CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

Drumul vieţii, ales corect
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
DRUMUL VIEŢII, ALES CORECT 
  
Pe cât de imens, de vast şi minunat este succesul, urmând calea Binelui, drumul ascendent al maturizării spirituale este mai valoros! Când deviem şi alegem direcţia întunecată – se produc schimbări şi transformări de neînchipuit, chiar inimaginabile, în sens rău, căci totul va merge spre ruină, spre eşec în viaţă. Din păcate, nu vedem asta, pentru că este atât de subtil, atât de invizibil, atât de imponderabil fenomenul acesta, încât nu iese la suprafaţă, decât când izbucneşte o boală foarte gravă. Sigur că există şi clarvăzători, mari Maeştri care văd, disting şi percep imediat întunecarea aurei unui om care a ales sensul greşit al drumului şi nu pe cel bun şi îl poate avertiza din timp. Pe aceşti oameni aleşi, înzestraţi de Dumnezeu cu calităţi speciale, ne place să-i întâlnim, să avem prilejul să-i auzim, să rezonăm cu prezenţa lor binefăcătoare. Dar, după momentele de înălţare, noi iar cădem, revenim la temperamentul nostru, la ritmul nostru obişnuit de a exista. Ne trebuie lucru cu noi înşine, timp şi perseverenţă precum şi convingerea că ştim ce vrem: să descoperim comoara sufletului nostru. Dacă risipim timpul, dacă amânăm decizia, lucrurile se înrăutăţesc, căci gândurile, sentimentele şi convingerile noastre negative crează propriul univers, propriul destin nefericit. 
  
Totuşi, există şansa ca datorită unei conferinţe, sau datorită lecturii unei cărţi sau a unui alt eveniment care să zguduie temeliile vieţii noastre, pe care le credeam solide, să putem alege drumul cel bun şi să începem toate transformările necesare. Şi pe măsură ce perseverăm, schimbările se amplifică, se multiplică, până când totul devine luminos, pur, transparent, minunat şi acesta este piscul adevărului la care am putut ajunge. 
  
Dar, să reflectăm şi la înţelepciunea unei poveşti… 
  
« Un tânăr nefericit se prezentă la o mănăstire din India, unde i s-a spus că trăieşte un bătrân călugăr deosebit de înţelept. 
  
- Viaţa m-a dezamăgit, zise tânărul. Aş dori să mă vindec de tristeţe şi să aflu lumina dumnezeiască. Mi-e greu să stau în meditaţie, să accept sărăcia şi studiul continuu. Nu se poate să merg pe o cale mai scurtă către Dumnezeu ? 
  
- Spre ce te-ai concentrat vreodată? întrebă înţeleptul. 
  
- M-am născut într-o familie bogată, nu am muncit niciodată, mi-a plăcut doar să joc şah. 
  
Bătrânul chemă un călugăr, puse masa de şah şi alături o sabie. 
  
- Iată, cel ce va pierde va fi demn să îşi piardă şi capul. 
  
Jocul începu.Tânărul atacă brusc, călugărul îşi apără poziţiile. Tânărul făcu o greşeală, apoi îşi reveni şi sorţii erau de partea sa. Îl privi pe adversar şi văzu un chip senin, inteligent, frumos şi fu impresionat. Se gândi la viaţa lui fără un sens limpede, fără un scop clar şi fu cuprins de milă. Atunci, făcu câteva mutări stângace pentru ca jocul să-i fie favorabil călugărului. 
  
Acum înţeleptul, care îi urmărea cu atenţie pe amândoi, opri jocul. 
  
- Nimeni nu a câştigat, nimeni nu a pierdut la acest joc. Iar dumneata tinere, ai aflat astăzi ce înseamnă concentrarea şi mila pentru celălalt. Aceste două calităţi pe care le-ai dovedit acum, sunt deja în firea dumitale. Aşa că, sunt sigur: te vei descurca! Vei găsi drumul cel bun în viaţă! Mergi în pace! » 
  
Referinţă Bibliografică:
Drumul vieţii, ales corect / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3807, Anul XI, 03 iunie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!