CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

Fericirea, o datorie, nicidecum o opţiune 4
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Fericirea, o datorie, nicidecum o opţiune 4 
  
Fericirea este o angajare, o identificare cu binele şi nu o opţiune relativă: „sigur că aş vrea, dacă va fi posibil, dacă voi avea ocazia...” 
  
Şansa de a fi fericit o are cel care are simţul datoriei, al adaptării, al concentrării şi al acceptării lumii complexe în care trăieşte. Cel care dă atenţie direcţiei de mers şi este implicat, prezent în realitatea sa. Cel care aplică strategia lui „Da” şi acceptă tot ceea ce îi oferă viaţa drept provocare, lecţie, învăţătură, pe de o parte şi ceea ce este pentru el minunat, sublim, magnific, pe de altă parte. Această psihologie a cumpătării, a echilibrului şi a seninătăţii o câştigă cei ce consideră viaţa o sărbătoare, o aventură fascinantă, o călătorie frumoasă, interesantă şi instructivă, nicidecum o bătălie, o zbatere, o silnicie, luptând cu tot ceea ce nu le place. 
  
Eckahart Tolle, unul dintre renumiţii autori de cărţi spirituale, afirma: „Nu aranjându-ţi altfel circumstanţele vieţii îţi vei găsi liniştea şi fericirea, ci dându-ţi seama cine eşti, la cel mai profund nivel.” 
  
Iar dacă, în profunzime individul nu se simte bine, împăcat cu sine atunci când este singur, atunci nici o relaţie nu-l va satisface. Sentimentul de disconfort interior se va păstra sau va apărea într-o formă sau alta şi în cuplu şi în anturajul său, încât nivelul de fericire nu va fi atins.( volumul "Puterea Prezentului" ) 
  
Prin urmare, pentru a rămâne fericiţi mai mereu, tot ce au de făcut oamenii, este să îşi ajusteze şi reajusteze atitudinile şi expresia de sine, să îşi amplifice puterea mentală şi puterea voinţei. Se spune, că oamenii educaţi, echilibraţi, înţelepţi au o lume comună cu cea a fericirii, deoarece obţin succesul deplin în orice aspect al vieţii. Ei nu au deprinderea de a deveni fericiţi, ei au identificat obiceiurile care le fură fericirea şi ştiu să le evite. 
  
A rezona cu fericirea nu este un punct final, ci momentul când omul destoinic este în căutarea ei. O găseşte când voioşia şi amabilitatea îi este o stare de spirit obişnuită. O găseşte, deoarece iubeşte viaţa. O găseşte pentru că, fiind creat după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu, îşi dă seama că îi este menit să fie fericit, iubind oamenii, natura, arta, munca, studiul. Fiecare fiinţă umană merită să trăiască din plin fericirea, rămânând întotdeauna stăpână, asupra propriului său univers lăuntric. 
  
Referinţă Bibliografică:
Fericirea, o datorie, nicidecum o opţiune 4 / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3749, Anul XI, 06 aprilie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!