CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

Sănătatea-un bun de mare preţ
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
SĂNĂTATEA-un bun de mare preţ 
  
Unul din cei mai renumiți vindecători ai antichității, Avicenna, spunea: “Medicul are trei mijloace de luptă împotriva bolii – cuvântul, planta şi cuțitul”... Şi cum primul este cuvântul, ar trebui şi medicii, toţi, să respecte bolnavul prin atitudine, privire şi zâmbet. Când eşti respins, tu bolnav, pentru că el nu a primit fonduri, de la Casa de sănătate, cum te simţi? Chiar dacă plăteşti către numita Casă de Sănătate sumele cuvenite, lunar, nu înseamnă că ele ajung să le foloseşti şi tu. Eşti îndrumat spre Firme particulare unde dai cu uşurinţă între 130-600 lei pe o analiză. Dacă te înscrii pe lista de aşteptare, atunci între 3-8 luni aştepţi un eventual telefon favorabil. Dar „să nu speraţi, spune vocea la telefon, fondurile sunt tot mai mici şi cererile tot mai mari!” 
  
Fericit, nevoie mare, cauţi sfatul unui medic cumsecade, pentru că, mulţumesc lui Dumnezeu, mai există, şi urmezi calea sugerată de el... 
  
Dar să revin la cei care ştiu să folosească magia cuvintelor precum un psiholog din Paris Emily Kyao care îşi obliga pacienții de trei ori pe zi să repete cu voce tare sau în gând de 10 ori propoziţia: “În fiecare zi mă simt tot mai bine și mai bine.” 
  
Iar efectul era surprinzător pentru mulţi dintre ei. Unii, grav bolnavi, în timp de o lună s-au vindecat, iar la alţii nu s-a mai impus intervenția chirurgicală programată. Acest exemplu confirmă şi ipoteza marelui savant Paracelsus, care susținea ferm: „credința face minuni.” 
  
Ceea ce indienii ştiu şi folosesc tot felul de mantre şi meditaţii, noi europenii nu am descoperit, decât mult mai târziu, efectul lor extraordinar. Studiile ştiinţifice au confirmat puterea cuvântului, pe care însuşi Iisus a folosit-o, încât psihologii şi terapeuţii bine pregătiţi, indică clienţilor lor: să folosească gândirea pozitivă şi afirmaţiile benefice. Nici acum preoţii noştri nu ar îndruma un credincios să spună: „Eu sunt bun, paşnic şi binevoitor cu mine şi cu toţi oamenii” pentru a-l îndrepta pe un tip coleric pe calea cea bună, ci el ca şi noi toţi, să reţinem că „suntem păcătoşi şi plini de defecte.” Efectul unor asemenea vorbe în subconştientul unui om face ravagii. Efectul imens negativ îl suportă apoi copilul care, de la o mamă şi un tată „păcătos” şi „supus greşelii” aude zilnic de la o vârstă fragedă: „eşti rău, neobrăzat, neastâmpărat, neascultător. Nu te iubesc. Nu mai vorbesc cu tine”. Inconştienţa adultului distruge şi nu formează caracterul copilului! 
  
Sănătatea noastră este o consecință directă a gândirii, a atitudinii, a emoţiilor noastre. Cei care se îndoiesc de existența unei legături directe între starea mentală și cea fizică, sunt oameni bogaţi în tot felul de afecţiuni fizice şi sufleteşti. 
  
Cine îi ajută? Medicul? Da, cu medicamente alopate ce atrag o suită de efecte adverse. Omul rămâne la fel de trist şi neîmpăcat. Caută alt medicament sau alt doctor... 
  
Una dintre cele mai importante legi ale psihologiei spune: “Expresia verbală a iubirii, a simpatiei și a admirației intensifică energia vitală a celui care o ascultă. Iar cuvintele rele reduc energia fizică a ascultătorului.” Numărul de boli asociate cu gândurile rele sunt multe şi continuă să crească. Pentru a le face faţă, trebuie să urmăm sfatul înțelepților antici: “Bucurați-vă de viață, indiferent cât este de grea!” Dar cine poate urma acest îndemn, când din copilărie i s-a inoculat idei şi convingeri nedrepte despre propria sa făptură? Sunt părinţi care, atât cât trăiesc îşi ofensează copiii şi consideră că are acest drept. Sunt copii care odată adulţi, suferă nedreptăţi nenumărate la locul de muncă pentru că aura lor poartă amprente întunecate, fixate de părinţii care nu i-a apreciat, mângâiat şi sărutat când aveau nevoie. Respinşi fiind, ei vor trăi o dramă continuă. Ei se vor lupta din greu cu aceste vibraţii care, în ciuda corectitudinii şi destoiniciei lor, nu vor fi persoane agreate decât de foarte puţini. Nefericirea este în preajma multora din multe motive. Dar salvarea este la Domnul Dumnezeu şi nimeni nu va abandona să se dedice prezentului, renunţând la trecut, şi susţinându-şi stima de sine şi încrederea de sine cu tărie. 
  
Pentru că, sănătatea, viața și destinul unei persoane depind direct de gândurile sale bune şi frumoase, îndreptate către sine în mod deosebit, apoi către toţi oamenii „care au fost, sunt şi vor fi,” vom avea zilnic program de rugăciuni şi exerciţii spirituale. 
  
Adesea auzi: „Te gândești la bine – așteaptă binele!”Da, dacă în fiecare zi ne curăţăm aura de tot ce am primit întunecat şi toxic în cursul zilei sau altă dată. Sau:„Te gândești la rău – rău vei obține!” Desigur, el are o forţă care cumulează repede alte evenimente anterioare şi te loveşte sub diferite forme. Numai ca să te ţină necăjit şi întristat... 
  
„Ceea ce gândim constant, se transformă în convingerea, că acest lucru ar trebui să se întâmple. Și această credință dă naștere unui eveniment.” Cum un eveniment fericit ne cuprinde cu bucurie pentru puţin timp, dar unul negativ ne dă o durere sufletească de durată, trebuie să spunem că Răul e mai puternic. Ne plângem de milă, povestim altora, vrem să fim înţeleşi şi mângâiaţi şi dacă nu găsim oameni buni, suferinţa se amplifică. Ne copleşeşte necazul şi tot organismul este supus unor traume care conduc sigur la boli de inimă, ficat, stomac,rinichi, etc. 
  
În concluzie: să avem grijă de noi, cât mai bine posibil! Iar regulile lansate de medicul cardiolog american Robert Eliot, sunt geniale: 
  
Regula 1: Nu te indispune din cauza lucrurilor neînsemnate. 
  
Regula 2: Toate sunt lucruri neînsemnate. 
  
Iar dumneata, cititorule, eşti o fiinţă importantă, demnă de tot respectul! 
  
Referinţă Bibliografică:
Sănătatea-un bun de mare preţ / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3808, Anul XI, 04 iunie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!