CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Constiinta >  

Fericirea, o datorie, nicidecum o opţiune 2
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Fericirea, o datorie şi nicidecum o opţiune 2 
  
Cum vom proceda pentru a răsturna lucrurile negative, ca să putem culege fructul râvnit al fericirii din pomul vieţii? 
  
Vom începe printr-o observaţie foarte normală:în om sunt două tendinţe opuse ce trebuie echilibrate. De obicei este raţional, logic şi inteligent, când bine intenţionat îşi urmăreşte scopurile şi intenţiile. Deseori, se întâmplă, când îşi pierde cumpătul, să se dovedească iraţional, ilogic clamând: „eu aşa vreau,” „eu aşa cred,” „eu aşa gândesc.” 
  
Cel ce rezonează cu fericirea este acela ce depăşeşte orice dezechilibre, este o prezenţă conştientă, atentă şi concentrată. În acest fel, emoţiile negative nu îl ating, nu îl influenţează, ştie să se protejeze. Are mereu la el o glumă, un aforism, o replică deşteaptă pe care o scoate „din mânecă” ca un scamator. 
  
O altă eroare, cu care se hrăneşte omul inconştient şi nefericit, este comparaţia cu altul. Această comparaţie îl face neatent la calităţile proprii şi înzestrările native, este nemulţumit şi uită de menirea dată de divinitate: de a fi fericit şi a face pe semenii lui fericiţi. De asemenea, după cum este greşit a se vedea superior sau inferior altora, este greşit să acorde timp unei dulci şi frecvente îndeletniciri: bârfa. Jean de La Bruyère afirma: „Dacă acorzi prea multă atenţie observării defectelor altuia, rişti să mori fără să ai timp să le cunoşti pe ale tale.” 
  
A rezona cu fericirea înseamnă a fi o persoană plăcută, binevoitoare şi comunicativă. Fiind preocupat de autocunoaştere, cel fericit va fi cu respect de sine şi pentru alţii. Mereu prietenos, omenos şi generos va avea o frumoasă exprimare de sine. Mereu fidel sieşi, va cultiva fericirea ca o datorie faţă de omul minunat care este el însuşi! Va manifesta încredere în procesul vieţii şi se va adapta cu bucurie la nou. Se va simţi în siguranţă, bucurându-se de fiecare experienţă şi de orice lecţie pe care viaţa i le oferă zilnic. Mereu exclamând : « Viaţa e frumoasă! Este bine pentru mine că trăiesc! » 
  
Referinţă Bibliografică:
Fericirea, o datorie, nicidecum o opţiune 2 / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3747, Anul XI, 04 aprilie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!