CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

Credinţa şi echilibrul sufletesc
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Credinţa şi echilibrul sufletesc 
  
*Sentimentele, credinţa, emoţiile au o influenţă covârşitoare asupra sănătăţii sufleteşti şi trupeşti a omului. Cel care crede ajunge să cunoască şi miraculoasa putere de vindecare a rugăciunii şi siguranţa protecţiei divine. Cel care este într-o relaţie bună cu Dumnezeu descoperă că frumosul se află la fiecare pas, pentru că întreaga creaţie este minunată. Cel care este sensibil se străduieşte să se cunoască, să îşi gestioneze bine emoţiile, să se bucure de relaţii sănătoase cu cei din jur. 
  
Mulţi oameni consideră că raţiunea este superioară intuiţiei, emoţiei, trăirilor alese, preferinţa lor se îndreaptă mai mult către inteligenţă. În mod normal, urmăm multe şcoli, ne hrănim mintea cu multe cunoştinţe, apoi avem o profesie care ne solicită fizic sau intelectual, dar pentru activităţile spirituale şi etice avem puţin timp. Această tendinţă face din omul modern o fiinţă oarbă din punct de vedere spiritual, dar deschisă spre tot felul de tentaţii de amuzament facil. Având o slabă calitate morală, omul va fi oarecum infirm în raport cu îndatoririle sale sociale. 
  
*Domeniul spiritual este tot atât de necesar reuşitei în viaţă, ca şi cel intelectual şi cel material. De aceea este nevoie să ne stimulăm aceste planuri prin activităţi care conferă putere personalităţii noastre. Atunci vom înţelege pe cei care susţin că « iubirea este în lucrurile mici şi neînsemnate. » Atunci vom şti de ce milionarii nu o pot cumpăra, iubirea nu e de vânzare ; politicienii nu o pot cuceri, căci nu se lasă sedusă ; celebrităţile nu o pot răpi, căci ea nu se lasă nici trucată, nici coruptă, nici furată. Iubirea cere spontaneitate, sinceritate şi puritate, inocenţă şi duioşie. 
  
Iubirea ca şi rugăciunea este în mod evident un fenomen spiritual. Cum lumea spirituală nu poate fi investigată prin mijloace ştiinţifice, vom dobândi o înţelegere asupra rugăciunii numai practicând-o şi asupra iubirii numai înălţându-ne sufletul până la ea. Treptat, eul divin va ocupa primul loc în viaţa noastră, iar eul lumesc se va retrage pe locul doi. 
  
Ştiinţa studiază legile lumii materiale. Dar, ea poate fi extinsă prin intermediul psihologiei până la manifestările spirituale. Rugându-ne, pătrundem în forul nostru interior şi ajungem la substratul imaterial al fiinţei. Prin rugăciune, noi cerem ajutor, ne strigăm durerea, ne exprimăm neliniştea, contemplăm latura transcendentală a lucrurilor. 
  
Dacă ne înălţăm sufletul către Dumnezeu, dacă Îl adorăm pe Cel care este Izvorul minunilor, taina Vieţii, Lumină Necreată şi Inţelepciune absolută accesăm Forţa şi frumuseţea desăvârşită şi simţim fiorul cald al Duhului prin toţi porii. 
  
Referinţă Bibliografică:
Credinţa şi echilibrul sufletesc / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3760, Anul XI, 17 aprilie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!