CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

Rugăciunea-conversaţie cu Tatăl Nostru
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Rugăciunea- conversaţie cu Tatăl Nostru 
  
Oare există o tehnică anume de a ne ruga? Cum să Îl abordăm pe Dumnezeu ? Creştinismul l-a apropiat pe om de Dumnezeu. A făcut din El, Tatăl nostru, din Iisus, Fratele nostru, Mântuitorul nostru, din Sfânta Fecioară, mama noastră. Pentru a ne ruga trebuie doar să ne mutăm gândul la Dumnezeu, să facem un efort de iubire şi de a manifesta credinţă. Pentru a ne ruga corect putem face o meditaţie asupra măreţiei lui Dumnezeu şi asupra nevoii noastre de haruri divine. Fie scurtă sau lungă, fie rostită sau numai gândită, ea trebuie să semene cu conversaţia unui copil cu tatăl său. „Să ne prezentăm aşa cum suntem” şi să ne rugăm cu toată fiinţa noastră, ridicaţi în înalte sfere de lumină. 
  
Solemnitatea nu este obligatorie pentru eficienţa rugăciunii. Să ne dedicăm ei, în clipele noastre de dialog cu Dumnezeu, deoarece cele mai umile cuvinte de cerere şi de preamărire sunt la fel de acceptate de Stăpânul tuturor, ca şi cele mai frumoase invocări. Nu ajunge să citim formulele scrise într-o carte, trebuie să ne conectăm cu inima, să ne implicăm cu sinceritate şi cu detaşare de cele lumeşti. 
  
Însă rugăciune este şi munca noastră, dacă rezultatele i le dedicăm lui Dumnezeu. Toate acţiunile noastre, şi toată viaţa noastră lui « Hristos - Dumnezeu să o dăm, » se spune la biserică. Îndeplinirea datoriei este echivalenţa rugăciunii, pentru că lucrând cu dăruire şi plăcere ne punem în comuniune cu Dumnezeu. Duhul Sfânt ne va dărui priceperea necesară şi bucurie pentru timpul consumat cu folos. 
  
Rugăciune este şi supunerea în faţa voii lui Dumnezeu, aceasta fiind cea mai importantă îndatorire creştină. Rugăciune înseamnă sentimentul puternic de adorare a divinităţii, de respect al legilor vieţii, aşa cum ele sunt înscrise în fiinţa şi în spiritul nostru. 
  
Rugăciune este şi exprimare de sine pentru că fiecare are modul său subiectiv de a se închina Domnului. Rugăciune este şi invocarea dumnezeirii de a veni în ajutorul omului aflat în boală şi nenorocire, dar şi declaraţia de dragoste a omului pentru Creatorul lumii şi al vieţii. Când omul Îi spune Ziditorului a toate, că-L iubeşte, că Îi mulţumeşte pentru toate darurile Sale, că este gata să îndeplineasca voia Sa, rugăciunea devine contemplaţie. 
  
"Un ţăran bătrân mergea zilnic la biserică şi stătea în ultima bancă, privind atent pe Iisus, răstignit pe cruce. 
  
- Ce faci, te rogi? îl întrebă cineva cunoscut. 
  
- Nu. Il privesc pe Domnul şi El mă priveşte. Îi vorbesc şi El mă ascultă.Îmi vorbeşte şi eu Îl aud." 
  
Dar să reţinem că Dumnezeu nu vorbeşte omului, decât dacă acesta face linişte în sinea sa. Pacea trupului şi a spiritului sunt greu de obţinut, dacă trăim într-un mediu confuz, zgomotos, tulburător, negativist. De aceea, biserica este preferată, ca loc al reculegerii şi al contemplării. Aici, fiecare îşi destinde spiritul, îşi odihneşte trupul, îşi potoleşte mintea, îşi dobândeşte forţa de a suporta viaţa pe care o are. Când devine obişnuinţă, rugăciunea ne influenţează caracterul. De aceea, trebuie să ne rugăm mereu. Emoţia rugii este înălţătoare, purificatoare, înnobilatoare. Simţim sufletul uşor ca un fulg… 
  
Referinţă Bibliografică:
Rugăciunea-conversaţie cu Tatăl Nostru / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3766, Anul XI, 23 aprilie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!