CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

Toţi în viaţă suferim, dar temporar
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Toţi în viaţă suferim, dar temporar 
  
Toţi în viaţă suferim, mai mult sau mai puţin, de o boală, de un necaz, de un refuz, de singurătate, de bătrâneţe, de plictiseală uneori, de trădarea unui semen, deseori. Există vreo deosebire între o suferinţă şi o altă suferinţă? Nu. Toate au o intensitate dureroasă în psihic şi un efect nebănuit, dar puternic, în fizic. 
  
Dacă suferinţa pe care o avem nu o înţelegem, nu o acceptăm şi ne plângem oamenilor, pentru că o suportăm cu greutate, este o suferinţă acumulată. Dacă putem să o acceptăm, să o digerăm, să o gestionăm, ca un fapt de viaţă care ne cere judecată dreaptă, atunci îi căutăm o rezolvare. Dacă este vorba de o nedreptate, de o necuviinţă, de un abandon, atunci vom spune ca bătrânii: „acesta este datul sorţii” pentru că motivele ne scapă... 
  
Deseori am auzit expresia „nimic nu e întâmplător,” încât putem crede că fiecare încercare este un semn, un semnal din partea Vieţii, asupra căruia vom reflecta. Ne vom linişti, dacă lucrurile nu le vom exagera ca gravitate, dacă vom distinge ce dar primim în schimb sau dacă, brusc, punem un zid între întâmplare şi sinele nostru admirabil. Acest sine divin al nostru nu poate fi clintit de nici o supărare, precum nici inima a cărei inteligenţă e magnifică! 
  
Mai există şi alte „punţi de trecere” peste o întâmplare nefericită: „Iată că Dumnezeu mă pedepseşte pe lumea aceasta pentru ca să mă scutească pe lumea cealaltă;” „prin această situaţie, Dumnezeu vrea să îmi transmită un mesaj” sau „prin acest necaz, Dumnezeu îmi pune la încercare credinţa, ca lui Iov.” Relevante sunt convingerile personale, principiile de viaţă călăuzitoare, valorile morale care ne susţin: încrederea în bunătate, în dragoste, în loialitate, în devotament faţă de familie, comunitate, ţară. 
  
Apoi, se ştie, când ceva se încheie, altceva începe, când ceva se dărâmă, altceva se va construi, pentru că omul este în continuă devenire și evoluție. Pentru a ne susţine, 
  
vom realiza un micro-univers propriu, ne vom refugia în lumea gândurilor noastre frumoase, vom imagina comorile noastre spirituale, cu adevărat extraordinare, care ne înalţă la frecvenţa de mari dimensiuni ale supraconştientului nostru. 
  
Şi dacă totul este vibraţie şi frecvenţă înaltă sau joasă, ne construim o reţea de susţinere pentru a nu mai suferi: obişnuinţe sănătoase, informaţii care ne transformă, exerciţii spirituale şi meditaţii, antrenamente care anulează vulnerabilităţile emoţionale. Cele 8 structuri merită toată atenţia noastră pentru a ne păstra vigoarea, supletea, sănătatea, energia creativă şi spiritul tânăr. Investim în dezvoltarea noastră personală şi în forţa noastră interioară, dacă cele 8 domenii sunt bine lucrate: relaţii, sănătate, eul propriu, vocaţie, finanţe, spiritualitate, comunitate şi dragoste. 
  
În concluzie, orice suferinţă este temporară, deoarece ţinem la noi înşine! 
  
Iar, „a fi tu însuţi” înseamnă să „poți fi fericit doar cu puținul pe care îl ai, să te bucuri de cele cinci simțuri: văz, auz, gust, miros și pipăit, care te servesc perfect şi să intuieşti „nevăzutele,” scriind frumos poezia Vieţii tale! 
  
Referinţă Bibliografică:
Toţi în viaţă suferim, dar temporar / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3753, Anul XI, 10 aprilie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!