CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Constiinta >  

A gândi pozitiv- a îngriji creierul
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
A gândi pozitiv- a îngriji creierul  
  
A gândi pozitiv înseamnă a crede în posibilităţile noastre şi a renunţa la "nu pot." Dacă gândim pozitiv, suntem cumpătaţi, calmi, senini în fața provocărilor vieții, iar în creier pot apărea anumiți aminoacizi favorabili pentru desfășurarea proceselor normale. Dar, dacă ne duce valul spre veşti destabilizatoare, creierul suferă şi întreg organismul, căci el coordonează totul în corp.  
  
Pozitivismul ne ajută, dacă ne spunem constant: există soluții pentru orice! În biblie este scris că : „muți și muntele din loc cu puterea minții!” Ca urmare, gândind pozitiv, ajutăm creierul să își îndeplinească funcțiile și totul merge bine în fizic...  
  
Corpul omenesc este un miracol. Creierul și gândirea umană, la fel. În timpul unei conversații, în creier se pun în funcțiune mii și mii de legături simultan, de analiză, de percepție, atenţie, gândire, de auz, de văz, conexiuni care ne ajută să dăm un răspuns cât mai bun… Dar dacă este impulsiv, omul va fi inconştient şi supus emoţiilor. Atunci face tot ce este mai rău pentru creierul său. Suprasolicită organul cerebral cu foarte multe elemente perturbatoare: idei, păreri, interpretări...care îl indispun.  
  
În cursul unei zile, omul se lasă atras de tot felul de lucruri mărunte, total neimportante și își canalizează toată energia, toată puterea, toată inteligența și creativitatea către lucruri negative şi nicidecum spre lucruri pozitive, generatoare de bucurie și satisfacție. Oare de ce răul are aşa o forţă de atracţie !?  
  
Multe celule nervoase se pierd la furie, la ceartă. Mai bine să punem supărările „la coşul de gunoi” şi nu la inimă. În plus, persoanele ușor iritabile, care exagerează totul, ajung repede la dereglări : sunt hipertensivi, anxioşi, panicaţi, neliniştiţi. Primesc diagnosticul de colon iritabil, boală autoimună, ulcer, diabet, cancer...  
  
Omul trebuie să se păzească de stres. Există stres profesional pentru că volumul de muncă, mediul presant sau teama generează tensiuni emoționale. Există stresul stradal, stresul din trafic, stresul indus de media și de societate. Există stresul din familie unde iritarea şi oboseala de peste zi, poluează atmosfera şi relaţiile. Există stresul pe care ni-l provocăm singuri, prin faptul că nu ne observăm, nu ne strunim, nu gestionăm bine situaţiile de viaţă.  
  
Deci, gândirea pozitivă este mai mult decât o alegere inspirată, este calea de urmat. Să decidem ce este util şi folositor organismului nostru. Începem cu alimentația : un prilej de întâlnire, de conversație plăcută cu cei apropiaţi, de savurare a preparatelor. Continuăm cu o bună organizare a zilei, plan pe care îl urmăm punct cu punct, iar la ora 22.00 ne culcăm. Când simțim oboseală, ne pregătim pentru somn : deschidem geamul, privim cerul, punem o melodie frumoasă, bem un ceai bun sau un pahar de vin roşu, purtăm o discuție liniștitoare, facem un duș, citim un roman sau un volum de poezie.  
  
Creierul, organele interne se refac între anumite intervale orare. Funcțiile interne care curăţă organismul se produc atunci când dormim, când organismul nu are alte sarcini de dus. Celula nervoasă are și ea nevoie de refacere și acest lucru se petrece numai în somn. Să nu uităm efectul binefăcător al zâmbetului pentru creier. Zâmbind, transformăm răul în bine. Suntem calmi și amabili, plăcuţi şi simpatici, viteji şi dârzi, pentru a trăi frumos, în ciuda tuturor impedimentelor!  
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
A gândi pozitiv- a îngriji creierul / Luciana Cosmina Vlad : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 3744, Anul XI, 01 aprilie 2021.

Drepturi de Autor: Copyright © 2021 Luciana Cosmina Vlad : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Luciana Cosmina Vlad
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!