CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

Totul are un preţ în viaţă
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Totul are un preţ în viaţă 
  
Toţi oamenii îşi doresc un cămin fericit în care să-şi găsească liniştea, departe de suferinţe, conflicte şi neajunsuri. De aceea, ei îşi pun existenţa în slujba speranţei că vor găsi sensul vieţii şi vor ajunge la starea de prosperitate în multe sau în toate aspectele vieţii. Dar, cum direcţia de mers este cea de acumulare de bunuri, de distracţii uşoare şi conturi în bănci, oamenii caută cheia fericirii personale acolo unde nu se află. Asemenea lui Nasrudin, eroul povestirii despre cheia pierdută, dar căutată în locul unde era lumină, aşa şi noi vrem să găsim ceea ce dorim unde ne este mai la îndemână… 
  
Datorită acestei greşeli de opţiune şi de percepţie, viaţa devine tot mai complicată, mai confuză, mai searbădă şi eforturile sunt zadarnice, starea de armonie interioară este pierdută. 
  
Totul are un preţ în viaţă, dar nu unul măsurat în termeni monetari sau economici, ci în viziunea corectă a sinelui propriu. Şi orice preţ trebuie plătit pentru a obţine lucrul dorit. Plata nu este totdeauna în bani, poate fi timp investit cu răbdare şi tenacitate sau pot fi sentimente. Doar plătind, omul devine şi conştient şi mulţumit, şi capabil să preţuiască propriul efort investit şi rezultatul obţinut. Din păcate, omul dă mică importanţă sentimentelor sale frumoase, măreţe, nobile. Îl învăluie uşor ura, furia, invidia, teama, neîncrederea, gelozia, îndoiala şi apoi îl domină. Atunci ajunge să ştie multe despre nefericire, pe care o acceptă, deşi ea îl deprimă şi îi destramă viaţa. 
  
Legea fundamentală a lui Iisus este iubirea. Toţi ştiu că ea se traduce în bunătate, compasiune, prietenie, solidaritate, dar făclia de lumină a dragostei nu ajunge la inimă, căci mintea cu elucrubraţiile ei o stinge. Cum am putea stăpâni mintea cea sprinţară? Cum am putea controla avalanşa de gânduri care tulbură întreaga fiinţă atât de profund, încât bolile se instalează confortabil în organe şi în oase? 
  
Preoţii recomandă rugăciunea. Psihoterapeuţii propun o seamă de exerciţii spirituale. Maeştrii spirituali recomandă meditaţia. Ea face linişte în forul interior şi omul se simte intim cu sine însuşi. Este un lucru simplu, dar de o mare profunzime. Fiecare alege ceea ce îl conduce la pace şi echilibru interior. Şi plăteşte cu timpul, voinţa şi pasiunea sa de a obţine rezultate. 
  
Referinţă Bibliografică:
Totul are un preţ în viaţă / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3770, Anul XI, 27 aprilie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!