CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

Să prelucrăm negativismul...
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Să prelucrăm negativismul… 
  
Literele alfabetului emoţional sunt multe şi la nivel pozitiv şi la nivel negativ, dar suntem cu atât mai bogaţi cu cât le cunoaştem pe toate. Nu putem fi oameni adevăraţi, dacă nu vibrăm la cât mai variate sentimente, scriindu-ne povestea vieţii cât mai captivant… 
  
Care sunt greşelile obişnuite ? Ei bine, greşim vrând să-i schimbăm pe ceilalţi, fără a le da libertatea de a fi ei înşişi. Greşim, dojenind pe unul, observând greşelile altuia şi uitând că suntem pasibili de a comite erori cu multă uşurinţă, oricare dintre noi. Cine este perfect? Nimeni. Şi totuşi, alunecăm în mod inconştient pe panta convingerii că nu greşim niciodată, încât de la înălţimea dreptăţii în care credem, putem judeca şi eticheta pe oricine. Această tendinţă atrage o continuă luptă cu semenii, practicând neînţelegerile, indignarea, neliniştea, controlul asupra celuilalt şi proferarea de pretenţii asupra celor din jur. 
  
*Ce vom face dacă suntem martorii unei atitudini stupide, unor reacţii nedrepte sau intoleranţei ilogice ? Trebuie să reciclăm gunoiul psihic, să nu îl depozităm, ca să nu ajungem la psihoze sau depresii. Cei cu un talent evident vor recicla evenimentele dificile, scriind o poezie, cântând un cântec sau la un instrument, pictând un tablou, în timp ce ceilalţi se vor destăinui unui jurnal, scopul fiind, transubstanţierea unei stări neplăcute într-o alta plăcută. Toate relaţiile: cu partenerul, cu rudele, cu colegii, cu vecinii trebuie condimentate, îmbogăţite, şlefuite continuu. Dacă din contră, preferăm să prelucrăm prost nemulţumirile noastre, atunci fie rupem o relaţie, fie o facem greu de suportat. 
  
*Se spune că femeile, în caz de criză, sunt mai capabile să prelucreze negativismul, pot mai uşor să se transforme şi să salveze o relaţie, o căsnicie, o prietenie. Bărbaţii sunt mai exigenţi, ţin minte toate situaţiile neplăcute şi preferă să nu ierte. Unii aleg să se lanseze într-o altă relaţie, fără a-şi reproşa nimic. Ei ştiu că pot oricând să întâlnească o altă femeie pentru o nouă relaţie de prietenie, dacă asta vor. Dar, uită că trebuie şi să se pregătească pentru aceasta. Dacă nu fac curăţenie în casa sufletului şi se duc cu tot « gunoiul » adunat în timp şi în diferite împrejurări, vor obosi pe noul partener cu « obsesiile lui negre. » Fericirea, oricât ar dori-o, nu ajunge la cei care nu se pregătesc să o primească: cu o inimă bună, cu o conştiinţă curată, cu un spirit înalt şi un suflet ales. 
  
Deci, înainte de a te gândi ce fel de partener ai vrea să ai, gândeşte-te ce fel de partener poţi fi tu însuţi, pentru o relaţie împlinitoare şi de durată. 
  
Referinţă Bibliografică:
Să prelucrăm negativismul... / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3763, Anul XI, 20 aprilie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!