CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

Grădinari pe teritoriul emoţiilor
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Grădinari pe teritoriul emoţiilor 
  
Toţi suntem grădinari pe teritoriul emoţiilor şi vrem să fim puternici, nu dorim să fim înfrânţi de nerăbdare, furie, teamă, remuşcare sau apatie. Noi vrem să avem control asupra resentimentelor, asupra gândurilor negre care ne asaltează, fiind plini doar de veselie, plăcere şi mulţumire de sine.Vrem să ne cultivăm încrederea de sine şi facem apel la religie ca să avem credinţă mare. Da, am fost învăţaţi să credem, dar nu am fost învăţaţi cum să abordăm Cunoaşterea. De mici am fost învăţaţi să credem în cuvântul părinţilor, în iubirea lui Dumnezeu, în legi şi autorităţi, în sufletul nemuritor, în cinste şi onoare. Dar, s-a descoperit de către psihologi, că aceste credinţe nu ne intră în sânge doar prin ascultare, trebuie să le experimentăm. Dacă apare îndoiala, nu ne simţim siguri de sine, nu ne simţim împliniţi. Doar cunoaşterea ne poate elibera. Credinţele, obiceiurile, concepţiile de viaţă le putem prelua, dar bogăţia minţii, frumuseţea sufletului, tăria caracterului ne-o dă Cunoaşterea. 
  
Descoperim adesea necredinţa care iese la suprafaţă de îndată ce un lucru este contrar aşteptărilor oamenilor. Are cineva un rateu, pierde pe cineva drag, se întâmplă un accident, are loc o catastrofă, imediat ies la iveală necredincioşii. Ei întreabă revoltaţi : « Cum să crezi în acest Dumnezeu care îngăduie suferinţa unora şi durerea altora ? » Dar Dumnezeu care a trimis pe Fiul Său pe pământ să ne fie învăţător, îndrumător, Salvator şi model, nu a promis că va rezolva problema necazurilor de pe pământ. El a declarat : 
  
« V-am spus toate aceste lucruri ca să aveţi pace în minte. În lume veţi avea necazuri, dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea. » ( Ioan 16 :33) « Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi de la Mine, că sunt blând şi smerit cu inima ; şi veţi găsi odihnă sufletelor voastre. Căci jugul Meu este bun şi povara Mea este uşoară. » ( Matei 11 : 28-30) 
  
Aşadar, în grădina emoţiilor să cultivăm florile răbdării,a bunei cuviinţe şi a încrederii în Binele, Adevărul şi Frumosul pe care Dumnezeu ni le dezvăluie în fiecare zi, în maniera Lui! 
  
Referinţă Bibliografică:
Grădinari pe teritoriul emoţiilor / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3762, Anul XI, 19 aprilie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!