trăire, o senzaţie plăcută este limitată. Ea are un conţinut bogat în funcţie de fiecare om care a avut sau nu, modele de iubire. Un copil care a fost iubit de părinţi, de bunici, de colegi, de amicii de joacă, care a fost tratat frumos de diferite persoane cu care s-a intersectat de-a lungul formării sale ca viitor adult, va şti să primească simpatia celorlalţi şi va şti să iubească şi familia şi profesia şi prietenii şi pe el însuşi. Experienţele lui de viaţă îi vor oferi nuanţat, iubirea. Dacă lucrurile s-au petrecut dureros pentru copil, fiind neglijat, respins, timorat, primind apostrofări, că nu se comportă bine, el de fapt, bietul de el, văzând şi suportând de la adulţi multe agresivităţi verbale sau/şi fizice, va avea o viaţă grea la acest capitol. Se va strădui din răsputeri să afle, să înţeleagă, să descopere iubirea, dar va avea dezamăgiri. De ce? În primul rând, pentru că i s-a amprentat în aură nişte umbre - după duritatea tratamentului primit. El nu le sesizează, dar alţii le simt şi îl ocolesc sau vin spre el cu reproşuri, cu pretenţii exagerate, adică- să ofere mai mult decât primeşte. În al doilea rând, se teme să se apropie de o persoană de sex opus, deoarece nu ştie să se descurce- ce să spună, cum să procedeze, cum să se poarte, etc. Dar, nici faţă de alţii- copii, tineri, bătrâni, nu se deblochează. Nu ştie să se facă plăcut... În al treilea rând, el se acuză pe el însuşi de închipuite defecte care îl fac nedemn de iubire şi în loc să se iubească, se dispreţuieşte. Şi aceste întunecimi se prind de aură şi adesea, va fi surprins de dispreţul unor inşi nepoliticoşi pentru motive absolut neadevărate. Dar cel rău-intenţionat, inventează motive pentru a jigni pe cel perceput ca slab, fără susţinerea Iubirii. 
  
Suferinţa acestor oameni este mare şi este posibil să o poarte toată viaţa, deoarece, indiferent ce va reuşi să schimbe în conduita sa, va fi nemulţumit de el însuşi... Are nevoie de o îndelungă perioadă de curăţare a trecutului şi de mutare pe noi coordonate, când este sprijinit de conştiinţa sa trezită, clară, adevărată. 
  
Cum va proceda? I se cer lucruri relativ greu de realizat, dar nu imposibil. Greul vine de la primul pas: recunoaşterea fără revoltă că a suferit din cauza unei familii, unde iubirea era rar sau timid exprimată. Deci, va afirma: „accept familia mea, deplin şi fără să o judec!” Dacă acest pas a fost făcut, încât tu, copilul de ieri, să nu mai simţi ură împotriva celor ce nu te-au adus pe lume cu iubire, simţi o uşurare, o detaşare, o separare de trecut. Spui: „Da, accept trecutul şi, cu pace, mă desprind deplin şi definitiv de el. Accept prezentul cu stimă de sine, încredere de sine şi respect de sine. Privesc viitorul cu iubire, sunt entuziasmat de viaţă, sunt liber şi în siguranţă!” Cel de-al treilea pas este foarte important pentru vindecare: „Filmele vieţii mele sunt frumoase pentru că eu aleg să fie aşa! Mă iubesc deplin şi total!” Acum te vei imagina adultul de azi, care intervine în fiecare scenă existentă în amintiri, şi îl îmbrăţişează pe copilul înlăcrimat şi înfricoşat, spunându-i că nu e singur, că este iubit, apreciat şi mângăiat cu gingăşie.” Această imagine: îmbrăţişarea adult-copil este de o mare încărcătură emoţională şi de mare efect spiritual. Acum vei rosti: „Iubirea, pacea şi bucuria sunt în interior şi în jurul meu! Şi pentru mine cel de azi, şi pentru mine- copil! Iubirea din inima mea, vindecă TOT. Sunt în iubire, respir iubire. Plutesc cu uşurinţă pe cursul vieţii!” 
  
Acest exerciţiu de schimbare interioară şi transformare exterioară trebuie repetat constant până la rezultate notabile. Apoi, cum persoana în cauză, deja a deschis uşa spre aceste lucruri minunate, va primi semne de iubire pe diferite căi. Va cumpăra cărţi de dezvoltare personală de la librărie, şi supunându-se unui proces de autocunoaştere va descoperi ce fiinţă specială şi unică este, ocrotită mereu, cu dragoste, de Domnul Dumnezeu. 
  
Referinţă Bibliografică:
IUBIRE RĂNITĂ / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3813, Anul XI, 09 iunie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!