CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

Greşelile trebuie corectate...
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Greşelile trebuie corectate... 
  
Greşelile trebuie tratate cu interes : ni le recunoştem în mod sincer şi le corectăm. Conform legii divine, greşim când nu ne iubim, când renunţăm să folosim puterea noastră, când luăm decizii egoiste. Atunci, cei din jur ne simt vulnerabili şi ne atacă. 
  
Ar putea părea dur faptul, că suntem răspunzători de tot ce se întâmplă în viaţa noastră. Dar, dacă nu acceptăm acest adevăr, nici nu ne vom corecta şi nici nu ne vom analiza, pentru a şti cât ne-am îndepărtat de la calea dreaptă care ne dădea putere, calm, creativitate. Trebuie să acceptăm, că ori de câte ori ne simţim victime, lipsiţi de iubire, nevrednici, dispreţuiţi de ceilalţi, am făcut sigur o eroare, ne-am îndepărtat de ţintă, dar, dacă schimbăm direcţia, vom ajunge din nou în centrul lucrurilor. 
  
Orice necaz ne semnalează, că nu suntem preocupaţi de fiinţa divină creatoare care suntem. Universul ne iubeşte, iar noi trebuie să primim această iubire. Sufletul nostru tânjeşte spre a se umple de această iubire şi să fie în acord cu Conştiinţa Divină. Dar noi, negând o greşeală comitem alta, refuzăm să evoluăm, dăm bucăţi de suflet altora şi ne risipim forţa interioară. Legea divină permite corectarea: prin recunoaşterea păcatelor, prin regretul lor, dorind repararea şi asumarea dreptului de a fi stăpâni pe potenţialul nostru, unitari, întregiţi. 
  
Dacă rămânem orbi şi învinuim pe alţii, nu ne asumăm erorile comise cum ne cere Domnul, vom înlănţui suferinţele. Chiar dacă, facem mult bine altora şi ne sacrificăm pentru ei, putem cădea în păcatul de a ne neglija pe noi, neacordându-ne iubire, ignorând sufletul ce trebuie onorat şi preţuit. Într-o zi, uimiţi, vom claca. Trebuie să revenim la legea divină care ne indică altceva : iubire pentru alţii precum şi pentru noi înşine. 
  
Teama de singurătate ne împinge la altă greşeală-dăm credit persoanelor nedemne şi ajutăm cu milă pe cei care nu fac nimic pentru ei înşişi. Aceşti incapabili nu pot fi sprijiniţi, decât cu rugăciuni pentru a li se trezi discernământul şi conştiinţa. Chiar şi închisoarea este loc de terapie pentru cel care vrea în sfârşit să-şi asculte spiritul / inteligenţa inimii. Orice experienţă dificilă poate fi o evoluţie spirituală, dacă omul se conectează la eul său divin. De acum, toate deciziile le va pune în acord cu adevărurile supreme. 
  
Universul revarsă peste noi tot ce avem nevoie : adevăr, iubire, energii, carismă, identitate de sine. Orice refuz de a le primi sau orice inconştienţă de a le percepe şi valoriza în folos personal, este o limită, o pagubă pe care o vom plăti, iar şi iar, până vom deveni conştienţi. Corecţiile aduse vor face viaţa noastră mai plină de împliniri, în acord cu menirea noastră şi cu rolul nostru în lume. 
  
«Iată cazul lui Josh. El a avut parte de toate favorurile, se născuse într-o familie bogată şi afacerile îi mergeau bine. Bogăţia l-a ajutat să trăiască într-un mod superficial până la 57 de ani. Brusc viaţa sa face o cotitură. Află într-o zi, că cele două surori ale sale sunt diagnosticate cu cancer. Bursa de valori se prăbuşeşte şi are o pierdere enormă. Partenerul său, cu care lucra de 20 de ani, îi fură câteva milioane de dolari şi dispare. Pleacă spre a-şi revedea surorile şi pe drum suferă un accident, rupându-şi ambele picioare. Viaţa comodă şi confortabilă se încheiase. Era singur, fără ajutor. Trebuia să îşi deschidă inima şi să relaţioneze cu oamenii la nivel de suflet. Trebuia să se descopere pe el şi conştiinţa sa. Şi minune- după un an de tratament reîncepe să meargă, îşi reorganizează afacerea şi cultivă relaţii mai bune cu oamenii. Frecventează biserica, face donaţii caritabile şi se devotează cu iubire sinceră unei singure femei. 
  
Acum, la aproape 60 de ani, era un om nou. Urcuşul spre stabilitate a fost anevoios, dar l-a făcut cu convingere. Banii nu mai erau scop unic, ci valoarea personală conta mai mult. Pierderile suferite l-au smerit şi l-au întors la credinţă. » 
  
Omul inteligent ajunge, mai devreme sau mai târziu, faţă în faţă cu greşelile pe care le-a făcut şi este dornic să se corecteze. Universul îl va ajuta, pe cel ce face apel la forţele superioare. Dar intenţiile lui trebuie să fie sincere; nu poate avea motive ascunse, egoiste, când porneşte pe noul drum! Brusc, va apărea o boală care va atenţiona persoana de greşeala ei. Va descoperi că ceea ce nădăjduia să fie o schimbare, o va conduce la nefericire. 
  
Dedicându-se căii spirituale, toate se vor redresa. 
  
Referinţă Bibliografică:
Greşelile trebuie corectate... / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3776, Anul XI, 03 mai 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!