CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

Ştim să ne facem bucurii?
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ştim să ne facem bucurii ? 
  
Vorbind despre scopul vieţii, Maica Sfântă transmitea unui vizionar de la Medjugorje: „Copilaşilor, singura bucurie adevărată a vieţii voastre este Dumnezeu. De aceea, vă spun, nu căutaţi bucuria în lucrurile materiale, deschideţi -vă inimile şi primiţi -L pe Dumnezeu. Totul trece, numai Dumnezeu rămâne în inima voastră. Puneţi-L pe 
  
primul loc în familia voastră, în viaţa voastră.” (Apariţia Gospei în 25 decembrie 2007, mesaj transmis lui Iacov) 
  
Iar compozitorul J. Haydn afirma cu mult timp înainte: “Când mă gândesc la Dumnezeu mi se umple inima de bucurie.” Şi noi, astăzi, se cuvine să reflectăm, la cât ne bucurăm în fiecare zi... Să ne întrebăm: « Ştim să ne facem bucurii? Ştim să aducem bucurii altora? Ştim că bucuria atrage alte bucurii, iar tristeţea atrage altă tristeţe? Suntem conştienţi, că de noi depinde sănătatea noastră fizică şi echilibrul sufletesc? Dacă răspundem Da, vom şti să stopăm suferinţa, vom şti să dăm glas bucuriei, în toate tonalităţile şi pe toate coardele sufletului nostru! » Iar dacă răspunsul este Nu, avem datoria să învăţăm să salutăm fiecare zi primită de la Dumnezeu şi să o umplem cu bucurii. 
  
Iată câteva dialoguri între prieteni, despre acest subiect : 
  
„- Cum te - au tratat anii? 
  
- Rău. Poate aşa meritam... 
  
- În schimb, poţi simţi altfel prezentul! 
  
- Zici să-mi scot pelerina întunecată pe care o port? 
  
- Da, bucură - te de fiecare zi! Lasă Viaţa să te facă fericit!” 
  
„- Mi-ai spus că psihologul e imparţial şi de fapt e de partea lui Dumnezeu. 
  
- Pentru că, cel ce suferă e îndepărtat de Dumnezeu. 
  
- Nu accept să ia locul preotului. 
  
- Tu ţi-ai luat o aliată de nădejde, deloc atrăgătoare şi care îţi ţine de urât -deznădejdea. 
  
- De aceea am nevoie de psiholog, să mă vindece! 
  
- Dacă vrei să te vindeci, pune-te bine cu Dumnezeu. 
  
- Uşor de zis, greu de făcut! Nu? Altfel toţi ar fi găsit bucuria dumnezeiască. 
  
- Fiecare alege ce simte, ce gândeşte, ce face! Domnul i-a dat liberul arbitru, dar Îl aude pe cel ce-L strigă...” 
  
- Crezi în Dumnezeu? 
  
- Sigur, e cel mai mare savant! Pe mine m-a învăţat bucuria, pacea, iubirea! 
  
- Deci eşti mulţumit de viaţa pe care o duci... 
  
- Bineînţeles. Tu, nu? 
  
- Nu, dar reuşesc să mă prefac că o duc bine.” 
  
„- Ştii cum se spune, tinereţea este pentru a-ţi face o experienţă, maturitatea este pentru a-ţi găsi un loc în viaţă... 
  
- Corect, dar copilăria este cea mai importantă. Atunci învaţă copilul ce este bucuria. În fiecare zi, dacă el primeşte iubirea şi blândeţea părinţilor, va şti ce este dragostea de viaţă.” 
  
Aşadar, bucuria aparţine celor curajoşi, celor cu forţă interioară, deoarece ştiu să treacă dincolo de impedimente, cu zâmbetul pe buze. Ei au siguranţă de sine, au hotărâre, au credinţă. Ei se simt calmi, senini, căci au conştiinţa curată, liniştită, trează. Ei au încredere în Viaţă. 
  
Referinţă Bibliografică:
Ştim să ne facem bucurii? / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3811, Anul XI, 07 iunie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!