CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

Speranţa ne salvează
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Speranţa ne salvează 
  
« Un sătean povesteşte vecinului său : 
  
- Slavă cerului, că am avut ideea să luăm catârul cu noi, când am ieşit la picnic. Unul dintre băieţi a fost rănit şi l-am adus acasă pe spatele catârului. 
  
- Dar cum s-a rănit băiatul? 
  
- L-a lovit catârul cu copita…” 
  
Normal, că tragem întotdeauna concluzii pripite… Foarte mulţi dintre noi, se străduiesc să vadă partea plină a paharului, dar sunt şi personae, care zilnic trăiesc mici drame, neînţelegând ce mesaj le-a fost transmis din Univers. Imediat se inflamează şi reacţionează nervos, fiind afectaţi de o impresie greşită formată rapid. Acest fapt, prin repetiţie, se răsfrânge asupra stării lor emoţionale. Apoi, toată lumea află că ei au făcut o boală grea cum este diabetul sau cancerul. 
  
De fapt, noi toţi putem avea control sau nu, asupra modului cum interpretăm lucrurile şi cum reacţionăm. Dacă temperamental suntem nestăpâniţi, riscăm procese interioare tulburătoare care vor conduce la diverse îmbolnăviri. Nu ne vom da seama că boala apare exact când ne găseşte mai vulnerabili, pentru a ne ataca... Deoarece, mai înainte, noi ne-am atacat pe noi înşine! Încălcând legile divine ale iubirii, ale iertării, ale armoniei , ale înţelepciunii, etc. celulele nu mai urmează funcţia normală codată în ADN, organele nu mai au funcţia lor… 
  
Speranţa noastră este un nou contract cu viaţa sau cu noi înşine, când vrem să ne salvăm, după ce am căzut în lacul Nefericirii. El va conţine nişte decizii clare : 
  
* Mă comport bine ! Nu renunţ niciodată la speranţă! Ea este chiar după colţ, va veni azi sau mâine... O primesc! 
  
* Arunc din subconştient tot ce este inutil, păstrez ce este frumos, bun şi plăcut! 
  
* Natura vindecă totul; deci, stau cât mai mult timp în natură, contopit cu creaţia desăvârşită a lui Dumnezeu. 
  
* Fie că este vorba de o situaţie bună sau rea, oricum, ea se va schimba... Sunt încrezător că pot alege binele! 
  
* Puţin contează cum mă simt de dimineaţă; mă îmbrac, ies din casă şi socializez cu cineva. Merg la întâlnire cu un prieten. 
  
* Ce este mai bun, urmează să mi se întâmple, sunt sigur! 
  
* În fiecare dimineaţă, nu uit să mulţumesc că sunt în viaţă. Iar ea, Viaţa, îmi pregăteşte, în fiecare zi, câteva daruri... 
  
* Forul meu interior este întotdeauna fericit. Acolo mă regăsesc cu suflet curat şi frumos, cu spirit tânăr şi special, un om bucuros şi generos! 
  
Referinţă Bibliografică:
Speranţa ne salvează / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3812, Anul XI, 08 iunie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!