CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

Fericirea , o datorie, nicidecum o opţiune 1
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Fericirea , o datorie, nicidecum o opţiune 1 
  
Toţi oamenii vor să îşi trăiască viaţa conform unor dorinţe mici, fireşti, normale sau conform unor idealuri înalte. Ei nu ştiu, nu au studiat filosofie şi nu cunosc un adevăr incontestabil, scopul omului dintodeauna a fost să caute Fericirea. De aceea, fiecare simte în inima sa nevoia de a-şi împlini acest vis. 
  
*Dar, cât de disponibili suntem noi să fim fericiţi? Cât de serioşi şi competenţi suntem în acest demers? Cât de eficient ne angajăm, cât de sincer şi autentic acţionăm în acest sens? În ce măsură ne inserăm în acest flux al fericirii şi îl considerăm o datorie faţă de noi înşine? Nu cumva declarăm că nu-i ştim paşii, dansul nu ne atrage, iar ritmul Fericirii nu este simţit...? Nu cumva Fericirea nu ne cunoaşte adresa şi nu va bate la uşa noastră? Nu cumva este o licoare greu de procurat? Dacă se ascunde de cei slabi, neîncrezători şi ataşaţi de nenoroc? Sau pur şi simplu nu i-am descoperit reţeta...? Se spune, că viziunea clară şi convingerea pură ne luminează, ne face cunoscători ai binelui nostru cel mai înalt. Se spune, că putem să fim fericiţi, dacă ne păstrăm inocenţa din copilărie, şi candoarea de atunci. Se spune că învăţăm să fim fericiţi pe măsură ce învăţăm să fim optimişti. Dar, dacă vorbim mereu doar de ceea ce nu ne place, dacă ne indignăm mereu de ceva ce nu este pe gustul nostru, dacă suntem receptivi la ştiri alarmante care ne dau o proastă dispoziţie, suntem aliaţi fideli ai Negativismului. 
  
*Oamenii care iubesc, ştiu direcţia de mers spre a descoperi fericirea; au sentimente pozitive care îi animă; ştiu să facă alegeri potrivite şi au convingerea că merită să fie fericiţi. 
  
Oamenii care iubesc fericirea iubesc succesul, entuziasmul şi excelenţa. Ei aleg lucrurile potrivite pe care le fac cu plăcere; se dedică unor activităţi cu încântare; se bucură de tot ce fac şi acordă atenţie acţiunilor ce le solicită toată priceperea. Dacă greşesc ceva, dau din umeri, râd şi o iau de la început. Dacă nu le iese ceva, stau, cugetă şi caută altă soluţie, fără supărare. Comportamentul lor este totdeauna agreabil. Am putea zice că nu se întristează niciodată, ci găsesc mereu un lucru frumos care să-i atragă, să-i cucerească. 
  
Un vechi proverb spune că: eşti fericit dacă te opreşti să miroşi trandafirii, îţi face plăcere să-i priveşti, să-i saluţi, să-i admiri. Un proverb mai nou zice: cu cât vei învăţa să te bucuri de mai multe lucruri, cu atât vei fi mai fericit! 
  
Referinţă Bibliografică:
Fericirea , o datorie, nicidecum o opţiune 1 / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3746, Anul XI, 03 aprilie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!