CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

Forţe vindecătoare
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Forţe vindecătoare 
  
Ştim noi să extragem din fiinţa noastră acele forţe care să neutralizeze şi să rezolve orice impedimente care ne afectează sau ne lăsăm doborâţi? Reacţia comună este aceea de vaiet: “vai ce probe grele mi-au fost hărăzite… nimeni nu le-a avut mai dificile ca ale mele, nimeni!… de aceea m-am îmbolnăvit, de aceea am suferit, de aceea voi trebuie să aveţi toată admiraţia pentru mine!… Eu sunt un erou, eu am avut încercări ca nimeni altul. Eu sunt grozav tocmai prin examenele de viaţă prin câte am trecut!…” 
  
Dar, această experienţă a dezolării şi a singurătăţii, a suferinţei şi a anxietăţii lezează foarte puternic arena relaţiilor de iubire, iar în plan fizic oferă diferite boli. De fapt, cel trist nu mai păstrează legătura cu Dumnezeu, ci o rupe. Consideră că are dreptate să procedeze astfel. Se roagă; sigur că spune rugăciuni, dar cu buzele, nu cu inima. Acolo, a pus multă amărăciune şi se simte blocat, întunecat, rece. Orice rugăciune făcută cu iubire, compasiune şi mărinimie este în folosul tuturor oamenilor. (conform fizicii cuantice) În acest mod, noi avem oricând posibilitatea de a experimenta acea conexiune primară. În acest mod, ne umplem de iubire, suntem fiinţe minunate. Reuşim aceasta, dacă ne rugăm şi iertăm pe cel ce ne greşeşte. Chiar şi odihna ne ajută. Unitatea om-Dumnezeu este în noi; este o parte inalienabilă a conştiinţei noastre. Deci, noaptea, când ne predăm somnului şi tărâmurilor non-fizice, suntem aproape de sferele cereşti, unde ne reîmprospătăm. Apoi ne trezim liniştiţi şi revigoraţi. 
  
De mare folos, pentru a primi forţe vindecătoare, câştigând vitalitate şi sănătate este contactul cu natura. Frumuseţea ei, aerul curat, apa de izvor, cerul senin, cântecul păsărelelor, toate ne cuprind în îmbrăţişarea lor şi ne purifică, ne eliberează de toate tulburările emoţionale. 
  
„Povestea spune că trei călători se opresc la un izvor să îşi potoleasă setea. Deasupra scurgerii de apă, pe un copac, era o plăcuţă pe care cineva scrisese: „Faceţi şi voi ce fac eu!” 
  
- Oare ce să însemne aceste cuvinte? La ce ne îndeamnă? întrebă primul tânăr. 
  
- Poate la dărnicie. Să fim generoşi asemeni izvorului care dă apă oricărui trecător. 
  
- Poate ne îndeamnă să fim curaţi, limpezi şi să ne păstrăm prospeţimea spiritului, îşi dădu cu părerea al treilea tânăr. 
  
- Poate ne spune să fim ca şi curgerea lui, mereu activi, harnici, capabili. 
  
- Da, să depăşim orice obstacol, să mergem mereu înainte... 
  
- Sigur, să perseverăm, să nu ne dăm bătuţi... 
  
- Mie mi se pare că ne învaţă altceva: să ne descurcăm cu puterile proprii. 
  
- Poate că tu ai dreptate... 
  
- Ei bine, dragii mei, după ce am învăţat lecţia izvorului, să ne vedem de drum! 
  
Aşadar, copacul, izvorul, norul, stânca, iarba, toate au un glas secret. De la toate putem învăţa, dacă suntem atenţi la semnificaţii, la simboluri...” 
  
Referinţă Bibliografică:
Forţe vindecătoare / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3772, Anul XI, 29 aprilie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!