CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

Înlăturarea tiparelor distructive
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Înlăturarea tiparelor distructive 
  
Viaţa se bazează pe numeroase tipuri de duplicare. O plantă are în frunze aranjamente de energie, care se repetă.Construcţiile sunt alcătuite din modele regulate de cărămizi, mortar şi oţel. Experienţa noastră se bazează pe repetări. Dacă sunt pozitive, bune, puternice, tiparele repetate sunt sigure. Dar dacă ele sunt negative, ele ne vor crea un şir lung de efecte neplăcute. Nu vom fi conştienţi de greşelile noastre, cu siguranţă, şi nu ne vom opri decât când vom spune „stop.” Identificând tiparul dăunător, vom renunţa să ne mai păgubim şi vom aborda o nouă paradigmă. 
  
Aceasta se face în trei etape. 
  
- Vom identifica tiparul supărător: corpul bolnav, lipsurile materiale, relaţiile nesatisfăcătoare care ne dau suficiente semnale. 
  
- Vom înţelege originea comportamentelor sau a mentalităţii greşite: tipare adoptate în copilărie sau condiţionarea socială actuală. 
  
Un tipar nedorit există ca vibraţie mentală sau ca program în subconştient. Pentru schimbare trebuie să înlocuim această structură energetică internă cu o structură actualizată. Vom gândi constructiv, vom fi consecvenţi în înlocuirea obiceiurilor nedorite, vechi, inadecvate. Secretul reuşitei constă în a nu judeca ca fiind ceva rău, căci le dăm putere şi ele persistă, devenim emoţional dependenţi de ele. Orice judecată produce ataşamente, orice critică amplifică lucrurile pe plan emotiv şi doar detaşarea are efect pozitiv. 
  
- Ne vom elibera de atitudini şi viziuni vechi şi vom adopta altele noi, în acord cu intenţia noastră elevată. Nu vom mai reacţiona automat, ci cu o nouă abordare a situaţiei. E nevoie să ne ajustăm vibraţiile mentale ca să corespundă noilor decizii. Să nu învinuim pe nimeni, să ne cultivăm o nouă pespectivă pozitivă asupra vieţii, asupra rostului ei. 
  
Pământul este singurul loc din univers unde ni s-a dat posibilitatea să facem schimbări, transformări şi renunţări la obiceiurile limitative care contravin propriilor interese. Prin experienţa încercare-eroare devenim fiinţa nemuritoare şi creativă care trebuie să fim. 
  
Această tehnică: identificare- schimbare -eliberare ne conduce la fericire. Concentraţi pe starea de bucurie începem să acţionăm ca şi cum am trăi astfel. Subconştientul poate fi păcălit pentru că el nu face distincţie între real şi percepţie. Să exersăm continuu starea de pozitivism şi optimism şi să trecem la acţiuni sau la simulări. Sugestia funcţionează dacă o activăm. Emoţiile ne hrănesc creativitatea, să le alegem pe cele ce pot să ne conducă la rezultate uimitoare. 
  
Cum? Sugestionându-ne că avem succes, că ne bucurăm de apreciere şi admiraţie. În acest mod cresc vibraţiile, ne schimbăm comportamentul, devenim disponibili spre a câştiga simpatie şi afecţiune. Forţele universului ne vor oferi oportunităţi , inspiraţie, vitalitate, sincronicităţi precum avem nevoie. Dacă alegem divinul din noi să crească, să înflorească vom avea îngeri şi ghizi care ne vor ajuta. Ne trebuie bineînţeles, răbdare: să semănăm, să smulgem buruienile, iar plantele noi să crească. 
  
Suferinţa, nu o îndepărtăm cu ură, ea este un instructor, ea stimulează dezvoltarea. Dar, să ne oprim; nu trebuie să fim mereu loviţi ca să învăţăm lecţia sufletului. Să nu continuăm cu ce am practicat până acum! Vrem să fim ofensaţi? Nu. Dar, este de ajuns să simţim umilinţa pentru a fi un fapt real. Apoi, ne place să descriem asemenea scene, vrem să ne plângem altora de suferinţa noastră . Nu vrem să uităm aceste situaţii dureroase. Nu putem ierta. E mai uşor să ne traumatizăm zilnic cu amintiri şi evenimente neplăcute, decât să plantăm noi tipare mentale şi noi programe de viaţă. 
  
Rhonda Byrne care a scris mai multe cărţi despre « Secretele reuşitei » ne spune: 
  
• « Dacă îţi vei schimba starea emoţională, circumstanţele exterioare se vor schimba de la sine. 
  
• Este imposibil să vorbeşti sau să asculţi lucruri negative şi să te simţi bine în acelaşi timp. 
  
• Destinul îţi cere să iubeşti şi să fii plin de bucurie. Menirea îţi cere să te simţi puternic şi în siguranţă. Rostul tău este să te simţi bine în pielea ta şi să ştii că fiinţa ta este nepreţuită. » 
  
Scopul pe care Rhonda Byrne și l-a propus în cărţile ei este: să convingă, că fiecare poate găsi în el însuși înțelepciunea și puterea pentru a trece peste dificultăți și a trăi bucuria vieții. Trebuie să investim în noi înşine. Să facem lunar sau trimestrial o retrospectivă pentru a vedea cum am evoluat , unde mai avem de lucrat, ce mai avem de îmbunătăţit, care sunt punctele slabe pe care ar trebui să ne focusăm. Obiectivele, realizările şi toate lucrurile pe care le-am făcut şi pe care vrem să le avem în vedere vizează 8 domenii sau categorii: financiar, relaţional, mental, fizic, spiritual, familial, social şi profesional. Vom înregistra reuşitele pe domenii, se înţelege, vom nota doar aspectele pozitive şi nivelele pe care vrem să le atingem în viitor. Vom trece sub tăcere aspectele neplăcute, pur şi simplu le oferim iertare şi uitare. Nu dăm glas dezamăgirii, suntem recunoscători pentru ceea ce Providenţa ne-a dat concursul să obţinem. 
  
Dacă ne conectăm la absolut ca nişte fiinţe spirituale, ne conectăm cu orice persoană sau lucru din univers. Prin urmare, influenţăm pe alţii şi alţii pe noi. Dar, dacă ne conectăm cu transcedentalul, ajutăm întreaga omenire. Cu cât depăşim mai multe necazuri, cu atât mai multă iubire le aducem oamenilor,pentru că devenim ambasadori ai Binelui. Aceasta este posibil prin vibraţie înaltă, prin conştiinţă trează şi dezvoltare personală. 
  
Referinţă Bibliografică:
Înlăturarea tiparelor distructive / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3781, Anul XI, 08 mai 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!