CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

Examenele vieţii
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Examenele vieţii 
  
Sufletul evoluează trecând prin diferite examene. Deşi grele, ele ne ajută să ne temperăm reacţiile omeneşti şi să dezvoltăm spiritualul din noi. Toate provocările pe care noi le luăm drept pedepse, sunt doar încercări ale vieţii, considerate utile pentru a da măsura rezistenţei şi înţelepţirii noastre. 
  
Dezamăgirile, trădările, neplăcerile, acuzele nemeritate nu vin de la Domnul, ci de la oameni, capabili să facă asemenea oferte semenilor lor. Le fac inconştient sau conştient? Nu le este cunoscut nici lor, important este că ignoranţa îi caracterizează şi manifestările lor sunt cu atât mai supărătoare cu cât ei fac parte din familia noastră sau sunt oameni politici care au în grijă destinul unei ţări. Dar şi de la cunoscuţi sau necunoscuţi, dacă vin spre noi lucruri neplăcute, ne afectează dureros. Noi credem că interesul egoist îi determină la asemenea comportament...Exact. Ei neglijează faptul că au o datorie faţă de eul lor divin, faţă de sufletul nemuritor şi faţă de inteligenţa lăuntrică. Ei acţionează impulsiv, capricios, ignorând efectul vorbelor şi gesturilor lor asupra aproapelui. Înţelegând acestea, putem cu uşurinţă să constatăm dacă conduita, exprimarea de sine şi vorbele cuiva denotă legătura sinelui său cu Sinele Universal, unirea conştiinţei sale la Conştiinţa Divină, sau dacă fiinţa sa primeşte resurse energetice din Cer sau nu. Dacă omul în situaţiile de viaţă nu dovedeşte nici răbdare, nici iubire, nici consideraţie pentru semenul său, el nu este în armonie cu el însuşi, cu propriul suflet, şi implicit, este separat de divinitate. 
  
Cum să-i spunem celui necăjit, mânios şi frustrat, că el însuşi este vinovat? Imediat se va revolta şi ne va contrazice. Cum să-l trimitem la Biserică, ca să îşi rezolve problema, imediat va motiva că preotul nu poate face nimic pentru a rezolva nefericirea unui om. Aceste îndemnuri ascund o atenţionare greu înţeleasă de un om suferind, referitoare la repunerea sufletului său în legătură cu Sufletul Infinit. Metodele sunt binecunoscute: meditaţia şi rugăciunea. Ele pot să ne ajute: ne uşurăm de poverile emoţiilor negative, ne unim cu forţele Lui Dumnezeu, ne detaşăm de Răul care există în lume. Nu putem nega că nu ne intersectăm adesea cu Urâtul şi Necuviinţa. Dar reacţia noastră contează! Principiile noastre de viaţă contează! Dragostea pentru sinele nostru contează, pentru a ne proteja! Dacă vedem lucrurile de la nivelul unei gândiri mature, ele se văd de la nivel înalt, adică mult diminuate. 
  
Atunci înţelegem că orice examen pe care l-am dat la şcoală a fost pregătit, am acumulat nişte cunoştinţe. La fel şi învăţătura spirituală ne cere cunoştinţe, ca să realizăm evoluţia noastră precum cere legea divină. Nu este uşor pentru cineva cu anumite defecte: blocaje mentale, respingere a sfaturilor cu iz spiritual. El vrea să impună părerile şi voinţa lui, nu se pleacă în faţa Lui Dumnezeu decât atât cât să nu-i afecteze firea lui, mai mult nu. Nu vede semnificaţii şi sensuri ascunse în derularea vieţii, crede că totul este liniar şi trist. Dar tocmai acele dureri prin care a trecut trebuia să îl facă descoperitor al sufletului său bun, a scânteii de viaţă din inima sa, a sentimentelor sale frumoase, a fiinţei speciale care este. Când cred oamenii că au pierdut totul, abia atunci află, că Universul le dă şansa să se refacă, să renască, să se reinventeze ca fiinţă divină, nemuritoare şi veşnică. 
  
Referinţă Bibliografică:
Examenele vieţii / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3773, Anul XI, 30 aprilie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!