CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

Conştiinţa de victimă
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Conştiinţa de victimă 
  
Deşi nu este de bun augur a avea acest spirit de învins, de fricos şi de umilit, totuşi, adesea cădem în această stare, fiind luaţi prin surprindere de persoane lipsite de respect pentru semenii lor. Fiecare are în memorie o serie de poveşti, când s-a simţit victimă a unor persoane care şi-au exercitat autoritatea cu asprime. Ascensiunea de la biruit la biruitor nu poate să ne-o dea, decât conştienţa de sine. Ne privim în oglindă şi vom vedea omul capabil şi bun dintotdeauna şi ne vom detaşa imediat de întâmplarea care ne-a atacat stima de sine. Nu, la stima de sine nu renunţăm, la imaginea de sine pozitivă şi la demnitatea noastră, în nici un caz! 
  
Ascensiunea spirituală ne cere să renunţăm la inconştienţă, când reacţionăm impulsiv. Să revenim la calm şi să reflectăm la posibilităţile pe care le avem pentru a transforma frica în curaj, dispreţul faţă de atacator în iertare, regretul că am fost în calea unui necuviincios la momentul nepotrivit în scuză şi îngăduinţă. Astfel surmontăm situaţia şi ne încărcăm cu energie de altă vibraţie, care înseamnă voinţă, putere interioară, frumuseţe sufletească. 
  
Întotdeauna avem la îndemână puncte forte care înving inconştientul: hotărâre şi forţă lăuntrică, convingere şi încredere de sine, eliberare de tensiuni şi dreptul de a merge mai departe. Viaţa ne cere să ne acordăm cu legile universale şi nicidecum cu situaţii ocazionale care se opun Binelui. Viaţa ne cere o bună stare mentală, pe care spiritul poate să o extragă din Univers şi să se integreze deplin în gândirea noastră. Şi cu cât gândim mai generos, mai vast, mai nelimitat, cu atât atragem belşug, abundenţă şi deşteptăciune. 
  
Cu cât vom fi mai sensibili la glasul intuiţiei şi al inspiraţiei cu atât viaţa va curge prin noi într-un flux al împlinirii şi al succesului. Şi cu cât vom fi mai mulţumiţi de oportunităţile ce ni se oferă, vom simţi că Viaţa este aliată fidelă şi nu împotrivă, dorind să ne facă victime. Secretul constă în ataşament faţă de toate aspectele noastre de viaţă favorabile şi detaşare de ceea ce nu ne reprezintă. 
  
Referinţă Bibliografică:
Conştiinţa de victimă / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3755, Anul XI, 12 aprilie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!