CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

Drumul cel bun care ne asigură menirea şi evoluţia
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Drumul cel bun care ne asigură menirea şi evoluţia 
  
Participăm la multe conferinţe, citim, discutăm, dar mulţi dintre noi încă aşteptăm. Deşi am înţeles cu claritate, din fiecare prelegere audiată: că este nevoie de a ne observa, de a ne analiza şi de a descoperi, că este absolut normal să căutăm binele nostru, identitatea noastră, rostul nostru în lume, parcă ezităm. Dar, timpul trece repede, nu ne aşteaptă. Ce ne obstrucţionează? Ce ne ocupă atenţia şi interesul? Îi vedem cu ochi critici pe alţii? Ne aplecăm asupra greşelilor lor? Da, şi este semn că nu suntem mulţumiţi de noi înşine. Ca urmare, îi deranjăm cu judecăţile noastre şi ni se pare că facem observaţii absolut pertinente. Suntem animaţi de cele mai bune intenţii. Am vrea ca toată lumea să fie sub semnul dreptăţii şi al corectitudinii. Nu avem nici o clipă impresia că greşim. 
  
Iisus a spus: « nu judecaţi şi nu veţi fi judecaţi, » dar nu ştim prea bine cum să aplicăm acest adevăr în viaţa noastră. De altfel, multe reguli de viaţă ne plac, le apreciem, dar nu ne este la îndemână să le folosim. Avem impresia că diferitele conjuncturi de viaţă ne domină, ne îndepărtează de noi înşine, nicidecum nu ne apropie de sinele nostru. Deseori constatăm că în preajma unor oameni strălucim şi în preajma altora suntem de-a dreptul stângaci sau chiar iritaţi, deoarece nu avem simpatie pentru noi înşine. Normal că nu ne dăm seama de aceasta. Ştim doar că, nu ne plac oamenii prin care ne vedem într-o oglindă dezagreabilă. În consecinţă, nu aplicăm nici informaţiile, nici învăţăturile primite, nu folosim nici sentimentele de dragoste de viaţă ce ni le dăruie fiecare zi, pe care o trăim. În acest caz, neglijăm, uităm şi ignorăm nivelul inferior în care ne situăm, când de fapt avem drept scop să satisfacem, să mulţumim natura noastră superioară: sufletul, spiritul, sinele divin. 
  
Acum, în mod conştient, este bine să alegem drumul cel bun, pe care ni-l recomandă Iisus. Am auzit această povaţă la biserică, dar nu ştim prea bine ce avem de făcut, aşa că … facem şi noi ce face toată lumea! Deşi simţim că nu urmăm modul ideal,corect, perfect, ne ia valul… 
  
Dar, toţi avem în fiinţa noastră nevoia de a găsi, de a alege drumul cel bun, ascensiunea, evoluţia şi implicit menirea noastră. Dacă luăm în considerare doar aspectul material al vieţii – meseria, activitatea, hrana, hainele, locuinţa, ele nu ne duc spre Dumnezeu, ci doar spre oboseală, plictis şi enervare. Deşi, numai Dumnezeu ne ajută să atingem orice scop, nu ne reuşeşte totdeauna contactul cu El. Cu atât mai mult cu cât scopul Lui este perfecţiunea: « Fiţi desăvâşiţi, precum şi Tatăl din cer desăvârşit este, » spunea Iisus. Dacă am reuşi, totul s-ar schimba, totul. De îndată ce am alege calea de lumină, de îndată ce modelul nostru ar fi Hristos toate transformările, toate mutaţiile s-ar produce în toate aspectele, de la sistemul osos, până la sistemul nervos, de la bucuria de viaţă până la multe realizări, toate ar intra în buna rânduială a vieţii noastre. Ea ar avea simplitate, calm şi împlinire. 
  
Vianna Stibal autoarea metodei Theta Healing explică cum a realizat creşterea piciorului drept care se scurtase cu 8 cm. în urma unei grave afecţiuni. Faptul este de-a dreptul uimitor. Cum a reuşit? Printr-o rugăciune adresată Creatorului nostru. Se ştie că noi putem introduce energie în sistemele noastre, că ADN-ul susţine procesul de regenerare al corpului. Celulă cu celulă se reconstruieşte prin biofotoni, adică prin lumină. Celulele noastre sunt însetate de lumină. Noi, oamenii emitem şi înmagazinăm lumină. Emitem energie prin creier, prin inimă, prin ADN. Comunicăm prin câmpuri energetice. Ne aflăm în aceste câmpuri şi interacţionăm cu Totul, cu Universul, cu Unul. Este extraordinară această imensitate de lumină şi iubire care cuprinde fiinţa umană purificată de divinitate, când este invocată să ne reprogrameze propriile coduri genetice. Prin intuiţie, prin viziunea interioară şi prin forţele vindecătoare interne, putem reuşi. Şi, dacă citim Cuvântul lui Dumnezeu din Sf. Scriptură descoperim că miracolele se împlinesc în orice timp, căci la Dumnezeu totul este posibil. 
  
Referinţă Bibliografică:
Drumul cel bun care ne asigură menirea şi evoluţia / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3804, Anul XI, 31 mai 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!