CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

Regenerarea sufletului
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Regenerarea sufletului 
  
Sufletul are nevoie de regenerare şi în acest scop ne vom conecta la soare, sursa noastră şi dătătorul de viaţă de pe planetă. El are o conştiinţă vitală şi ne susţine, fără el nu am exista. 
  
Soarele conţine în interior, spun cercetătorii, o conştiinţă, o vibraţie iubitoare şi intensă, care o radiază spre noi pentru a ne activa forţele şi a ne susţine spiritul. În corp, cine primeşte şi acumulează această forţă vitală este inima. Ea este echivalentul soarelui în organismul omenesc. Ea acumulează energie şi o trimite apoi, spre toate celulele. Când corpul absoarbe lumină efectele sunt vizibile, avem o scânteiere în ochi specială şi o aură luminoasă. Imediat, omul are un zâmbet pe obraz şi radiază o căldură deosebită în câmpul energetic în jurul persoanei sale. Atunci, devenim atrăgători şi magnetici. Iar, acest aflux de putere îi încântă pe cei din jur. 
  
Respectând Soarele ca pe o fiinţă de esenţă transcedentă, ne susţinem fiinţa. Putem dansa în lumina sfântă şi să ne unim cu conştiinţa sacră. Putem sta expuşi la soare pentru a-i primi iubirea necondiţionată în corp, determinându-l să producă vitamina D, cea care măreşte densitatea oaselor, pielii, ochilor, dinţilor şi musculaturii. Apoi, vom primi şi prin fructele şi legumele care s-au copt mângăiate de soare, forţe vitale în corp. Dar, mai important, dacă aducem lumină în corpul mental şi emoţional, în conştiinţă ca să devenim fiinţe iluminate. 
  
Inima, soarele nostru personal, colectează lumină divină, forţă vitală, energie şi o radiază generos către ceilalţi, iar în corp regenerează şi vindecă. 
  
Dacă ne deschidem inima şi primim aceste binefaceri ne refacem la orice nivel-minte, trup, spirit. Dacă ne umplem eul fizic de lumină, devenim un generator extraordinar de iubire în lume, iar fântâna adâncă din noi este plină de energii strălucitoare, făcându-ne conştienţi de menirea noastră. Dintr-odată, noi devenim mai atenţi cu deciziile, gândurile şi vorbele noastre. Primele alegeri vor fi: 
  
- Hrană vegetariană cu fructe, legume, cereale, - alimente ce vor furniza Lumină şi iubire în celulele noastre, 
  
- Haine din fibre naturale de culoare potrivită atragerii luminii, cu predilecţie albul, 
  
- Ambient luminos, curat, cu lumină naturală, cele întunecate ne fac sufletul cenuşiu şi slab. Există şi becuri cu spectru complet care ne furnizează genul de raze necesare. 
  
- Medii relaxante, vibraţii pozitive, senine, care ne dau stare bună de spirit. Mulţi au tensiuni interioare de care nu sunt conştienţi, ei urăsc, combat, au ton agresiv, amintiri pline de neiertare şi supărare, dar cred că astfel ei vorbesc cu iubire. Iubire pentru cine? Spre lucrurile trecute, nicidecum, iar pentru sine deloc, doar un consum epuizant de energie. Sistemul imunitar, ADN-ul, sistemul circulator ca şi celelate aparate din organism nu au nevoie de posomorârea şi dezgustul nostru, faţă de urâtul din lume. Acest mod de manifestare lipseşte sufletul de hrană, îl umple de îndoieli şi de vibraţii discordante. Toate alegerile bune: hrană sănătoasă, lecturi înălţătoare ale spiritului, rugăciuni la biserică, nu îi poate asana omului setea de opoziţie, de polemică, de observaţie dură, de obiecţie, dacă nu a reuşit să îşi formeze frontul moralităţii interioare. Sunt oameni care plutesc, nu se pot stabiliza pe un sistem filosofic sau religios definitiv, deşi citesc şi se informează ca nişte adevăraţi intelectuali. Nimic în lume nu li se pare sigur, stabil, demn de a le forma o concepţie de viaţă sănătoasă. 
  
Lecţiile sufletului sunt utile pentru a adopta practicarea exerciţiilor spirituale care ne vindecă de înclinaţii şi obiceiuri dăunătoare minţii şi spiritului. Toţi avem diverse moduri de a ne face rău. Le remarcăm uşor la alţii, nu remarcăm când acordăm energie neînfrânată unor probleme ale noastre, când preluăm de la alţii agitaţii şi resentimente, când atragem boli de la cei din preajma noastră. Ne punem măşti care să ne arate amabili, dar nu ne luăm măsuri de protecţie faţă de atacurile agresive ale programelor TV. sau ale persoanelor turbulente prin violenţa lor atitudinală. 
  
Să profităm de razele soarelui de primăvară, vara soarele fiind prea puternic, iar în urma distrugerii stratului de ozon, are efecte nefaste asupra sănătăţii. Specialiştii spun că sunt suficiente 20 de minute de expunere la soare pentru a transforma lumina şi energia solară în entuziasm, înflăcărare, fervoare. Dar nici munca nu trebuie să depăşească rezistenţa corpului, sistemul nervos are nevoie de măsură; dacă consumăm prea multă energie ne putem surmena. Odihna trebuie să fie suficientă pentru refacerea forţelor. Relaxarea ne echilibrează, cu o condiţie, să alegem liniştea. A prefera zgomotul înseamnă a nu menaja sistemul nervos, circulator şi endocrin, ci a ne expune exceselor. 
  
După ce ne vom expune la soare, trebuie să ne retragem şi să asimilăm în pace energia solară. Apoi vom exprima această energie în activitatea noastră. Nu ne vom consuma, nu ne vom lăsa storşi de puteri, vom fi fiinţe conştiente care pot să împărtăşească lumina lor interioară spre planetă, spre lume. 
  
Referinţă Bibliografică:
Regenerarea sufletului / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3778, Anul XI, 05 mai 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!