CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

ESTE GREU SĂ REALIZEZI CEEA CE DOREŞTI, DAR NU IMPOSIBIL!
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Este greu să realizezi ceea ce doreşti, dar nu imposibil! 
  
Toate lucrurile imposibile ieri sunt posibile astăzi, pentru că cineva a vrut să realizeze imposibilul. Tehnologia a evoluat şi a permis comunicarea la distanţă, deplasarea cu uşurinţă şi cu viteză mare sau scrierea fără stilou, pentru că nişte oameni dârzi, tenaci şi inteligenţi au găsit calea de a le concepe şi realiza. 
  
Noi putem să înfruntăm imposibilul sau să ne temem şi să refuzăm să gândim la o asemenea variantă... Însăşi sensul cuvântului ne înspăimântă. Nu vrem să ne confruntăm cu „imposibilul” şi să descoperim neputinţa noastră. 
  
Totuşi, să reflectăm: ce am vrea în acest moment să realizăm şi credem că este imposibil? Ce am aborda dacă am avea curaj? Sau dacă am risca să visăm, ce ne-am dori? Dar, dacă nu îndrăznim mai mult, dacă accesăm doar ceea ce pare uşor, la îndemână, posibil, nu vom ajunge niciodată să dăm măsura potenţialului nostru. O mulţime de studii făcute de psihologi arată că, ceea ce regretă omul la sfârşitul vieţii nu este ceea ce a făcut, ci ceea ce nu a făcut. 
  
„Povestea spune că la palatul regelui X se anunţă mare concurs. Moartea primului ministru determină căutarea unui înlocuitor. Un vis de premoniţie îl determină pe rege să invite toţi miniştrii şi câţiva funcţionari de seamă la uşa cea mai mare, mai grea, mai impunătoare ce exista, ca legătură a aripii centrale de aripa de sud a palatului. Regele îi invită pe toţi cei prezenţi să încerce să deschidă uşa. Miniştrii măsurară înălţimea uşii şi lăţimea ei cu ochii şi murmurară între ei că nu se poate deschide, că e doar de decor, că nu ştiau să o fi deschis cineva vreodată. Funcţionarii stăteau deoparte, dar când miniştrii concluzionară că nimeni nu se încumetă să încerce, se apropiară vreo doi să o cerceteze mai îndeaproape şi ajunseră la acelaşi rezultat, uşa nu se poate deschide. Iată că un funcţionar de vârstă mijlocie, cu chip frumos şi demn, îndrăzni să meargă direct spre clanţă, să o prindă cu forţă şi să tragă. Şi minune, uşa se deschise spre uimirea tuturor şi spre satisfacţia regelui. 
  
- Iată dragii mei, acest bărbat inteligent a reuşit, pentru că a încercat! Îl felicit şi sunt sigur că voi avea un bun prim-ministru!” 
  
Aşadar, a nu îndrăzni, a nu ieşi din zona de confort, a nu încerca, cuteza sau verifica priceperea de a executa o acţiune, înseamnă laşitate şi incapacitate. Aceste spirite nu avansează, nu evoluează. Ei îngroapă „talantul,” dovedindu-se fiecare în faţa lui Dumnezeu o „slugă slabă şi necredincoasă.” Aşa că, unul dintre motivele pentru care ni se pare că anumite lucruri sunt imposibile pentru noi, este slaba cunoaştere de sine. Pentru că nu ne cunoaştem îndeajuns, nu suntem deschişi spre multiple experienţe şi spre dezvoltare personală. De prea multe ori, ne punem tot felul de limite, ne autosabotăm pentru că nu suntem convinşi că punctele noastre forte sunt baza reuşitelor noastre şi nicidecum întâmplarea fericită. 
  
Dacă lucrăm la identificarea punctelor forte, vom folosi tehnici de dezvoltare a acestora şi le vom aplica cu maximă eficacitate. Pe măsură ce devenim mai conştienţi de ce capacităţi deţinem, şi ne străduim să le utilizăm în mod constant, devenim mai capabili să realizăm chiar şi ceea ce ni se părea imposibil. Aceste capacităţi devin apoi competenţe şi valori personale care se numără printre factorii cheie pentru împlinirea în viaţă. Ele intervin în atingerea obiectivelor şi îmbunătăţirea bunăstării personale, ca şi a calităţii vieţii, în general. 
  
Se înţelege că fără a ne implica în pregătirea noastră şi în şlefuirea priceperilor noastre, vom întâmpina tot felui de impedimente care ne vor descuraja. Dar, eroarea este inerentă şi ea ne îndeamnă să continuăm... 
  
În viaţă suntem mereu la ora de matematică: adunăm, scădem, înmulţim şi împărţim şi adesea greşim. Când realizăm greşeala, vrem s-o luăm de la capăt, să corectăm, dar mai avem timp? Dacă sună de ieşire... ? Oricum, nu vom abandona! 
  
Dar prietenia? Ce oră este? De l. română sau de psihologie? Cu siguranţă: de educaţie morală, căci învăţăm să-l onorăm pe un prieten bun în prezenţă, să îl lăudăm în absenţă şi să-l ajutăm la nevoie. Deci, să purtăm brăţara de aur a prieteniei cu drag! 
  
Dar munca, corespunde la vreo materie? Da, la toate. Cu observaţia că, dacă muncim fără plăcere ajungem la stres şi oboseală, iar dacă muncim cu plăcere, cu dăruire, ajungem la pasiune, la ingeniozitate, la măiestrie. Deci, să fim în fluxul împlinirii personalităţii noastre! 
  
Referinţă Bibliografică:
ESTE GREU SĂ REALIZEZI CEEA CE DOREŞTI, DAR NU IMPOSIBIL! / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3810, Anul XI, 06 iunie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!