CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

Ego-ul şi Sinele
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ego-ul şi sinele 
  
Lecţia sufletului este să îndepărtăm obstacolele din calea raţiunii. Ea trebuie să se cizeleze, să se rafineze, să se cultive. Pentru aceasta vom căuta adesea, răspuns la mai multe întrebări : 
  
« Unde este blocată gândirea ? Care sunt reacţiile noastre emoţionale obişnuite ? Ce ne împiedică să ajungem la Înţelepciunea inimii ? Ce avem de făcut pentru a ne depăşi incapacităţile impuse de ego ? » 
  
Conştiinţa noastră superioară ne va oferi răspunsurile. Atunci vom face o distincţie netă între ego-ul care se manifestă defensiv, mărginit, înfumurat, critic, nesigur, furios şi fricos şi sinele nostru divin care se exprimă calm, plăcut, motivat, creativ, condescendent, iubitor, deschis spre soluţii şi idei salutare. 
  
Este cunoscută zicala : « vezi ceea ce vrei să vezi ! » semn că unii percep lumea ca pe un pahar jumătate gol, alţii pe jumătate plin. Dar nu acest fapt este important, ci cât de capabili suntem să schimbăm atitudinea noastră. Cu cât vederea noastră este mai clară cu atât şi gândirea este mai obiectivă. Dar ce uşor ne putem înşela! Nu rar se întâmplă să susţinem că am văzut ceva şi ne este greu să recunoaştem că ne-am înşelat; dacă nu cumva ne obsedează un fapt şi peste ani. Eroarea ne orbeşte sufletul. 
  
Ne întrebăm uimiţi cum se face că doi oameni care se află în acelaşi loc, în acelaşi timp şi totuşi, văd lucruri complet diferite ? Răspunsul este simplu. Vedem ceea ce suntem pregătiţi să vedem, nu ceea ce este adevărat. De aici, numeroase neînţelegeri între oameni. 
  
Dar, dacă acceptăm că suntem subiectivi, diferiţi şi percepem felurit realitatea, vom recunoaşte că fiecare este o individualitate distinctă şi nu ne vom supăra unii pe alţii. Vom dovedi inteligenţă socială şi-l vom înţelege pe fiecare, precum i-ar face plăcere. Se zice, că cel înţelept cedează. Deci, vom ceda cu mărinimie... 
  
Referinţă Bibliografică:
Ego-ul şi Sinele / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3745, Anul XI, 02 aprilie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!