CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

Fericiţi cei binevoitori!
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
FERICIŢI CEI BINEVOITORI! 
  
O persoană este o realitate umană, întrucât există ca prezenţă în lume. Iar ca prezenţă, ea poate să stabilească relaţii cu ceilalţi, răspunzând nevoii de apropiere şi comunicare. 
  
Semnificaţia psihologică şi morală a relaţiilor interumane are la bază dorinţa unui Eu de a întâlni alt Eu, pentru că singurătatea îi apasă. Nu poate sta mult timp singur, omul fiind doritor de a se exprima, de a se manifesta ca fiinţă umană deschisă şi plăcută. Aşa că, legătura care uneşte două persoane anulează o lipsă şi satisface o dorinţă. 
  
Omul refuză izolarea, deoarece prin singurătate, Eul său se anulează, se neagă, se dizolvă, îşi pierde sensul propriei existenţe. Eu-l are nevoie de Tu, pentru că într-o discuţie amândoi se afirmă, se completează, se îmbogăţesc. Fiind împreună, Eu şi Tu, ei realizează un raport, o întâlnire, nu atât exterioară cât interioară. Amândoi, resimt o plăcere, o bucurie, o împlinire, când schimbul de idei îi satisface. 
  
Acordul eu-tu este pe planul subiectivităţii, dar conştiinţa unifică, împlineşte, valorizează. De aceea, respectul pentru diferenţe, trebuie să primeze. Dacă, caracterul unuia nu permite acceptarea unor păreri personale, atunci antipatia ia locul simpatiei. Astfel, este imperios necesar să alegem persoane prietenoase, care simt nevoia de a dărui bucurie, bunătate, respect prin gânduri bune şi nicidecum pe cei care nu îşi recunosc scânteia divină şi nu-s conectaţi la iubirea lui Dumnezeu. 
  
Fericiţi cei cu spirit deschis şi inimă bună! Fericiţi cei cu conştiinţa curată! Fericiţi cei ce caută adevărul şi se instruiesc continuu, având colaboratori de nădejde! Fericiţi cei ce sunt înconjuraţi de oameni veseli şi binevoitori! Aceştia favorizează bunele relaţii între oameni; ei dau vieţii valoare şi preţuire. 
  
„Povestea spune că la uşa unei familii de creştini ajunseră şi Necazul şi Bucuria în ospeţie. Bărbatul apăru în prag şi îi privi. 
  
- Intraţi, vă primesc pe amândoi. 
  
- Nu aşa, zise Necazul, pe mine trebuie să mă primeşti temător, supărat, încruntat şi revoltat. Altfel, n-am ce căuta în casa ta! 
  
- Păi, eu sunt credincios, şi dacă te-a trimis Dumnezeu, eu te primesc fără să crâcnesc. 
  
- Dacă eşti aşa împăcat cu soarta, voi renunţa să intru. O las pe ea, pe Bucurie să te viziteze, eu plec la un necredincios, care se înfricoşează de mine. Ce Necaz mai sunt eu, dacă nu aduc întristare!? Se pare că aici, n-am ce căuta!” 
  
Referinţă Bibliografică:
Fericiţi cei binevoitori! / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3806, Anul XI, 02 iunie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!