CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

Poveste de Paşti
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
POVESTE DE PAŞTI 
  
Într-o pădure frumoasă din Liban erau apropiaţi trei cedri. Cedrii cresc foarte încet, aşa că au vreme să cugete asupra rosturilor lucrurilor în lume. Cei trei reflectau adesea asupra vieţii, asupra morţii, asupra oamenilor şi umanităţii în general. Într-o zi se gândiră la viitor. 
  
- Eu aş dori, când voi fi tăiat, să mă transform într-un tron pe care să stea cel mai puternic împărat, zise primul. 
  
- Eu aş vrea să fac parte din ceva care schimbă răul în bine, în veci de veci, zise cel de-al doilea. 
  
- Eu aş vrea să fac ceva care să-i facă pe oameni să nu-L uite pe Dumnezeu, când mă vor privi, adăugă al treilea. 
  
Şi anii au trecut şi se hotărî tăierea cedrilor. Din primul se făcu o iesle, din al doilea o masă mare, iar din al treilea nişte bucăţi mari de lemn, depozitate într-o magazie. Şi iar timpul se scurse şi iată, că într-o noapte, în ieslea construită din primul cedru se adăpostiră un bărbat şi o femeie care născu un Fiu sfânt anunţat de o stea strălucitoare. După mai mulţi ani, în jurul mesei, construite din al doilea cedru, se adunară 12 bărbaţi care au asistat la sfinţirea pâinii şi a vinului de către Învăţătorul lor. Şi la scurtă vreme, din lemnele lăsate într-o magazie s-a construit o cruce şi pe ea a fost răstignit un om de o blândeţe rară. Cedrul se îngrozi, că el fu destinat unei asemenea sarcini. Dar după trei zile Omul răstignit a înviat şi a devenit Lumina lumii. Iar crucea, instrumentul de tortură a devenit simbolul triumfului vieţii asupra morţii. 
  
Astfel, visurile celor trei cedri s-au împlinit, chiar mai bine decât şi-au putut ei imagina. 
  
Referinţă Bibliografică:
Poveste de Paşti / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3769, Anul XI, 26 aprilie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!